CookiesPanasonic middensegment HD TV series

26 maart 2014 08:25 door Hans Wind

Panasonic middensegment HD TV seriesHet middensegment van de Panasonic Viera Led lcd tv lijn voor 2014 bestaat uit de AS650, AS740 en AS750 series. Met TV Anywhere heeft men vanaf elke locatie ter wereld toegang tot televisieprogramma’s of opnames. En met Remote Sharing kan men beelden, video’s of berichten rechtstreeks naar zijn eigen televisie versturen en my Stream biedt een gepersonaliseerd contentkanaal voor alle gezinsleden.

De AS650 serie is verkrijgbaar in zes beeldschermformaten, variërend van 39 tot 60 inch. De AS740 en AS750 serie zijn beschikbaar in drie beeldschermformaten, variërend van 42 tot 55 inch.

Beeldkwaliteit

Dankzij de Direct LED (D-LED) backlight-technologie bieden de nieuwe series een goede beeldkwaliteit en consistente helderheid. De Dual Core Plus-processor met zijn beeldverwerkingstechnologieën en 1200 Hz BackLight Scanning Intelligent Frame Creation Pro (BLS IFC) zorgen voor vloeiende weergave van bewegingen en scherpe details. Daarnaast levert Brilliant Contrast de diepe zwartwaarden en heldere wittinten op.

Netwerkmogelijkheden

Het 2014 assortiment is compatibel met een groot aantal verschillende invoersignalen. De AS750 met zijn ingebouwde Twin HD Tuner kan alle digitale HD- en SD-programma’s ontvangen via de kabel, satelliet en DVB-T zonder dat men een andere ontvanger nodig heeft. De tuner kan tegelijkertijd twee HD-programma’s ontvangen én een van die programma’s gelijktijdig opnemen op een externe USB-drive. Een persoon kan naar één programma kijken terwijl een ander gezinslid zijn favoriete programma opneemt of bekijkt via een tablet of smartphone.

HbbTV, dat standaard TV combineert met internet, biedt opties voor nog meer kijkplezier. Het biedt toegang tot aanvullende programmainformatie en de mediabibliotheken van een groot aantal omroepen. Met geïntegreerde Wi-Fi- en DLNA-functionaliteit kan men surfen op het internet en een steeds toenemend aantal internetapps benaderen. Daarnaast is het mogelijk om multimediacontent te bekijken, zoals muziek, foto’s of films die zijn opgeslagen op een apparaat dat is aangesloten op het thuisnetwerk of een USB-apparaat. Voor gegevensoverdracht naar de AS750 zijn drie USB-ingangen beschikbaar, waaronder een USB 3.0-ingang voor suppersnelle verbindingen (de AS650 heeft twee USB 2.0-ingangen).

Als men een Skype-videogesprek wil voeren, schuift de geïntegreerde hoge resolutie camera van de AS740 automatisch uit, en weer in als het gesprek is beëindigd.

Overal TV kijken

Als men een VIERA AS750, AS740 of AS650 heeft, hoeft men niet thuis te zijn om fantastische content te bekijken. Met de Panasonic TV Remote 2 App en een verbinding via de Panasonic Cloud kan men live TV-programma’s of films streamen naar een tablet of smartphone. Dat kan overal ter wereld via een USB-harddiskdrive die is aangesloten op de TV. Als men op reis gaat, dan kan men met TV Anywhere een film beginnen te kijken als men thuis is, opnemen aanzetten voordat men vertrekt en dan verder kijken als men aankomt in zijn hotel. Als men is vergeten opnemen aan te zetten, dan kan dit onderweg alsnog met de Panasonic TV Remote 2 App.

Dankzij Remote Sharing is het gemakkelijker dan ooit om belangrijke momenten direct te delen met vrienden of familie, waar ter wereld men zich ook bevindt. Met behulp van de Panasonic TV Remote 2 App op een smartphone of tablet kan men berichten, video’s en afbeeldingen naar de TV thuis sturen via de Panasonic Cloud, zelfs als men onderweg is.

