CookiesPanasonic en Sony samen in OLED TV

25 juni 2012 08:46 door Hans Wind

Panasonic en Sony samen in OLED TVSony en Panasonic hebben vandaag bekendgemaakt dat ze gaan samenwerken in de verdere ontwikkeling van OLED (organic light-emitting diode) schermen voor HD TV’s en monitors.

Sony en Panasonic willen OLED panels en modules ontwikkelen door hun gezamenlijke kennis op dit gebied te bundelen om zo tot een print technologie voor OLED schermen te komen die kan leiden tot goedkope massaproductie van grote, hoge resolutie OLED panels en modules. De fabrikanten streven er naar om productie in de loop van 2013 te starten.

Sony leverde haar eerste OLED TV al in 2007 met een 11-inch model, gevolgd door een 25-inch professionele OLED monitor in 2011, en het bedrijf heeft daarna haar techniek verder ontwikkelt door actieve research and development.

Panasonic heeft ervaring met grootformaat schermen en beschikt over de zogenaamde “all printing method” die voordeel kan bieden in massaproductie tegen lage kosten. Daarnaast beschikt Panasonic zelf over productie ervaring en apparatuur. Ook is Panasonic actief in de ontwikkeling van buigbare OLED schermen.

Beide fabrikanten zullen de techniek gaan gebruiken in hun producten onder het eigen merk.

Bron: Sony en Panasonic

Update 29 december 2013: Panasonic en Sony stoppen samenwerking op OLED TV gebied