CookiesPanasonic Lumix DMC-TZ55 met 20x optische zoom

8 januari 2014 08:44 door Hans Wind

Panasonic Lumix DMC-TZ55 met 20x optische zoomDe Panasonic Lumix DMC-TZ55 is een nieuwe, digitale compactcamera met een 20x optische zoomlens (equivalent 35mm-camera: 24 – 480 mm). Power O.I.S. (optische beeldstabilisatie) zorgt voor scherpere beelden, zelfs bij lange zoom, en de Active Mode gaat trillingen door handbewegingen tijdens video-opnames actief tegen.

De beeldverwerking door de 16 megapixels High Sensitivity MOS-sensor en de Venus Engine zorgt niet alleen voor goede beeldkwaliteit, maar is ook snel. Samen maken ze ook Full HD video-opnames (1.920 x 1.080 25p) mogelijk, evenals snelle burst opnames met 10 fps in hoge beeldkwaliteit. Ook dragen ze bij aan de snelle opstarttijd en de Light Speed AF.

Dankzij de Wi-Fi-connectiviteit kan de camera draadloos met een smartphone of tablet worden verbonden. Een Wi-Fi-hotspot is hiervoor niet nodig. Gebruikers kunnen hun smartphone of tablet ook gebruiken als extra scherm om de focus, zoom of ontspanknop op afstand te bedienen. Ze kunnen video‚Äôs vastleggen en de opgenomen beelden live bekijken op hun smartphone of tablet. De Instant Transfer-functie brengt foto’s zodra ze zijn gemaakt automatisch over naar geselecteerde elektronische apparaten, zoals een smartphone of tablet. Ook is het mogelijk om zowel foto’s als video’s automatisch, in hun oorspronkelijke formaat, te archiveren in een geselecteerde computer zodra er verbinding is met een draadloos toegangspunt (router) of wanneer de accu wordt opgeladen.

Het 3,0-inch grote scherm met 460K pixels kan 180 graden worden gekanteld en is dus ook geschikt voor het maken van zelfportretten. Fotograferen wordt nog leuker met de verschillende speciale effecten van de DMC-TZ55: Creative Control, Creative Retouch en Creative Panorama. De accu heeft een grote capaciteit van 1250 mAh waardoor er ongeveer 350 foto’s (CIPA) kunnen worden gemaakt, 15% meer dan met het vorige model.

Panasonic Lumix DMC-TZ55 prijs en beschikbaarheid

De Panasonic Lumix DMC-TZ55 is leverbaar in zwart, wit en rood vanaf april 2014 voor een adviesprijs van 249 euro.

Bron: Panasonic