CookiesPanasonic Lumix DMC-TZ60 met 30x ultrazoom

7 januari 2014 13:09 door Hans Wind

Panasonic Lumix DMC-TZ60 met 30x ultrazoomDe Panasonic Lumix DMC-TZ60 is een zeer slanke digitale compactcamera met LVF (Live View Finder) en 30x optische zoom (vergelijkbaar met 24-720 mm op een 35mm-camera) en is het nieuwste topmodel in de TZ serie.

De lens van de Panasonic DMC-TZ60 is geschikt voor zowel ultragroothoek- als tele-opnames en legt foto’s en video’s vast met een hoge beeldkwaliteit. De nieuwe Lumix DMC-TZ60 biedt een aantal belangrijke nieuwigheden, vooral op het gebied van functies die zich richten op meer gevorderde fotografie, zoals handmatige bediening met de Control Ring, RAW-compatibiliteit en Focus Peaking.

Panasonic is erin geslaagd een 24mm-ultragroothoeklens met 30x zoom te integreren in een slanke, platte body. Daarnaast onderdrukt de geavanceerde HYBRID O.I.S.+ (Hybrid Optical Image Stabilizer Plus) effectief trillingsonscherpte bij het maken van foto’s en video’s.

De camera is uitgerust met een nieuwe High Sensitivity MOS-sensor van 18,1 megapixels en de geavanceerde beeldprocessor Venus Engine waarmee met hoge snelheid en hoge gevoeligheid beelden kunnen worden vastgelegd. Zo kunnen vloeiende 1920 x 1080 50p Full HD videobeelden worden opgenomen in AVCHD Progressive-formaat en maakt de camera op hoge snelheid burstopnames bij 10 fps in goede beeldkwaliteit. Daarnaast zorgen de sensor en de beeldprocessor ervoor dat de meest spontane fotomomenten kunnen worden vastgelegd door de snelle opstart en de Light Speed AF.

Dankzij de Wi-Fi-connectiviteit met NFC (Near Field Communication) technologie kunnen gebruikers de camera overal in een handomdraai met hun smartphone of tablet verbinden, zonder dat er een kabel of Wi-Fi-hotspot nodig is. De smartphone of tablet kan ook worden gebruikt als een tweede beeldscherm voor de camera. Zo kunnen gebruikers op de smartphone of tablet niet alleen scherpstellen, inzoomen en de sluiter ontspannen, maar ook de camera handmatig bedienen of Focus Peaking gebruiken via de geavanceerde GUI (Graphic User Interface). Ook kan men video-opnames maken terwijl men de beelden live bekijkt op een smartphone of tablet. Beelden zijn niet alleen eenvoudig draadloos vast te leggen, ook het overzetten van beeldgegevens naar geselecteerde apparaten gaat gemakkelijk en snel.

Panasonic DMC-TZ60 achterkantDe Panasonic DMC-TZ60 heeft een ingebouwde GPS (Global Positioning System) en voldoet aan de standaarden van GLONASS (Global Navigation Satellite System) voor nog nauwkeuriger informatie. De GPS van de LUMIX is gekoppeld aan een intern geografisch woordenboek met plaatsnaaminformatie voor gebruikers die graag reizen.

De Lumix DMC-TZ60 beschikt over verschillende speciale functies die zorgen voor nog meer plezier bij het maken van opnames, zoals Creative Control, Creative Retouch en Creative Panorama. Verder kunnen met de DMC-TZ60 vanaf een minimale afstand van 3 cm macro-opnames worden gemaakt.

De DMC-TZ60 biedt een flink aantal verschillende functies in een body op zakformaat met een 30x superzoomlens en Live View Finder. Deze camera is daarmee breed inzetbaar.

Panasonic Lumix DMC-TZ60 prijs en beschikbaarheid

De Panasonic Lumix DMC-TZ60 is leverbaar in het zwart en zilver vanaf maart 2014 voor een adviesprijs van 449 euro.

Bron: Panasonic