CookiesPanasonic Lumix GH1 met full hd video

4 maart 2009 11:19 door Hans Wind

Panasonic Lumix GH1 met full hd videoDe nieuwe Panasonic Lumix GH1 is een compacte digitale systeemcamera met wisselbare lens die foto’s maakt in prima beeldkwaliteit en filmopnames maakt in Full HDTV kwaliteit. Door deze combinatie wordt de camera ook wel een Creatieve HD Hybride genoemd.

De GH1 wordt geleverd als kit met de Lumix G Vario HD 14-140 mm / F4.0-5.8 ASPH / MEGA O.I.S. lens. Deze lens is speciaal ontwikkeld voor filmopnames door het toepassen van een stille en continue Auto Focus functie en een traploze diafragma aanpassing.

De geavanceerde technologie van de Lumix GH1 heeft een uitstekende beeldkwaliteit bereikt en de nieuwe camera voldoet volledig aan de Micro Four Thirds standaard en combineert een compacte body met geavanceerde functies en optimaal bedieningsgemak.

GH1 neemt op in Full HDTV kwaliteit
Naast schitterende kwaliteit foto’s is het met de GH1 mogelijk in Full HD te filmen.
Zeer gedetailleerde beelden in Full HD (1920×1080) met 24 frames per seconde of HD opnames (1280 x720) met 60 frames per seconde in AVCHD. AVCHD schrijft high definition video opnames efficiént weg door middel van hoogwaardige codec technologieén. Hierdoor kan bijna tweemaal zoveel opslag op hetzelfde geheugentype worden opgeslagen. Het enige dat men hoeft te doen is de videoknop in te drukken en de opnames beginnen. Om dit te realiseren is de camera voorzien van een nieuw ontwikkelde 12.1 megapixel high speed Live MOS sensor en een Venus Engine HD beeldprocessor met twee CPU’s. Dit heeft niet alleen een positieve werking op de beeldverwerkingssnelheid, maar het zorgt ook voor een buitengewone ruisonderdrukking. Door de toepassing van de twee CPU’s kan er bovendien langdurig gefilmd worden in AVCHD kwaliteit terwijl het energieverbruik laag blijft. De Venus Engine HD beschikt ook over een HDMI-uitgang voor het weergeven van Full HD beeld op een Full HD scherm.

De Live View functie van de GH1 is revolutionair. Het sluitertijd-effect laat het LCD vooraf zien wat het aanpassen van de belichting, witbalans, diafragma en zelfs de sluitertijd met de foto zullen doen. Dit maakt het overbodig om steeds hetzelfde shot te maken totdat de perfecte foto is genomen. Deze manier van fotograferen maakt het zelfs voor de beginnende fotograaf zeer eenvoudig een perfecte foto te maken. Deze creatieve functie geldt zowel voor foto- als video-opnames.

De nieuwe GH1 is voorzien van een uitgebreide versie van Intelligent Auto (iA), de succesvolle automatische functie waarmee men ervaart hoe eenvoudig het maken van mooie foto’s kan zijn. iA is een combinatie van een complete reeks functies die uitzonderlijk fraaie foto’s en optimaal bedieningsgemak opleveren: MEGA O.I.S. voor haarscherpe foto’s; Intelligent ISO Control waarmee bewegende onderwerpen haarscherp kunnen worden vastgelegd; Intelligent Exposure voor altijd perfect belichte foto’s; Gezichtsherkenning Pro voor perfecte portretfoto’s en herkenning tot maar liefst 15 personen voor perfecte groepsfoto’s (ook kan men hiermee een speciale focus instellen op de 6 meest favoriete vrienden en familie waardoor zij altijd het beste belicht en scherpgesteld zijn); Intelligent Scene Selectie die automatisch de ideale intellingen kiest; en AF Tracking waarmee de camera het onderwerp blijft volgen en blijft scherpstellen tot men de foto maakt.

Bedieningsgemak is een belangrijke eigenschap van het Lumix G Micro System. De nieuwe GH1 komt ruimschoots tegemoet aan de eisen die Panasonic op dit gebied aan haar producten stelt. De meeste instellingen voor fotografie worden overgenomen bij het filmen zonder extra functies te moeten instellen.

Belangrijkste specificicaties Lumix GH1
• 14.0 Megapixel Live MOS Sensor waarvan 12.1 megapixel effectief gebruikt wordt
• Full HD opnames in AVCHD
• Full Time Live View met hoge resolutie Live View Finder
• 3.0 inch draai- en kantelbaar hoge resolutie LCD
• Intelligent Auto met Gezichtsherkenning Pro
• Compact en lichtgewicht met een body van slechts 385 gram
• Supersonic Wave stofreductie systeem

F007014 Ultra Groothoeklens
Tevens introduceert Panasonic de LUMIX G Vario 7-14mm lens, een ultra groothoeklens (14-28mm 35mm equivalent) die de mogelijkheid biedt om prachtig ruimtelijk te fotograferen. Het grootste gebouw en de grootste panorama foto worden door middel van deze lens onvergetelijk vastgelegd. Niets is met deze lens te groot. De F0070145 lens bestaat uit 16 lenzen in 12 groepen, inclusief twee aspherische lenzen en vier ED lenzen. Hierdoor ontstaat een prachtig scherp beeld van hoek tot hoek. Tevens bevat deze lens een F4.0 helderheid over het volledige zoom bereik.

Aangesloten op de DMC-GH1 LUMIX G Micro Systeem camera biedt de F007014 lens het voordeel van een uitgebreid contrast autofocus systeem, inclusief de functie Gezichtsherkenning Pro. Dit zorgt voor nog meer gebruiksgemak.

De F007014 lens bevat een betrouwbare metalen monteerring en maakt gebruik van multi-coating lenselementen welke ghosts minimaliseren en de kwaliteit nog verder verbeteren.
Deze lens wordt niet met de GH1 meegeleverd, maar is optioneel verkrijgbaar.

Belangrijkste specificaties F007014
• Micro Four Thirds standaard
• F4.0 over het volledige zoombereik
• 7-14mm Ultra groothoek

Panasonic Lumix GH1 prijs en beschikbaarheid
Genoemde producten zijn vanaf midden mei leverbaar.

Source: Panasonic

EISA awardDe Panasonic Lumix GH1 is onderscheiden met een EISA award 2009-2010. Een uitgebreid overzicht van EISA awards kunt u vinden in ons artikel EISA Awards 2009-2010.


Panasonic Lumix GH1 prijs vergelijking