CookiesPanasonic TX-L65WT600 Ultra HD TV met HDMI 2.0

4 september 2013 15:46 door Hans Wind

Panasonic TX-L65WT600 Ultra HD TV met HDMI 2.0De Panasonic TX-L65WT600 is de eerste Ultra HD TV met een 4K 50/60p-invoer die gebaseerd is op HDMI 2.0 en DisplayPort 1.2a specificaties. De TX-L65WT600 biedt een 4K-weergave van maximaal 60 frames per seconde. Panasonic duidt deze TV overigens ook wel aan als TX-L65WT600E.

Met zijn THX 4K-certificatie is de 165 cm (65 inch) grote Panasonic TX-L65WT600 geschikt voor liefhebbers van een home cinema. Dit scherm is uitgerust met de 2.000 Hz Back Light Scanning (BLS)-technologie die zorgt voor haarscherpe bewegende beelden, zelfs bij snelle actiescènes. Daarnaast is deze TV uitgevoerd in het minimalistische Glass and Metal-design; door de smalle rand komen de 4K-beelden beter tot hun recht.

De WT600 biedt toegang tot een breed gamma aan 4K-content, om optimaal te profiteren van de innovaties die deze TV te bieden heeft, Dit betekent dat gebruikers hun 4K-ervaring niet alleen spectaculair zullen zien toenemen met video-content, maar ook met baanbrekende games, internetcontent en hun eigen foto’s, stuk voor stuk in 4K-kwaliteit.

De geavanceerde 4K 50/60p-invoer, die gebaseerd is op HDMI 2.0 en de DisplayPort1.2a-specificaties, zorgt ervoor dat de TV klaar is voor de toekomst zal werken met toekomstige compatibele 4K-spelers, set-top boxen en nieuwe generaties gameconsoles.

Panasonic TX-L65WT600 designFans van pc-games kunnen hun pc eenvoudig aansluiten op de WT600 via de 60p-compatibele DisplayPort, waardoor ze kunnen genieten van de nieuwste blockbustergames met zeer veel details en vloeiende bewegende beelden.

Met de ingebouwde HTML5-webbrowser van de WT600 kunnen gebruikers om internetpagina’s weergeven in Ultra HD kwaliteit. Zo zijn bijvoorbeeld Online plattegronden gedetaileerder dan ooit tevoren.

De Panasonic TX-L65WT600 is volgens de fabrikant de eerste TV in de markt die beschikt over een ingebouwde 4K H.264 (MPEG4)-decoder, die niet alleen het afspelen van 4K-videobestanden vanaf een USB- en SD-kaart mogelijk maakt, maar ook de weergave van 4K-content rechtstreeks vanaf het internet. Fotografieliefhebbers kunnen met de 4K Photo Viewer SD hun foto’s bekijken vanaf een SD-kaart, of kunnen 4K Swipe & Share gebruiken om foto’s draadloos over te zetten vanaf een smartphone of tablet.

Panasonic TX-L65WT600 4K-beeldkwaliteit

Om de beste 4K-homecinema kijkervaring te kunnen garanderen, zorgt het THX4K Certified-scherm van de WT600 ervoor dat kleuren, tonen en resolutie worden weergegeven zoals de regisseurs in Hollywood voor ogen hadden.

Met 4K Intelligent Frame Creation kan de WT600 vloeiend beelden tot 120 frames per seconde weergeven, zelfs bij Ultra HD-bronnen. De 4K Ultra HD TV van Panasonic analyseert daarnaast complexe scènes met bewegingen uit verschillende richtingen en optimaliseert elk object afzonderlijk. De Infinite Contrast-technologie zorgt voor zeer hoge contrastverhouding

Het Local Dimming Pro-circuit en de Gamma Area Control zorgen voor meer details in donkere of heldere gebieden van het beeld. Daarnaast maximaliseert de nieuwe 4K Hexa-Processing Engine de beeldkwaliteit voor content die aangemaakt werd met een lagere resolutie dan 4K. De circuitverwerkingstechnologie produceert beelden met een hogere definitie door de ontbrekende delen van de beelden te interpoleren en de niet-bestaande gegevens te reproduceren. Op die manier krijgen ze een kwaliteit die die van 4K-bronnen benadert.

