CookiesPanasonic Lumix GF7 met selfie modus en WiFi

20 januari 2015 09:59 door Hans Wind

Panasonic Lumix-GF7De Panasonic Lumix GF7 is een nieuwe, compacte en lichte Lumix G camera met verwisselbare lens. De camera is onder andere voorzien van een nieuwe handsfree ‘selfie’-modus waarmee foto’s onmiddellijk gedeeld kunnen worden.

De Panasonic Lumix GF7 is verkrijgbaar in zilver en bruin met een grip die als leer aanvoelt.

De 16-megapixel Digital Live MOS Sensor is groter dan die van traditionele compactcamera’s. In combinatie met de Venus Engine beeldprocessor reduceert deze sensor de ruis in foto’s en video’s.

Met de GF7 is het ook mogelijk om de wereld vast te leggen in 1920 x 1080 Full HD-videobeelden in AVCHD Progressive of MP4 (MPEG-4/H.264) formaat. Touch AF kan worden gebruikt voor scherpstellen tijdens het maken van video-opnames. Met AF Tracking kan de scherpstelling worden ingesteld op een onderwerp. De camera blijft dan scherpstellen op dit onderwerp, zelfs wanneer het beweegt.

Met het 3,0-inch grote touchscreen scherm met 1040K pixels dat 180 graden kantelbaar is, wordt ingespeeld op een trend, het nemen van selfies. Als het beeldscherm omhoog wordt gekanteld, activeert de camera automatisch de Self Shot-modus. Daarnaast zijn er verschillende functies waarmee de gebruiker opnames van zichzelf en zijn vrienden kan maken. Eén daarvan is de zogenaamde buddy shutter, die een foto neemt zodra in de Self Shot-modus twee gezichten dicht bij elkaar komen. Met Soft Skin lijkt de huid gladder in selfies en Defocusing zorgt voor een onscherpte-effect rond het gezicht.

Panasonic Lumix GF7 achterkantDe Panasonic GF7 heeft ook een aantal functies waarmee de gebruiker heel eenvoudig zijn eigen touch kan weergeven in zijn foto’s. De modus Creative Control biedt 22 filteropties, van Retro en Dynamic Monochrome tot Toy Effect die tevens te gebruiken zijn in combinatie met de P/A/S/M modus voor extra creativiteit. Het is ook mogelijk om tegelijkertijd beelden vast te leggen met en zonder filtereffect, zodat men later de resultaten kan vergelijken en de favoriete opname kan kiezen.

Met de functie Creative Panorama maak je horizontale en verticale panorama’s. De iA+ (Intelligent Auto) modus, die zowel voor foto’s als video’s kan worden gebruikt, biedt ondersteunende functies als Intelligent Scene Selector, Intelligent ISO Control en Food Recognition.

Met één druk op de knop maakt men met de Panasonic Lumix GF7 ook creatieve video-opnames. Met de modus Time Lapse kunnen veranderingen in een scène tijdens een lange periode worden vastgelegd. Met de functie Stop Motion Animation, een bekende techniek uit de filmwereld die wordt gebruikt om de indruk te wekken dat stilstaande objecten bewegen, kan men thuis animaties of op poppetjes gebaseerde opnamen creëren.

De GF7 biedt ook een groot aantal automatische en snelle Auto Focus (AF) functionaliteiten waarmee men precieze en heldere beelden vastlegt, zelfs als er weinig tijd is om de opname voor te bereiden. Door het Contrast AF-systeem is de camera uiterst nauwkeurig als er opnames met lichtsterke lenzen worden gemaakt.

Met de Low Light AF-modus kan men nauwkeuriger scherpstellen op het onderwerp bij weinig omgevingslicht zonder dat er een AF-hulplamp hoeft te worden gebruikt. Naast de gewone Face Recognition AF beschikt de Lumix GF7 ook over Face/Eye Detection AF, dat automatisch scherpstelt op de ogen van het onderwerp.

Met de functie Intelligent D-range Control heeft men ook meer controle over het eindresultaat. Elk deel van het beeld, van licht tot donker, wordt namelijk getrouw weergegeven, precies zoals de gebruiker dat wil.

WiFi

De Panasonic Lumix GF7 is voorzien van Wi-Fi-connectiviteit. De opnamen kunnen daarmee direct worden gedeeld via sociale media. Dankzij deze functionaliteit kan de gebruiker de camera eenvoudig aansluiten op een smartphone of tablet. Men kan dan zowel foto’s als video’s maken terwijl het aangesloten apparaat als afstandsbediening wordt gebruikt voor bijvoorbeeld het bedienen van de sluiter of het diafragma of om te zoomen of scherp te stellen.

De Lumix GF7 is ook voorzien van de nieuwe functie Jump Snap. Hiermee maakt de gebruiker fantastische opnames als hij samen met een groep vrienden in de lucht springt. De smartphone die als afstandsbediening wordt gebruikt, detecteert automatisch het hoogste punt van de sprong en ontspant de sluiter van de Lumix GF7 terwijl iedereen in de lucht hangt.

Panasonic Lumix GF7 kenmerken

• 16-megapixel Digital Live MOS Sensor met Venus Engine

• 1920 x 1080 Full HD-videobeelden in AVCHD Progressive of MP4 (MPEG-4/H.264) formaat

• 180 graden kantelbaar, 3,0-inch touchscreen met 1040K pixels

• Creatieve en automatische functies, waaronder Self Shot, Jump Snap, Creative Control, Time Lapse en Stop Motion Animation

• Light Speed Auto Focus met onder andere Contrast AF, Low Light AF (-4EV) en Face/Eye Detection AF

• Elektronische sluiter voor stille opnames en een sluitertijd van 1/16000

• Wi-Fi-connectiviteit

Panasonic Lumix GF7 prijs en beschikbaarheid

De Panasonic Lumix GF7 is verkrijgbaar vanaf maart 2015 voor een adviesprijs van 499,95 euro.

Bron: Panasonic