CookiesPanasonic PT-D6000 professionele projector serie

14 mei 2009 11:58 door Hans Wind

Panasonic PT-D6000 professionele projector seriePanasonic Corporation heeft aangekondigd dat het bedrijf de eerste zending heeft geleverd van de nieuwe hoogwaardige serie PT-D6000 professionele projectors. Het nieuwe assortiment projectoren met de DZ-modellen zijn de eerste die gebruik maken van de vierde-generatie, single-chip digitale lichtbehandelings (DLP) technologie. Deze biedt een lichtopbrengst van tussen de 6.000 en 6.500 lumen en een kwaliteit hoger dan die van Full HD – zonder dat daarvoor gebruik wordt gemaakt van de duurdere 3-chip DLP.

De professionele projectoren van de PT-D6000 serie zijn met name geschikt voor de AV verhuurmarkt en bieden nieuwe kansen voor de regiopartners van Panasonic in Europa. Lang AG (Duitsland), Sigma (Duitsland), Crambo (Spanje) en Utram (Frankrijk) vormen de eerste groep verhuur-klanten en kunnen daarmee hun klanten de kosteneffectieve single-chip DLP producten aanbieden in plaats van de duurdere 3-chip DLP units, zonder daarbij aan beeldkwaliteit in te boeten. De serie projectoren bestaat uit vier verschillende modellen (PT-DZ6710E, PT-DZ6700E, PT-DW6300ES en de PT-D6000ES) waarbij de PT-DZ6710 unit de hoogste beeldkwaliteit levert met een native WUXGA resolutie van 1920 x 1200 pixels.

“De PT-D6000 serie is het bewijs van de grondige kennis van Panasonic van de markt voor professionele projectoren en onze deskundigheid op dat gebied. Wij zetten een nieuwe norm voor single-chip DLP-technologie,” aldus Hartmut Kulessa, Projector Marketing Manager Europa. “Deze eerste leveringen tonen aan dat wij onze verplichtingen nakomen voor bestaande partnerships met een aantal belangrijke verhuurbedrijven: wij zorgen dat zij de beste oplossing kunnen bieden voor elke professionele toepassing. De PT-D6000 serie vormt een oplossing voor de veeleisende klant die een betrouwbaar apparaat wil hebben dat lang meegaat. De PT-DZ6710 is daarin de top, met innovatieve functies zoals de geometrische aanpassingsmogelijkheid voor gebogen ondergronden.”

De nieuwe 6000 serie vormt de weerslag van een significant nieuwe benadering van de single-chip DLP-technologie. Alle modellen in de PT-6000 serie zijn uitgerust met een dubbel lampsysteem en een Auto Cleaning Filter om de levensduur te verlengen. Het projector-assortiment heeft een uitermate robuuste DLP die de duurzaamheid garandeert. Hiermee is de serie de perfecte oplossing voor 24/7 toepassingen. De beeldkwaliteit wordt verbeterd door middel van een RGB-booster.

Milieuvriendelijk
Deze serie nieuwe Panasonic projectoren is tevens de eerste die in stand-by modus een stroomverbruik heeft van minder dan 0,5 Watt. Bovendien, in het kader van het continue milieuprogramma van Panasonic, maakt het bedrijf gebruik van productiemethodes die zo min mogelijk impact hebben op het milieu. Panasonic heeft het gebruik van bepaalde gevaarlijke stoffen (zoals lood, cadmium en kwik) in zijn fabrieken verboden in navolging van de criteria van de Europese Richtlijn betreffende gevaarlijke stoffen. Bovendien wordt er in de verpakkingsmaterialen geen polyethyleen gebruikt.

Voor een actuele Panasonic PT-D6000 prijs vergelijking kunt u een kijkje nemen bij Kieskeurig

Bron: Panasonic