De WT600 is niet alleen ISF gecertificeerd, maar ook compatibel met de CalMAN-kalibratiesoftware, die een optimale kleurneutraliteit garandeert. De app “Panasonic TV Remote 2” beschikt over Smart Calibration, een krachtige functie waarmee de kijker op de TV gedetailleerde correctiecurves kan instellen voor gamma, witpunt en kleurverzadiging via een Android- of iOS-smartphone of -tablet.
Eenvoudige bediening

Het gebruikersmenu biedt gebruikers van de Panasonic TX-L65WT600 een zo eenvoudig mogelijke Smart TV-ervaring. Met de gepersonaliseerde functie my Home Screen krijgt elk gezinslid in een oogwenk toegang tot zijn favoriete tv-programma’s via een eigen gepersonaliseerd beginscherm.

In navolging van de Smart VIERA-functie my Home Screen, heeft Panasonic nu de my Home Screen-functies uitgebreid met voorgeprogrammeerde Home Screens. Deze bieden gebruikers snel en eenvoudig toegang tot content van hun favoriete providers, waaronder Eurosport en YouTube. Vanaf oktober 2013 zullen Panasonic-kijkers deze kanalen overal kunnen activeren via het nieuwe Home Screen-collectievenster. De my Home Screen download functie zal vanaf 8 oktober beschikbaar zijn voor de Smart VIERA TV line-up. De Panasonic TX-L65WT600 zal bij levering op de markt, al voorzien zijn van deze functie.

De bedienings- en ingangsopties van de WT600 worden verder aangevuld met de functie Voice Interaction. Hiermee kunnen gebruikers hun TV bedienen door te spreken in de microfoon van de touchpadcontroller of van een smartphone of tablet waarop de app Panasonic TV Remote 2 geïnstalleerd is. Op die manier kunnen gebruikers snel internetcontent raadplegen of op hun thuisnetwerk op zoek gaan naar een favoriet nummer. Met Swipe & Share kunnen gebruikers daarnaast beelden in 4K-resolutie delen op het grote scherm van de WT600 door gewoon even met een vinger te swipen.

Netwerk- en verbindingsmogelijkheden

De geïntegreerde Twin HD-tuners van de WT600 zorgen voor een veel handigere en flexibelere kijkervaring, wat betekent dat er niemand iets hoeft te missen. Met deze functie kunnen gebruikers een programma live bekijken terwijl een andere uitzending wordt opgenomen, of een programma bekijken terwijl er een ander gezinslid tegelijk een ander programma bekijkt op een tablet, en dit allemaal zonder externe set-top box. Dit is vooral handig als sommige gezinsleden bijvoorbeeld een film willen bekijken terwijl anderen voor geen goud een voetbalwedstrijd willen missen.

Zoals alle Smart VIERA TV’s heeft ook de Panasonic TX-L65WT600 een ingebouwd draadloos LAN. Gebruikers kunnen multimedia-content op hun thuisnetwerk snel en eenvoudig openen via DLN-streaming, of via het platform Apps for Smart VIERA met zijn steeds uitgebreidere aanbod Smart TV-apps, waaronder populaire apps voor sociale netwerken als Facebook, Twitter en Skype. Met de automatische pop-upcamera van de WT600 kunnen gebruikers met een klik op een knop video-oproepen maken.

De ingebouwde webbrowser van de L65WT600 biedt ook ondersteuning voor Flash-content. De kwaliteit van de ingesloten video’s en graphics met een lage resolutie kan beduidend verbeterd worden met behulp van Web Content Optimiser Pro. Om tekst en webadressen eenvoudig te kunnen invoeren, kunnen gebruikers bovendien met behulp van een USB-adapter of draadloos via Bluetooth een toetsenbord aansluiten op de WT600.

Panasonic TX-L65WT600 prijs en beschikbaarheid

De Panasonic TX-L65WT600 zal verkrijgbaar zijn vanaf eind september 2013 en kost 6.999 euro.

Bron: Panasonic