CookiesPanasonic Plasma en LCD LED HD TV lijn 2011

17 februari 2011 09:33 door Hans Wind

Panasonic Plasma en LCD LED HD TV lijn 2011De nieuwe Panasonic VIERA plasma en LCD LED TV modellen koppelen goede prestaties en netwerkfunctionaliteit aan een hoge mate van milieuvriendelijkheid. De 2011 modellen vallen op door een slanker ontwerp en een aantrekkelijker uiterlijk.

VIERA blijft zich volgens de fabrikant verder verbeteren dankzij de nieuwe NeoPlasma- en Panasonic’s IPS Alpha LCD-technologie. Het brede scala aan VIERA-modellen biedt voor iedere consument wel een televisie die voldoet zijn persoonlijke wensen op het gebied van prestatie en functies.

In 2011 breidt Panasonic zijn assortiment 3D en LED LCD televisies uit met 14 verschillende 3D- en 10 LED LCD-modellen waar de keuzebewuste consument uit kan kiezen. Deze nieuwe modellen zijn onder andere de Panasonic VT30, GT30, en ST30 NeoPlasma 3D TV’s, maar ook de nieuwe DT35 en DT30 serie 3D LED LCD TV’s.

De nieuwe NeoPlasma 3D modellen

De NeoPlasma modellen van Panasonic zijn voorzien van 600Hz sub-field drive Intelligent Frame Creation Pro voor zeer vloeiende weergave van bewegende beelden, hoge contrastratio’s met Infinite Black Pro (VT30, GT30, ST30) en Infinite Black (G30) in combinatie met High Contrast Filter Pro (VT30) en High Contrast Filter (GT30, ST30, G30). Ze zijn met name geschikt voor 3D-weergave dankzij de 600Hz, de snelle responstijd (0,001ms) en de nieuw ontwikkelde snel schakelende fosfor die de zogeheten crosstalk vermindert. Daarnaast biedt de Active Shutter technologie de hoogst mogelijke beeldkwaliteit, dankzij de Full HD resolutie en de scherpe scheiding van de twee beelden (voor elk oog één).

De top-serie van de VIERA VT30 bestaat uit vier modellen:
Panasonic TX-P65VT30 met een 65 inch scherm.
Panasonic TX-P55VT30 met een 55 inch scherm.
Panasonic TX-P50VT30 met een 50 inch scherm.
Panasonic TX-P42VT30 met een 42 inch scherm.
Alle vier VT30 modellen zijn ontworpen volgens de nieuwe High Line Design en zijn voorzien van een ontwerp met één enkele glasplaat waardoor de TV’s een slank uiterlijk hebben. De modellen van de VT30 serie hebben met succes 30 strenge testen doorstaan, waarmee ze het THX 2D en 3D Display certificaat mochten ontvangen. Ze bieden film- en videobeelden in een hoge beeldkwaliteit, precies zoals de regisseur het bedoelde.

Behalve dat de VT30 serie weergave in 3D biedt, zijn de TV’s ook uitgerust met de internetdienst VIERA Connect; Skype videotelefoneren; Wi-Fi voorbereid (met de VT30 serie wordt een USB draadloze LAN adapter meegeleverd); VIERA Image Viewer™ voor het bekijken van 2D en 3D digitale foto’s en zowel 2D & 3D HD video vastgelegd op een SD geheugenkaart; opnemen op USB HDD evenals op SD geheugenkaart. Bovendien worden bij elk model van de VT30 serie twee Full HD 3D brillen meegeleverd.

De VIERA GT30 3D serie bestaat uit drie modellen:
Panasonic TX-P50GT30 met een 50 inch scherm.
Panasonic TX-P46GT30 met een 46 inch scherm.
Panasonic TX-P42GT30 met een 42 inch scherm.
De modellen van deze serie vallen op door hun slanke, Highline design. Ze hebben een Infinite Black Pro Panel; THX certificering voor 2D en 3D Display; VIERA Connect, Wi-Fi voorbereid (via de USB poort); Skype Videotelefoneren; VIERA Image Viewer™; DLNA certificering; 4 HDMI-aansluitingen en 3 USB poorten.

De VIERA ST30 serie voegt drie schermformaten van 42 tot 50 inch toe aan de Panasonic familie van Full HD 3D TV’s. Deze serie bestaat uit:
Panasonic TX-P50ST30 met een 50 inch scherm.
Panasonic TX-P46ST30 met een 46 inch scherm.
Panasonic TX-P42ST30 met een 42 inch scherm.
De nieuwe ST30 Full HD 3D HDTV’s bieden een pakket aan functies waaronder de Infinite Black Pro Panel; VIERA Connect, Wi-Fi voorbereid (via de USB port); Skype Videotelefoneren; VIERA Image Viewer™; 3 HDMI-aansluitingen en 2 USB poorten.

