CookiesPanasonic DMC-LX3, DMC-FZ28, DMC-FX150 en DMC-FX37 met HDTV support

21 juli 2008 17:35 door Hans Wind

Panasonic DMC-LX3, DMC-FZ28, DMC-FX150 en DMC-FX37 met HDTV supportPanasonic introduceert vier nieuwe Lumix digitale fotocamera’s met HDTV support die dit najaar op de markt worden gebracht. Het gaat daarbij om de modellen DMC-LX3, DMC-FZ28, DMC-FX150 en DMC-FX37.

Panasonic DMC-LX3
Met fotografie als uitgangspunt is de DMC-LX3 ontworpen voor het maken van mooie en veelzeggende foto’s als doel. Om dit te realiseren is er gekozen voor een hoogwaardige 24mm Leica groothoeklens met een lichtsterkte van F2.0-F2.8 en een 1/1.63″ 10.1 handmatige instelmogelijkheden is de LX3 ook uitgerust met de veelzijdige Intelligent Automaat waardoor in iedere situatie de juiste instellingen worden gekozen.
Voor de LX3 zijn veel accessoires verkrijgbaar zoals een groothoeklens voor 18mm groothoek opnames, een externe zoeker maar ook filters en flitsers.

Panasonic DMC-FZ28Panasonic DMC-FZ28
Deze nieuwe Lumix superzoom is opnieuw een allround camera met een 27mm groothoeklens met 18x optische zoom en een 10.1 megapixel CCD.
De optische beeldstabilisatie in combinatie met de Intelligent auto stand zorgen ervoor dat elke foto er scherp en onbewogen uitziet. Ook is er gedacht aan een uitgebreid pakket aan handmatige instelmogelijkheden. De FZ28 is op zijn toekomst voorbereid met High Definition movie- en fotofunctie.


Panasonic DMC-FX150Panasonic DMC-FX150
De FX150 is de nieuwe Lumix krachtpatser met maar liefst 14.7 megapixel resolutie. Deze camera is uitgerust met een 28mm Leica groothoeklens met 3.6x optische zoom. Naast de Intelligent auto stand is het ook mogelijk om zelf het diafragma en de sluitertijd te kiezen.

Door de opnieuw verbeterde Venus Engine is de camera in staat om 7 beelden per seconde te schieten. Ook de FX150 is uitgerust met een HD foto- en filmfunctie om in te spelen op het nieuwe High Definition tijdperk.


Panasonic DMC-FX37Panasonic DMC-FX37
De FX37 is de nieuwe stijlvolle en zeer compacte 10.1 megapixel camera voorzien van een 25mm Leica groothoeklens met 5 x optische zoom.

Daarnaast is de camera ook voorzien van Intelligent Auto met tracking functie. Vanzelfsprekend is ook deze nieuwe FX37 op de toekomst voorbereid met High Definition foto- en video-resolutie.


Belangrijkste functies van de nieuwe serie

Intelligent Auto
Voor nog betere foto’s en een nog hoger gebruikersgemak zijn alle Lumix camera’s uitgerust met de Intelligent Auto modus.
Mega O.I.S. onderdrukt het trillen van de camerahand en Intelligent ISO Control voorkomt vervaging door beweging van het onderwerp. De Intelligent Scene Selector stelt de juiste scène-modus in door deze automatisch te selecteren uit een overzicht van de meest gebruikte scène-modi, zoals Portret, Landschap, Macro, Nachtportret en Nachtlandschap. Het Gezichtsherkenningssysteem herkent menselijke gezichten en stelt automatisch de juiste focus en belichting daar op in. Het ongewenste rode-ogeneffect dat wordt veroorzaakt door het flitsen kan digitaal worden gecorrigeerd. De Intelligent Exposure functie stelt automatisch de ISO-gevoeligheid in onder meer door de belichtingstijd te verruimen voor alleen die gedeeltes in het beeld die donkerder zijn als gevolg van een lichtbron achter het onderwerp, of onvoldoende flitslicht. Zo kan de scène worden vastgelegd zoals de gebruiker die waarneemt, omdat de extreme heldere en donkere gedeeltes in het beeld worden onderdrukt. Dankzij het Quick AF systeem kan de camera al beginnen met focussen op het onderwerp zonder dat de sluiterknop halfweg moet worden ingedrukt. Zo wordt het beste resultaat verkregen van elk fotomoment doordat de AutoFocus- tijd tot een minimum wordt beperkt. Eenmaal in de iA-modus worden deze multifunctionele functies automatisch geactiveerd zodat de gebruiker opnames kan maken zonder telkens de instellingen te hoeven aanpassen aan de veranderende omstandigheden. Fotograferen wordt gemakkelijk en probleemloos in elke situatie, zodat de foto’s altijd scherp en prachtig zijn.

Nieuwe Tracking functie
Nieuw aan Intelligent Auto is de Tracking functie. Deze zal na het selecteren een object blijven volgen tijdens beweging. Uiteraard zijn de nieuwe camera’s uitgerust met Mega O.I.S. optische beeldstabilisatie, Intelligent ISO control voor het ‘bevriezen’ van bewegende onderwerpen en ook de Intelligent Scene Selector is weer aanwezig. Verder zijn de camera’s voorzien van Gezichtsherkenning en de unieke Intelligent Exposure functie die automatisch onderbelichte delen op een foto waarneemt om vervolgens op de desbetreffende plaats de ISO waarde verhogen.

Groothoeklenzen
Deze nieuwe camera’s zijn voorzien van een Leica groothoeklens, variérend van 24 mm tot 28 mm. Ideaal voor het fotograferen van een uitgestrekt landschap of een groepsfoto in een kleine ruimte.

High Definition foto en bewegende beelden
Om perfect aan te sluiten op een Viera Full High Definition Plasma- of LCD- HDTV maken alle Lumix najaarsmodellen foto- en video-opnamen in High Definition. Dankzij de HD component uitgang en de optionele kabel kunnen de opgenomen beelden direct worden bekeken in HD-kwaliteit op een HD TV.

Venus Engine IV
De nieuwe beeldverwerker LSI, Venus Engine IV, bevat een opnieuw verbeterde signaalverwerkingstechnologie voor het produceren van foto’s van nog hogere kwaliteit. De veelzijdige beeldverwerker garandeert tevens een supersnelle responstijd. Waarmee men eenvoudig onverwachte fotomomenten kan vastleggen. De Venus Engine IV ondersteunt tevens een hoge sensor gevoeligheid tot ISO 6400.

Alle modellen zijn vanaf september 2008 leverbaar in het zilver en zwart.
De DMC-FX37 zal tevens in een bruine uitvoering verkrijgbaar zijn. De prijzen zijn nog niet bekend.

Bron: Panasonic


DMC-LX3 prijs vergelijking

DMC-FZ28 prijs vergelijking

DMC-FX150 prijs vergelijking

DMC-FX37 prijs vergelijking