CookiesPanasonic Lumix GH3

17 september 2012 13:51 door Hans Wind

Panasonic Lumix GH3De Panasonic Lumix GH3 is een nieuwe veelzijdige DSLM (Digital Single Lens Mirrorless) camera met verwisselbare lens. Deze camera biedt uitstekende video- en beeldkwaliteit in een compact en robuust maar toch elegant design. Zowel videomakers als fotografen zullen volgens de fabrikant de bedieningsmogelijkheden waarderen.

De LUMIX GH3 produceert haarscherpe foto’s en video’s door combinatie van een 16,05-megapixel Live MOS-sensor en de krachtige Venus Engine beeldprocessor. Dit alles is verpakt in een compacte body van 550 g (inclusief accu en SD-geheugenkaart). De autofocus is snel en nauwkeurig, en speciaal ontwikkeld met het oog op een exacte bediening en optimaal resultaat.

De aanpassingen in de sensor van de LUMIX GH3 betekenen dat de gebruiker de heldere 1080 50p Full HD AVCHD video-opnames met een video-bitrate van 28 Mbps volledig zelf in de hand heeft. Daarnaast heeft men de mogelijkheid MOV video’s op te nemen bij 72MPbs in ALL-I.

De camera biedt standaard een ISO-bereik van ISO 200 tot ISO 12800 en is uit te breiden naar ISO 125 tot ISO 25600. Zelfs bij weinig licht worden hierdoor alle details weergegeven, wat resulteert in beelden met fraaie kwaliteit.

De camera kan video’s in verschillende hoogwaardige bestandsformaten uitvoeren, waaronder MP4, MOV en AVCHD. Dit betekent dat de gebruiker altijd de juiste middelen bij de hand heeft om snel en gemakkelijk beelden over te zetten en te bewerken, of het nu gaat om opnames van een interview of actiebeelden. Daarnaast zorgt de volledig geïndexeerde video-optie zonder compressie altijd voor het beste resultaat.
Panasonic GH3 achterkantIn de video-modus kan gebruik gemaakt worden van Full-time AF, AF Tracking en Face Recognition AF. De camera blijft hierdoor altijd scherpgesteld op onderwerpen of gezichten, zelfs als ze bewegen.

De lichte en compacte LUMIX GH3 is weerbestendig en klaar voor de uitdaging: de klassieke en goed in de hand liggende body is zowel bestand tegen spatwater als stof. De 16,05-megapixel Live MOS-sensor en verbeterde 3DNR (3D Noise Reduction) en MNR (Multi-process Noise Reduction) zorgen altijd voor opnames met prachtige en natuurgetrouwe kleuren.

De LUMIX GH3 is uitgerust met de snelle en nauwkeurige Light Speed AF, waardoor zelfs de snelste onderwerpen uiterst helder en scherp kunnen worden vastgelegd. Met de optie burstopnames (bij 6 fps in volledige resolutie en 20 fps bij opnames van 4 megapixels) kan de professionele gebruiker zelfs bewegend, altijd de perfecte opname maken.

De LUMIX GH3 is ook compatibel met alle accessoires die men bij een dergelijke camera zou verwachten. De camera heeft een sync-aansluiting voor lichtinstallaties en een aantal accessoires dat door professionals op prijs zal worden gesteld, zoals een geluidsonderdrukkende directionele microfoon voor een bijzonder exact geluid. Deze kan gemakkelijk worden aangesloten op de 3,5mm-microfoonaansluiting. Met de nieuwe accugrip van de LUMIX GH3 kunnen er nog langer achtereen opnames worden gemaakt en het extra gewicht geeft zo nodig meer stabiliteit. De verticale grip biedt de gebruiker de mogelijkheid om nauwkeurigere aanpassingen te doen en de perfecte opname te maken.

De LUMIX GH3 is zo licht dat hij gemakkelijk overal mee naar toe kan worden genomen, maar maakt toch prachtige foto’s en video’s. De gebruiker heeft twee opties om de compositie te bepalen: via het precies in te stellen en kantelbare 614.000 pixel 3,0-inch OLED-scherm, of op de traditionele manier via de 1.744.000 OLED-zoeker. De stille sluiter van de LUMIX GH3 leidt niet af en verstoort het onderwerp niet. Bovendien zorgt het ervoor dat het beeld altijd exact wordt weergegeven.