Panasonic TX-L37DT30De nieuwe LED LCD 3D modellen met IPS Alpha schermtechnologie

Panasonic brengt 3D LED LCD TV’s die zijn uitgerust met de nieuwe IPS Alpha schermen. IPS Alpha schermen zijn bekend vanwege hun snelle responstijd (behorend tot snelste in de branche) en hun energie-efficiëntie. Bij het ontwikkelen van deze nieuwe schermen vertrouwde Panasonic op zijn ultrasnelle IPS Alpha technologie waarmee het de voordelen benutte van de brede kijkhoek en hoge snelheid van licht-overbrenging.

Om de voordelen van de IPS Alpha schermen optimaal te benutten, heeft Panasonic enkele belangrijke wijzigingen aangebracht in het gehele productieproces van de schermen, van de opbouw tot en met de belangrijkste basismaterialen. Dankzij de nieuw ontwikkelde zogenaamde Advanced Pre-Charged Driving technologie die met 2 ms de hoogste scanningssnelheid in de branche behaalt, wordt nu een schermsnelheid behaald die twee keer zo hoog is als die van eerdere modellen.

Panasonic heeft LCD-schermen ontwikkeld waarvan de crosstalk, naar eigen zeggen, vrijwel geheel is geëlimineerd en die een diepzwart beeld produceren dat een hoge mate van gradatie biedt, gelijkend op die van plasmaschermen. De LCD-schermen bieden ook een full resolution in bewegende beelden, waarmee de weergave wordt verbeterd, zelfs in 2D-modus. Met de combinatie van verminderde crosstalk en de mogelijkheid tot weergave van diepzwart kan Panasonic LCD-schermen leveren met een helder, superieur contrast, hoogwaardige Full HD 3D-beelden, bijna vergelijkbaar met die van PDP’s.

De 3D LED LCD serie DT30 en DT35 zijn uitgevoerd in het moderne Pure Line design, en de DT35 serie heeft tevens een kolomstandaard.

De lijn bestaat uit:
Panasonic TX-L37DT30 met een 37 inch scherm.
Panasonic TX-L32DT30 met een 32 inch scherm.
Panasonic TX-L37DT35 met een 37 inch scherm.
Panasonic TX-L32DT35 met een 32 inch scherm.
De genoemde modellen zijn voorzien van een IPS Alpha LED-scherm dat een brede kijkhoek biedt met vrijwel geen beelddegradatie, verbeterde bewegingsrespons en 400Hz backlight scanning Intelligent Frame Creation Pro technologie voor scherpe 3D-beelden zonder crosstalk. Enkele andere functies zijn: VIERA Connect, Wi-Fi voorbereid; VIERA Image Viewer™; DLNA certificering; 4 HDMI-aansluitingen; 3 USB poorten; een ingang voor een PC en ISF ccc Setting Menu.

Met de ontwikkeling van zijn nieuwe 3D IPS Alpha LCD-schermen worden nu ook middelgrote modellen toegevoegd aan de grotere 3D PDP’s in het Panasonic VIERA 3D TV-assortiment.

Meer nieuwe modellen

Ander opmerkelijk nieuws met betrekking tot nieuwe LED LCD TV’s waarmee Panasonic in 2011 op de markt zal komen gaat over onder andere de Panasonic E30 en E3.

De nieuwe E30 LED LCD productlijn van Panasonic zal bestaan uit modellen met 42, 37 en 32-inch schermen die functies bezitten zoals 200blb Intelligent Frame Creation Pro voor geavanceerde bewegingsweergave, VIERA Connect en andere netwerkfuncties.
Panasonic TX-L42E30
Panasonic TX-L37E30
Panasonic TX-L32E30

De Panasonic E3 LED LCD TV’s bestaan uit 3 verschillende schermformaten: 42, 37 en 32 inch. Alle modellen zijn uitgerust met de V-Audio Surround sound technologie.
Panasonic TX-L42E3
Panasonic TX-L37E3
Panasonic TX-L32E3

Het G30 NeoPlasma assortiment bestaat uit 50, 46 en 42-inch schermen die functies bieden zoals 600Hz IFC Pro, THX gecertificeerd scherm, Infinite Black Panel en diverse netwerkfuncties waaronder VIERA Connect en opnemen op HDD.
Panasonic TX-P50G30
Panasonic TX-P46G30
Panasonic TX-P42G30

De betrokkenheid van Panasonic op het gebied van duurzaamheid en het produceren van milieuvriendelijke producten wordt weerspiegeld in de verbeterde levensduur van zijn Plasma HD TV’s en de eliminatie van lood en kwik in zijn schermen. Tevens is aandacht geschonken aan een verbetering van de energie-efficiëntie met nieuwe en verbeterde fosformengsels en meer efficiënte elektronica, naast andere technologische ontwikkelingen.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe VIERA modellen zijn vanaf dit voorjaar leverbaar. Prijzen zijn nog niet bekend.

Bron: Panasonic