CookiesPanasonic Lumix DMC-XS3 met retro design

18 juli 2013 13:16 door Hans Wind

Panasonic Lumix DMC-XS3 met retro designDe Panasonic Lumix DMC-XS3 is een nieuwe digitale compactcamera met een retro design. De camera heeft een nieuwe 14,1-megapixel High Sensitivity MOS-sensor, die naast foto’s ook 1.920 x 1.080 Full HD video-opnames mogelijk maakt.

Dankzij de miniaturisatietechnologie, die steeds verder is geëvolueerd tijdens de ontwikkeling van draagbare elektronische apparaten, kon de DMC-XS3 worden voorzien van een slank profiel. Op het dunste punt is de camera slechts 14 mm dik. Met de 24 mm Lumix groothoeklens met 5 x optische zoom (vergelijkbaar met 24-120 mm op een 35mm-camera) zijn eenvoudig zeer verschillende composities te kiezen. Ook de Intelligent Resolution technologie van Panasonic is in de DMC-XS3 toegepast. Hierdoor kunnen onderwerpen met Intelligent Zoom tot 10x dichterbij worden gehaald. De Panasonic DMC-XS3 beschikt over verschillende speciale effecten zoals Creative Panorama en Creative Control. Met de functies Creative Retouch en Beauty Retouch kan de gebruiker in de camera ook effecten toepassen nadat een foto is gemaakt.

Panasonic DMC-XS3 achterkantMet de speciale videoknop kan men onmiddellijk beginnen met het maken van 1920 x 1080 Full HD opnames in MP4 formaat. Dankzij de functies MEGA O.I.S. (optische beeldstabilisator), Intelligent ISO Control, Intelligent Scene Selector, Intelligent Exposure en Gezichtsherkenning kunnen gebruikers met de iA (Intelligent Auto) modus het maken van mooie foto’s ook aan de camera overlaten. In de iA-modus worden deze functies automatisch uitgevoerd, zodat de gebruiker foto’s kan maken zonder telkens de instellingen te hoeven aanpassen aan de veranderende omstandigheden.

De Panasonic DMC-XS3 heeft een LCD-scherm van 2,7 inch met een beeldveld van 100%. Volgens de fabrikant is het scherm zelfs bij fel zonlicht nog goed zichtbaar.

De DMC-XS3 is qua uiterlijk ontworpen naar het voorbeeld van een traditionele analoge camera.

Panasonic DMC-XS3 prijs en beschikbaarheid

De DMC-XS3 is beschikbaar vanaf september 2013 in het zwart, bruin en rood, voor een adviesprijs van € 129.95.

Bron: Panasonic