De intelligente, geïntegreerde Wi-Fi-functionaliteit geeft de gebruiker de mogelijkheid altijd en overal opnames te maken en biedt een nieuwe vorm van veelzijdigheid voor de professionele fotograaf en videomaker. Het is namelijk mogelijk direct opnames te bespreken met collega’s op kantoor door ze te streamen naar een PC via de optie bladeren op afstand van een smartphone of tablet. Daarnaast biedt de LUMIX Link app voor smartphones en tablets voor Android en iOS de mogelijkheid om onder andere de sluiter van de camera op afstand te bedienen. Hierdoor kan de gebruiker zelfs foto’s maken zonder de camera aan te raken.

Het is niet langer nodig om overal kabels mee naar toe te nemen om gegevens over te zetten, omdat er snel een back-up van foto’s gemaakt kan worden en ze gedeeld kunnen worden via de cloud met de LUMIX CLUB Cloud Sync Service. Om na een lange dag werken tijd en moeite te besparen, is de LUMIX GH3 in staat vertrouwde Wi-Fi-verbindingen te detecteren, zoals het thuisnetwerk van de gebruiker, zodat foto’s en video’s meteen kunnen worden gesynchroniseerd met de cloud.

De LUMIX GH3 behoort tot het LUMIX G systeem. Dit betekent dat de gebruiker keuze heeft uit een groot assortiment Micro Four Thirds lenzen (17) en accessoires, zodat men voor elke opname altijd de juiste combinatie kan kiezen. Tot dit assortiment behoren onder andere de nieuwe hoogwaardige en weerbestendige LUMIX G X serie lenzen (12-35 mm en 35-100 mm) van Panasonic, die haarscherpe opnames produceren en een lichtsterkte bieden van F2.8 over het totale zoombereik in een stijlvol en robuust design.

Panasonic GH3 belangrijkste kenmerken

• Kwaliteit van een DSLM: Met een nieuwe 16,05-megapixel Live MOS-sensor, de Venus Engine beeldprocessor en een hoge ISO-gevoeligheid van ISO 12800 (of ISO 25600 in de uitgebreide modus) produceert de LUMIX GH3 videobeelden en foto’s van hoogwaardige kwaliteit, zelfs als er weinig licht is.

• Variabel en altijd klaar voor gebruik: Met een gewicht van amper 550 g (inclusief accu en SD-geheugenkaart), is de LUMIX GH3 gemakkelijk overal mee naar toe te nemen en door de verbeterde autofocus kan actie in alle stadia worden vastgelegd.

• Veelzijdig en flexibel: De LUMIX GH3 kan 1080 50p Full HD video-opnames in verschillende bestandsformaten vastleggen. Ook worden alle opnames geïndexeerd, zodat de gebruiker de beelden tot in de kleinste details kan bewerken zonder dat de kwaliteit achteruitgaat.

• Krachtig en gebruiksvriendelijk: Het intuïtieve gebruikersmenu van de LUMIX GH3 is aangepast, zodat de gebruiker nog creatiever te werk kan gaan en fantastische foto’s en video’s kan vastleggen. Dankzij de geïntegreerde Wi-Fi-functionaliteit kunnen beelden gemakkelijk worden gedeeld en overgezet.

• Stijlvol en sterk: Het stijlvolle design van de LUMIX GH3 past bij de geavanceerde technologie. Daarnaast is de camera weerbestendig en daarmee klaar voor het avontuur. De LUMIX GH3 is prachtig gemaakt, maar toch handig in gebruik dankzij zijn heldere en intense 3,0-inch OLED-scherm en aansluitingen voor professionele apparatuur.

Panasonic Lumix DMC-GH3 prijs en beschikbaarheid

De LUMIX DMC-GH3 is leverbaar vanaf eind november 2012.

• DMC-GH3EG-K: 1.199 euro (alleen body)

• DMC-GH3HEG-K: 1.799 euro (body + LUMIX G VARIO HD 14-140mm/F4.0-5.8 ASPH./MEGA O.I.S.)

• DMC-GH3AEG-K: 2.199 euro (body + LUMIX G X VARIO 12-35mm/F2.8 ASPH./POWER O.I.S.)

Bron: Panasonic