CookiesPanasonic Lumix DMC-TZ40

9 januari 2013 13:56 door Hans Wind

Panasonic Lumix DMC-TZ40De nieuwe Panasonic Lumix DMC-TZ40 is de meest geavanceerde compacte hybride foto- en videocamera die Panasonic heeft geproduceerd. De camera biedt een zeer goede beeldkwaliteit en veel verschillende functies, zoals een 20x optische zoom, 50p Full HD video-opnamecapaciteit en Wi-Fi-connectiviteit. Deze camera heeft een eenvoudig en gestroomlijnd design en is verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren, te weten zwart, rood, zilver en wit.

De TZ40 heeft een Leica DC-lens met 24mm-ultragroothoek en 20x optische zoom, een 18,1-megapixel MOS-sensor en nieuwe zogenaamde Venus Engine voor beeldverwerking. Als de gebruiker bewegende beelden wil vastleggen, dan bewijzen de Full HD AVCHD video-opnamecapaciteit en stereomicrofoon van de TZ40 goede diensten.

De geïntegreerde Wi-Fi van de Lumix DMC-TZ40 is eenvoudig in te stellen en opent nieuwe mogelijkheden. Door gebruik te maken van deze nieuwe functie en de camera draadloos aan te sluiten op een mobiel apparaat of smartphone, kan de camera nu volledig op afstand worden bediend. Dit betekent dat de gebruiker altijd eenvoudig een foto van zichzelf en zijn familie kan maken, zonder afhankelijk te zijn van de zelfontspanner. Nadat de Lumix-app op een smartphone of tablet is aangezet, kan men het scherm van dit apparaat veranderen in een realtimezoeker en de zoom en sluiter van de camera rechtstreeks vanaf het apparaat bedienen. De gebruiker kan hierdoor op precies de juiste plek gaan klaarstaan voordat hij via de op afstand bedienbare sluiter de foto maakt. Met de Wi-Fi-functie van de TZ40 kan men ook onmiddellijk zijn foto’s en video’s delen met vrienden en familie, zonder ze eerst te moeten uploaden naar een computer.

Panasonic DMC-TZ40 achterkantMet de TZ40 kan de gebruiker foto’s en video’s eenvoudig opslaan in de cloud via de Lumix Club Cloud Sync-service. Bovendien is het aansluiten van de TZ40 op een Wi-Fi-verbinding dankzij de nieuwe NFC-capaciteit bijzonder eenvoudig. Eén keer tikken en de camera herkent de instellingen van het apparaat met internetfunctionaliteit, waarna men bestanden kan opslaan, versturen en delen.

De nieuwe beeldcorrectiefunctie over vijf assen en kantelcorrectie neutraliseren het effect van een scheef gehouden camera of handtrillingen. Of de gebruiker nu in een drukke stad in het buitenland loopt of in een uithoek over een hobbelige weg rijdt, hij kan er volledig op vertrouwen dat de kwaliteit van zijn videobeelden perfect zal zijn. En dankzij de Light Speed AF, die in slechts 0,1 seconden scherpstelt, kan hij in een oogwenk foto’s vastleggen met een ongelofelijke beeldkwaliteit. Bovendien kan men met één druk op de knop bij 10 fps (frames per seconde) continu opnames maken. Uit de gemaakte serie foto’s kan de gebruiker vervolgens de beste kiezen.

De TZ40 beschikt ook over Intelligent Auto-functies, zoals Face Recognition dat vrienden en familieleden herkent en de camera-instellingen vervolgens aanpast. In welke situatie men ook terechtkomt, de TZ40 is ontwikkeld om het zware werk te doen en ervoor te zorgen dat iedere keer de perfecte opname kan worden gemaakt.

Creatief

Met de TZ40 kan men bijzondere opnames maken dankzij de grote verscheidenheid aan instellingen zoals Soft Focus en Toy Effect. Elk moment is uniek en dankzij de uiteenlopende creatieve modi is elke opname die wordt gemaakt met de TZ40 dat ook. Of de gebruiker nu prachtige panoramaopnames wil maken of onderweg foto’s wil bijwerken, de camera biedt voor iedereen wat wils. Met de functie High Dynamic Range legt men automatisch zeer natuurlijke beelden vast, zelfs bij tegenlicht. En met de High Speed Video-modus kan men zijn artistieke flair toevoegen aan videobeelden doordat er opnames kunnen worden gemaakt in superslowmotion.

Panasonic DMC-TZ40 belangrijkste eigenschappen
• 20x optische zoom. 24mm-ultragroothoek Leica DC-lens
• Door de Wi-Fi-capaciteit van de TZ40 kan de camera volledig op afstand worden bediend. Foto’s en video’s kunnen nu nog gemakkelijker worden gedeeld en opgeslagen met één simpele tik op de camera of druk op de knop.
• 18,1-megapixel MOS-sensor en verbeterde POWER O.I.S. en correctiecapaciteit over vijf assen.
• 1920 x 1080 50p Full HD AVCHD video-opnamecapaciteit en een stereomicrofoon.
• Autofocussnelheid heeft van slechts 0,1 seconden. 10fps Continuous Shoot-modus.
• Verbeterde GPS-functie, inclusief kompas en hoogtemeter.
• 920k, 3 inch groothoek LCD-touchscreen.
• High Dynamic Range functie en Panoramic Shot-modus.
• Creative Control/Retouch biedt een groot aantal creatieve modi, zoals Soft Focus, Toy Effect en Retro. Met de High Speed Video-modus legt men beelden in superslowmotion vast.

Panasonic Lumix DMC-TZ40 prijs en beschikbaarheid

De TZ40 is vanaf maart 2013 in Nederland verkrijgbaar voor een adviesprijs is 379 euro.

Panasonic Lumix DMC-TZ35

Panasonic introduceert ook de DMC-TZ35. Deze camera beschikt over dezelfde functies als de TZ40, maar heeft een iets kleinere uiterst gevoelige 16,1-megapixel MOS-sensor en geen Wi-Fi-capaciteit.

De TZ35 is vanaf eind februari 2013 verkrijgbaar. De adviesprijs is 279 euro.

Bron: Panasonic