CookiesPanasonic professionele Plasma schermen introductie

3 december 2009 16:38 door Hans Wind

Panasonic professionele Plasma schermen introductiePanasonic kondigt de komst aan van de eerste drie modellen van een nieuwe serie professionele plasmaschermen met NeoPDP technologie, waaronder een geheel nieuw 85 inch formaat. Deze grootbeeldschermen zijn met name ontwikkeld voor toepassing in de markten narrow casting, verhuur en presentatie.

De nieuwe modellen zijn de eerste professionele plasmaschermen die voorzien zijn van de nieuwe NeoPDP technologie, waarmee een verdubbeling in het bereik wordt gerealiseerd en de beeldkwaliteit aanzienlijk verbeterd en dat in een slanker en lichter display.

Panasonic introduceerde deze technologie in het voorjaar al bij de VIERA tv’s. NeoPDP kenmerkt zich door beelden met een hoge resolutie, een ongeëvenaarde zwartwaarde, een levensechte kleurreproductie en een grote kijkhoek. Daarbij komt dat het energieverbruik tot wel 50% wordt gereduceerd in vergelijking met eerdere generaties. In combinatie met de lange levensduur tot maximaal 100.000 uur, levert dit een positieve bijdrage aan het milieu.

NeoPDP realiseert ’s werelds hoogste bewegend beeldresolutie met 1.080 lijnen en een contrastverhouding van 40.000:1.High-end specificaties dus en dat in een display dat slechts 99 mm dik is. Het gewicht van de displays heeft men aanzienlijk weten terug te brengen waardoor ze buitengewoon flexibel zijn voor transport en installatie. Alle modellen kunnen worden aangepast aan de wensen van de gebruiker door het toepassen van specifieke inputboards. Daarnaast zijn de schermen voorzien van een RJ45 poort die LAN control ondersteunt, waardoor ze op afstand bedienbaar zijn.

Nieuw formaat: 85 inch
Het nieuwe formaat van 85 inch vult perfect het gat op tussen de 65 inch en 103 inch. Dat daaraan behoefte is blijkt wel uit de toenemende vraag naar grote schermen uit o.a. de modebranche, casino’s en het bedrijfsleven. Bijzonder aan deze nieuwe modellen, die leverbaar zijn in 58, 65 en 85 inch, is dat ze zowel horizontaal als verticaal kunnen worden geplaatst.

De drie nieuwe plasmaschermen worden op de markt gebracht met de typenummers:
TH-85PF12, TH-65PF12 en TH-58PF12. De 85 inch is al leverbaar, de andere modellen worden in januari 2010 verwacht.

Bron: Panasonic