CookiesPanasonic V10 serie uitgebreid met 58 en 65 inch Plasma modellen

10 september 2009 13:25 door Hans Wind

Panasonic V10 serie uitgebreid met 58 en 65 inch Plasma modellenPanasonic kondigde op de IFA 2009 de uitbreiding aan van zijn V10 serie VIERA plasma HDTV’s met nieuwe 65 en 58 inch plasma displays. Het VIERA productassortiment staat bekend om zijn combinatie van hoge beeldkwaliteit, slim netwerken, milieuvriendelijkheid en stijlvol design. Behalve zijn uitgebreide VIERA Plasma- en LCD-assortiment, met televisies van 19 tot 103 inch, toont het bedrijf op de stand in Berlijn ook drie aparte prototypes, een supergroot 150 inch PDP, een ultradun (8,8mm) 50 inch PDP en een super energiezuinige 37 inch LCD scherm.

De Panasonic V10 Plasma serie is nu dus verkrijgbaar in vier afmetingen:
TX-P42V10 met schermdiagonaal 42 inch of 106 cm adviesprijs 1.599 Euro
TX-P50V10 met schermdiagonaal 50 inch of 127 cm adviesprijs 1.999 Euro
• TX-P58V10 met schermdiagonaal 58 inch of 147 cm adviesprijs 4.999 Euro
• TX-P65V10 met schermdiagonaal 65 inch of 165 cm adviesprijs 5.599 Euro

Als het gaat om beeldkwaliteit vormt de V10 Plasma-serie de top van de Panasonic VIERA HDTV productlijn. Dankzij het 600Hz Sub-field Drive met Intelligent Frame Creation Pro, een beeldresolutie van 1.080 lijnen, THX-gecertificeerd display en dynamisch contrast van meer dan 2.000.000:1, staat de V10 eenzaam aan de top met zijn adembenemende beeldkwaliteit die bioscoopkwaliteit evenaart

De V10 serie is ook voorzien van Panasonic’s VIERA CAST functionaliteit, waarmee gebruikers internet content kunnen bekijken op hun TV. Bovendien is de V10 serie uitgerust met de VIERA Image Viewer functie. Door gewoon een SD geheugenkaart in het slot van de VIERA televisie te steken, kunnen de gebruikers bewegende beelden en foto’s bekijken die zijn vastgelegd in verschillende formats met een LUMIX camera of een compatibele camcorder. De gebruiker kan achtergrondmuziek en beeldeffecten toevoegen aan zijn diavoorstelling van foto’s.

Nieuwe VIERA CAST partners
Met VIERA CAST hebben kijkers in de huiskamer met één druk op de knop toegang tot bepaalde internetsites. Panasonic kondigt een aantal nieuwe VIERA CAST partnerships aan, waaronder die met het Duitse dagblad BILD, de welbekende TV-zender ZDF en, in de nabije toekomst, het Spaanse RTVE. Eurosport, dat voorheen content aanbood in zes verschillende talen, voegt content toe in het Zweeds en het Pools. Daarnaast kunnen gebruikers genieten van de content van de al bestaande VIERA CAST partners YouTube, Google Picasa, de Duitse nieuwsuitzending Tagesschau, NOVA en Bloomberg TV.

NeoPDP technologie
In 2008 kondigde Panasonic de ontwikkeling aan van de volgende generatie plasma display panels (PDPs) met de naam NeoPDP technologie. Deze revolutionaire technologie biedt een betere beeldkwaliteit, hogere efficiëntie en dunnere schermen dan eerdere PDP-generaties. Op de IFA die dit jaar wordt gehouden, krijgen de bezoekers de kans om kennis te maken met deze revolutionaire NeoPDO-technologie van Panasonic, die is geïntegreerd in de VIERA Z1, V10, G15, en G10 serie. Dankzij functies als 600Hz Sub-field Drive met Intelligent Frame Creation Pro, THX-gecertificeerde kleurenweergave, game modus en 0,001 ms responstijd, zijn de NeoPDP schermen ideaal voor het genieten van uitzendingen van snelle sporten, actiefilms en opwindende games. NeoPDP levert scherpe, snelbewegende beelden met diepe zwarttinten en rijke detaillering – en is tegelijkertijd een weelde voor de ogen.

