CookiesPanasonic Lumix DMC-XS1 superslanke camera

9 januari 2013 17:37 door Hans Wind

Panasonic Lumix DMC-XS1 superslanke cameraDe bijzonder compacte en platte Panasonic Lumix DMC-XS1 is zowel van binnen als van buiten een plaatje en combineert cameraprestaties met een verrassend design. Dankzij de 16,1 megapixels en de dikte van slechts 14 millimeter is de XS1 een mooie accessoire voor iedereen die graag eropuit trekt en dan foto’s en HD videomaakt.

De XS1 is klein genoeg voor in de broekzak of de damestas en dus altijd bij de hand voor ieder onverwacht fotomoment. De Lumix XS1 is verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren, zwart, wit, rood en violet, dus er is er altijd wel een die in de smaak valt.

De Lumix XS1 mag dan klein zijn, hij zit hij heeft een sensor van 16,1 megapixels en een 24-mm ultragroothoeklens. De 5x optische zoom en geavanceerde 8x digitale zoom maken het mogelijk om onderwerpen met de XS1 heel dichtbij te halen, voor intieme foto’s zonder verlies van beeldkwaliteit. De Lumix XS1 is niet alleen een geschikte camera om onderweg foto’s te maken, maar ook voor het maken van spontane films dankzij de functionaliteit voor het vastleggen van 1280 x 720 HD-beelden.

Of de XS1 nu wordt gebruikt voor foto’s of films, het systeem voor optische beeldstabilisatie (MEGA O.I.S.) zorgt ervoor dat creativiteit niet wordt gehinderd door trillingen van de hand of hobbels in de weg. Mega O.I.S. zorgt ervoor dat zelfs de kleinste camerabewegingen worden gecompenseerd door de lens in de tegengestelde richting te bewegen.

Panasonic XS1 achterkantEnthousiaste fotografen kunnen profiteren van een aantal creatieve en artistieke functies van de XS1. Met de gloednieuwe Creative Control-functionaliteit kan de gebruiker nog voor het afdrukken kiezen uit maar liefst 13 verschillende filters. Met opties als ‘Retro’, ‘Pop’ en ‘Miniature’ worden creativiteit en controle naar een nieuw niveau getild en ziet zelfs het simpelste kiekje er beter uit. Met de 180-graden panoramamodus kunnen mooie panorama-opnamen worden gemaakt. Ook na het afdrukken kunnen foto’s worden bewerkt met Creative Retouch. De XS1 komt met een 2,7-inch LCD-scherm.

Door Intelligent Auto (iA) worden onscherpe foto’s voorkomen. Dankzij iA kunnen fotografen van elk niveau bijna altijd en overal goede foto’s maken. De Intelligent Scene Selector van iA herkent automatisch de opname-omstandigheden en selecteert de juiste modus. Of het nu gaat om opnamen in een donkere nachtclub of een vakantiekiekje in de volle zon.

Panasonic Lumix DMC-XS1 belangrijkste kenmerken
• Modern, slank design van slechts 14 millimeter dik (17,6 millimeter inclusief lens).
• 4 kleuren, zwart, wit, rood en violet.
• 5x optische zoom 24-mm ultragroothoeklens.
• 16,1-megapixel sensor en Power O.I.S.
• High Definition 1.280 x 720 30p-videofunctionaliteit
• 2,7-inch LCD-scherm.
• Panoramic Shot-modus voor panorama-opnames van 180 graden, gewoon door de camera te draaien.
• Creative Control-functie biedt creatieve filters, zoals soft focus, een speelgoedcamera-effect en retro. Met Creative Retouch kunnen gebruikers bovendien eventuele foutjesmet het toestel wegwerken.

Panasonic Lumix DMC-XS1 prijs en beschikbaarheid

De XS1 is vanaf maart in Nederland verkrijgbaar voor een adviesprijs van 130 euro.

Bron: Panasonic