My Stream, dat beschikbaar is op AS650, AS740 en AS750 toestellen, biedt persoonlijke kanalen met gepersonaliseerde content voor alle gezinsleden, afkomstig van verschillende bronnen. Op basis van de aangegeven voorkeur heeft men toegang tot films en TV-programma’s die binnenkomen via de kabel of de ether of Video on Demand (VOD) bronnen. Zo heeft men snel toegang tot favoriete content zonder dat men tijd kwijt is met zoeken. Daarnaast kan men opgenomen content, eigen videobeelden, familiefoto’s, webpagina’s en online video’s heel eenvoudig bekijken via het my Stream-menu.

Met behulp van de Panasonic TV Remote 2 App en de nieuwe My Button op de touchpad-afstandsbediening van de TV kan men een gepersonaliseerd profiel met favoriete programma’s aanmaken. Wanneer er op deze knop wordt gedrukt, weet de TV dat de kijker graag het soort content ziet waar hij op dat moment naar kijkt. Op basis van de metadata van het programma en geavanceerde algoritmen stelt de service gerelateerde programma’s voor.

Dankzij de Voice Assistant , die beschikbaar is via de touchpad-afstandsbediening en de TV Remote 2 App, herkent my Stream ook de stemmen van alle gezinsleden. Dit betekent dat iedereen op elk moment zijn gepersonaliseerde my Stream kan oproepen. Daarnaast begrijpt de innovatieve stembediening niet alleen losse woorden, maar ook hele zinnen. Ook kan deze functionaliteit worden gebruikt om de TV te bedienen.

My Home Screen is het beginscherm dat voor elk gezinslid kan worden gepersonaliseerd. Ook zijn er nu meer downloadbare beginschermen beschikbaar, zoals schermen met een sport- (voetbal), game-, Twitter-, Facebook- of YouTube thema.

Milieu

De nieuwe AS650, AS740 en AS750 modellen zijn voorzien van eco-functies en intelligente energiebesparende bedieningsopties om energie en hulpbronnen te besparen. Een omgevingslichtsensor detecteert automatisch hoe helder het beeld moet zijn en past de weergave daarop aan. Ook verbruiken aangesloten apparaten alleen stroom als dat nodig is.

Panasconic AS750 serie kenmerken

• Full HD LED TV met 1200Hz (BLS)
• my Stream – biedt content die is afgestemd op de voorkeur van de kijker
• Twin HD Tuner – kijkvrijheid: één uitzending bekijken terwijl een tweede wordt opgenomen of twee uitzendingen tegelijk bekijken
• TV Anywhere – beelden vanaf de TV op een mobiel apparaat met internetfunctionaliteit bekijken

Panasonic AS740 serie kenmerken

• Full HD LED TV met 1200Hz (BLS)
• my Stream – biedt content die is afgestemd op de voorkeur van de kijker
• Ingebouwde camera – voor Skype-videogesprekken of het oproepen van een gepersonaliseerd My Home Screen via gezichtsherkenning
• TV Anywhere – beelden vanaf de TV op een mobiel apparaat met internetfunctionaliteit bekijken

Panasonic AS650 serie kenmerken

• Full HD LED TV met 1200Hz (BLS)
• my Stream – biedt content die is afgestemd op de voorkeur van de kijker
• TV Anywhere – beelden vanaf de TV op een mobiel apparaat met internetfunctionaliteit bekijken
• Brede kijkhoek

Prijs en beschikbaarheid

• Panasonic TX-55AS750E mei 2014 1.899 euro
• Panasonic TX-55AS740E mei 2014 1.899 euro
• Panasonic TX-47AS750E mei 2014 1.399 euro
• Panasonic TX-47AS740E mei 2014 1.399 euro
• Panasonic TX-42AS750E mei 2014 1.099 euro
• Panasonic TX-42AS740E mei 2014 1.099 euro
• Panasonic TX-60AS650E mei 2014 2.199 euro
• Panasonic TX-55AS650E mei 2014 1.599 euro
• Panasonic TX-50AS650E mei 2014 1.299 euro
• Panasonic TX-47AS650E mei 2014 1.099 euro
• Panasonic TX-42AS650E mei 2014 849 euro
• Panasonic TX-39AS650E mei 2014 799 euro

Bron: Panasonic