Panasonic blijft actief in het verfijnen van de basis-technologieën. Het toepassen van nieuw ontwikkelde materialen zoals ontladingsgas en fosfor voor het genereren van elektronen heeft de ontladingsefficiëntie en celstructuur aanzienlijk verbeterd. De introductie van een nieuwe methode voor schakelvoeding heeft het elektriciteitsverlies teruggebracht tot eenderde en laagspannings-voeding mogelijk gemaakt. Verdere verbeteringen aan de schermstructuur en de schakelindeling hebben geleid tot een nog dunner profiel. Een Full HD PDP heeft een beeldresolutie van meer dan 900 lijnen, maar dankzij de nieuw ontwikkelde voedingstechnologie en materialen die het nagloeien bekorten, kan de hoogste resolutie ter wereld van 1.080 lijnen worden gerealiseerd. Hiermee worden alle Full HD programma’s exact weergegeven, zonder enig detailverlies.

Introductie NeoPDP en LCD prototypes op de IFA
Na een grondige herontwikkeling van zijn bestaande IC-technologie en schermstructuren ontwikkelde het bedrijf nieuwe fosfors en een cel-ontwerptechnologie teneinde de ontlading te verbeteren, en een nieuwe schakel- en voedingtechniek om het stroomverlies aanzienlijk te verminderen. Het resultaat mag er zijn: PDP-TV’s leveren een dynamisch contrast, een hoge beeldresolutie, natuurgetrouwe kleurenweergave, een brede kijkhoek en energiezuinigheid.

Deze nieuw ontwikkelde NeoPDP technologie is nu geïntegreerd in twee types PDP. De eerste is een ultra-dunne 50 inch PDP met een profiel van slechts 8,8 mm (ongeveer 1/3 inch)*1. Dit ultra-dunne scherm biedt de hoogste beeldresolutie ter wereld*2 van 1.080 lijnen. Het super-dunne scherm maakt het de gebruikers ook mogelijk, de TV op meer locaties te plaatsen, zoals wand- en plafondmontage.
Het tweede prototype is de 150 inch supergrote NeoPDP, die een dynamische, overweldigende beeldkwaliteit biedt met een resolutie van 8,84 miljoen pixels (2160 x 4096) ― meer dan vier keer de 1080p HD specificatie (1080 x 1920). Het prototype heeft een schermgrootte die gelijk is aan negen 50 inch PDP’s met een effectief kijkbereik van 3,31 m x 1,87 m. Dankzij de levensechte kleurenweergave en snelle respons bij bewegende beelden, levert de ultra-grote PDP ongeëvenaard heldere, scherpe en spectaculaire beelden.

De nieuw ontwikkelde LCD-technologie van Panasonic is geïntegreerd in een super-efficiënt 37 inch LCD-scherm dat slechts 90kWu per jaar verbruikt. De unieke hoge-snelheid voedingstechnologie voor LED backlight maakt een nauwkeurige aansturing mogelijk met een resolutie van 1.000 lijnen*2, aanzienlijk meer dan de huidige modellen. Het gevolg is dat het scherm beelden met snelle bewegingen kan weergeven met een ongeëvenaarde helderheid en hoge contrastverhoudingen die in de buurt komen van die van PDP-schermen.

De nieuw ontwikkelde Panasonic technologieën hebben de hoogste beeldkwaliteit ter wereld gerealiseerd, en bieden daarnaast een uitzonderlijk, milieuvriendelijke prestatie dankzij energiebesparing en het ontwerpen van dunne schermen voor zowel de PDP’s als de LCD’s. Door gebruik te maken van het verticaal geïntegreerde model voor PDP’s en LCD’s, blijft Panasonic de ontwikkeling van zijn technologieën steeds verder doorvoeren, uitgaande van de eigenschappen van elk apparaat, teneinde de continue evolutie mogelijk te maken van flat-panel VIERA TV’s en om tegemoet te komen aan de steeds wisselende behoeftes van zijn klanten, waar ook ter wereld.

*1: Met betrekking tot het dunste gedeelte van het profiel van de TV
*2: De beeldresolutie heeft betrekking op de prestatie van bewegende beelden aan de hand van het aantal lijnen dat het menselijk oog kan waarnemen. (Gemeten volgens de Advanced PDP Development Center Corporation methode)

Bron: Panasonic