CookiesPanasonic Smart LED HD TV lijn 2012

22 februari 2012 08:08 door Hans Wind

Panasonic Smart LED HD TV lijn 2012De Panasonic Smart VIERA LED LCD HD TV lijn voor 2012 bevat de grootste LED-schermen die Panasonic ooit op de markt bracht. Het nieuwe assortiment biedt grotere schermen, waaronder 47-inch en 55-inch TV’s op LED-basis, 18 modellen zijn voorzien van LED-technologie. Daarnaast wordt met de ET5-serie de passieve 3D TV technologie geïntroduceerd.

Het assortiment Smart VIERA LED LCD TV’s voor 2012 profiteert van de toevoeging van de IPS (In Plane Switching) LED-schermtechnologie, dat een opmerkelijk grote beeldhoek van 178° mogelijk maakt waarbij het contrast en de kleuren grotendeels behouden blijven, en schermen met een hoge beeldfrequentie – tot wel 1.600 Hz – voor kristalheldere beelden bij snelle actiescènes. Het IPS-scherm zorgt ook voor een vermindering van het na-ijleffect en vegen, waardoor een vloeiender en scherper beeld wordt verkregen, en het draagt bij aan een hogere contrastratio en snellere responstijd.

De top vijf nieuwe series beschikken over VIERA Connect, het TV-platform van Smart VIERA op basis van cloud-technologie dat de gebruiker op eenvoudige wijze toegang biedt tot een toenemend aantal online applicaties en diensten. Op deze modellen heeft de gebruiker ook toegang tot sociale netwerksites terwijl men ondertussen TV kan kijken en de VIERA Remote App kan gebruiken om te genieten van beelden op meerdere schermen tegelijk met behulp van een smartphone of tablet.
Content kan namelijk moeiteloos worden ‘geswipet’ van een mobiel scherm naar de TV en vice versa. Met de VIERA Remote App PRO die beschikbaar is voor de top WT50-serie kan men mediacontent overzetten van de TV naar een tablet of smartphone, zodat deze content verder kan worden bekeken op het mobiele apparaat.

Het assortiment beschikt ook over een groot aantal energiebesparende eigenschappen en functies waardoor de TV het milieu minder belast. De bijzonder energiezuinige LED LCD-schermen kunnen het energieverbruik met 25% verlagen in vergelijking met de Panasonic modellen uit 2011. Vanaf de E5 is aan alle modellen een A+-certificaat toegekend, wat de energiezuinigheid van deze TV’s bevestigt.

WT50-serie

De VIERA WT50 LED-serie, het paradepaardje van het 2012 programmabestaat uit:
Panasonic TX-L55WT50 met een 55 inch scherm.
Panasonic TX-L47WT50 met een 47 inch scherm.
Panasonic TX-L42WT50 met een 42 inch scherm.

Alle WT50 HD TV’s bieden:
• Een 3D IPS LED-scherm; 1.600 Hz Backlight Scanning voor een hogere bewegingsresolutie tijdens snelle actiescènes en een vloeiend en scherp beeld; Full HD resolutie; Infinite Contrast; Dual Core Pro4 Processor; VIERA Connect met ingebouwde Wi-Fi en browser; een nieuwe Clear Panel Pro en een zeer smal metalen frame met een halfronde voet; 2D naar 3D conversie; Sociaal netwerk/TV-functie waardoor de gebruiker toegang heeft tot sociale netwerksites tijdens het televisiekijken; een multitaskingfunctie waarmee men kan switchen tussen apps; V-Audio Pro Surround 2.1 met 8 geschakelde luidsprekers, voor een overweldigende geluidservaring; Media Player, zodat men digitale beelden en HD-video-opnames vanaf een geheugenkaart of USB-geheugen kan bekijken; DLNA; VIERA touchpadcontroller; USB-/SD-opnamemogelijkheid; vier HDMI-poorten, drie USB-poorten en Bluetooth.

DT50-serie

Ook de DT50-serie biedt drie modellen met grotere LED-schermen:
Panasonic TX-L55DT50 met een 55 inch scherm.
Panasonic TX-L47DT50 met een 47 inch scherm.
Panasonic TX-L42DT50 met een 42 inch scherm.

Deze modellen zijn voorzien van de volgende functies:
• een 3D IPS LED-scherm; 1.600 Hz Backlight Scanning voor een hogere bewegingsresolutie tijdens snelle actiescènes en vloeiende, scherpe beelden; Clear Panel Pro; Brilliant Contrast; VIERA Connect met ingebouwde Wi-Fi en browser; een nieuw, smal metalen frame; Full HD-resolutie; 2D naar 3D conversie; Sociaal netwerk/TV-functie; V-Audio Pro Surround 2.1; Media Player; DLNA; USB HDD-opnamemogelijkheid, vier HDMI-poorten en drie USB-poorten.

ET5-serie

De vijf modellen in de ET5-seriezijn:
Panasonic TX-L55ET5 met een 55 inch scherm.
Panasonic TX-L47ET5 met een 47 inch scherm.
Panasonic TX-L42ET5 met een 42 inch scherm.
Panasonic TX-L37ET5 met een 37 inch scherm.
Panasonic TX-L32ET5 met een 32 inch scherm.

De ET5 modellen zijn voorzien van een 3D IPS LED-scherm en worden geleverd met vier passieve 3D-brillen. Daarnaast zijn deze modellen voorzien van:
• een IPS LED-scherm en 300 Hz Backlight Scanning voor een hogere bewegingsresolutie tijdens snelle actiescènes wat resulteert in een vloeiender en scherper beeld; Clear Panel; Brilliant Contrast; VIERA Connect met ingebouwde Wi-Fi en browser; 2D naar 3D conversie; Sociaal netwerk/TV-functie; Media Player; DLNA; vier HDMI- en drie USB-poorten; een pc-aansluiting.

E5-serie

De vier LED HD TV’s in de E5-serie zijn:
Panasonic TX-L47E5 met een 47 inch scherm.
Panasonic TX-L42E5 met een 42 inch scherm.
Panasonic TX-L37E5 met een 37 inch scherm.
Panasonic TX-L32E5 met een 32 inch scherm.

Ze bieden:
• een IPS LED-scherm; Full HD-resolutie; 150 Hz* Backlight Scanning (32-inch model: 100 Hz Backlight Blinking) voor een hogere bewegingsresolutie; Clear Panel; Brilliant Contrast((32-inch model: High Contrast); VIERA Connect; DLNA; vier HDMI-poorten; twee USB-poorten en een pc-aansluiting; Wi-Fi Ready.

X5-serie

De X5 serie bestaat uit drie modellen:
• de 32-inch TX-L32X5: een HD ready IPS LED-scherm met High Contrast; Media Player; drie HDMI-poorten; een USB-poort en een pc-aansluiting.
• de 24-inch TX-L24X5: Full HD LED-model met een anti-reflectiescherm, twee HDMI-poorten; een USB-poort, een pc-aansluiting en gamemodus.
• de 19-inch TX-L19X5: HD ready LED-scherm met High contrast; Media Player, twee HDMI-poorten en een USB-poort.

Prijs en beschikbaarheid

De eerste modellen zijn vanaf maart/april 2012 leverbaar. Prijzen zijn nog niet bekend.

Bron: Panasonic