CookiesPanasonic VIERA LED TV lijn 2013

14 februari 2013 18:39 door Hans Wind

Panasonic Viera Led TV lijn 2013Panasonic heeft zijn nieuwe Europese assortiment Smart Viera Led HDTV’s voor 2013 bekendgemaakt. Dit assortiment biedt home entertainment met personalisatiefuncties voor een HD TV-ervaring waarbij de gebruiker al zijn favorieten op één plaats kan vinden. Het 2013 assortiment van Smart Viera Led TV’s heeft een modern en fraai ontwerp met een goede beeldkwaliteit, gebruiksvriendelijke bediening en verbeterde connectiviteit en efficiency.

De Smart Viera Led TV’s voor 2013 van Panasonic bieden een combinatie van internet en TV content, sociale netwerken en apps. Met de nieuwe Smart Viera TV’s kan men zelfs zijn eigen persoonlijkheid tot uitdrukking brengen door heel eenvoudig een eigen startscherm samen te stellen met 11 favoriete apps, functies en diensten.

Het complete Viera Led assortiment voor 2013 bestaat uit 28 modellen en negen nieuwe series, waaronder de vlaggenschipmodellen WT60 en DT60. De beeldformaten van deze modellen variëren van 19 tot 60 inch.

Het 2013 Panasonic Viera Led assortiment werd ontwikkeld op basis van vijf belangrijke elementen:

Beeldkwaliteit

De nieuwe Smart Viera IPS Led TV’s van Panasonic produceren vloeiende bewegingen en hebben een brede kijkhoek in 2D of 3D.

• De nieuwe generatie Led TV’s met verbeterde IPS Panel-technologie van Panasonic maakt een brede kijkhoek mogelijk waarbij de beeldkwaliteit vrijwel gelijk blijft. De Backlight Scanning-technologie en een verbeterde contrastverhouding met dimmingcontrole zorgen voor een scherpe beeldkwaliteit met verbeterde kleurnauwkeurigheid.

• Panasonic heeft de scansnelheid van de vlaggenschip IPS Led TV’s verhoogd naar 3.600 Hz. Dit werd mogelijk gemaakt door een combinatie van frame-interpolatie, zwartlight scanning in maximaal 16 fasen, toevoeging van een zwart frame en het sneller schrijven en scannen van beelden. Het resultaat is een scherpere, heldere en vloeiendere weergave van bewegingen.

• De Panasonic Led TV’s van 2013 zijn voorzien van IPS-schermen en speciale fase filters. Hierdoor zijn de TV’s onder een grotere hoek te bekijken dan normaal zonder dat de kleur, helderheid of het contrast minder wordt.

• De nieuwe IPS Led TV’s van Panasonic maken gebruik van twee belangrijke technologieën om het contrast te verbeteren. Local dimming wordt toegepast op 16 beeldzones, die elk hun eigen individuele hoeveelheid licht krijgen. De nieuwe gammacontrole optimaliseert het gradatiebereik voor verschillende delen van het beeld, zodat diepe zwarttinten kunnen worden weergegeven zonder dat er detailverlies optreedt in schaduwpartijen.

Eenvoudige bediening

Het 2013 assortiment Smart Viera Led TV’s van Panasonic biedt de gebruiker en zijn gezinsLeden de mogelijkheid hun hun eigen startschermen te personaliseren. Nieuw voor 2013 zijn onder andere:

• My Home Screen: een innovatieve nieuwe personalisatiefunctie waarmee elke gebruiker in het huis zijn eigen startscherm kan aanmaken, zodat hij of zij snel toegang heeft tot zijn favoriete content. “My Home Screen” is volLedig naar wens aan te passen, zodat de gebruiker alle favoriete content op één plek bij elkaar heeft, van favoriete widgets tot een eigen achtergrondbeeld. Om de ervaring nog persoonlijker te maken herkent de gezichtsherkenning-functie de gebruiker automatisch via een ingebouwde camera en laat zijn persoonlijke startscherm zien.

• Swipe & Share 2.0: het 2013 assortiment biedt ook Swipe & Share 2.0, een verbetering qua connectiviteit die de TV verandert in een hub voor het naadloos streamen en delen van foto’s en video’s met behulp van een smartphone of tablet. Gebruikers kunnen hun eigen foto’s en video’s rechtstreeks overbrengen van een Android- of iOS-apparaat naar het grote scherm met één enkele veeg van een vinger. Ook kunnen gebruikers deze op dezelfde manier terugzetten op hun smartapparaat en ‘geveegde’ content opslaan op de optionele USB Hard Disk Drive (HDD) van de Smart Viera. Met Swipe & Share 2.0 kunnen door de gebruiker gemaakte foto’s en video’s, die zich op het grote scherm bevinden, ook gedeeld worden met andere Android- of iOS-apparaten.

• Stem interactie: Panasonic heeft het 2013 Viera assortiment voorzien van stem-interactie. De functie is compatibel met 10 Europese talen en vereenvoudigt de browse-ervaring op de TV. De gebruiker kan trefwoorden, URL-adressen of sociale netwerken en berichten eenvoudig invoeren door de woorden in te spreken in de Smart Viera Touch Pad Controller of compatibele smartphone of tablet.

Netwerken

Met het grootste assortiment aan connectiviteitsopties kan men met het 2013 Smart Led assortiment heel gemakkelijk TV kijken, surfen, chatten en delen. Met één druk op de knop wordt er op de TV een wereld aan mogelijkheden geopend op het gebied van browsen, on-demand content, gamen, winkelen en nog veel meer.

• Verbeterde Viera Connect: elke nieuwe Smart Viera HDTV biedt een verbeterd Viera Connect-platform met meer opties voor het streamen van videobeelden, unieke sociale netwerkfuncties, geïntegreerde apps en zoekfuncties met als doel: een snelle en gemakkelijke gebruikservaring. Alle Smart Viera TV’s bieden veel connectiviteitsopties, variërend van een voor de HD TV geoptimaliseerde webbrowser voor Viera Connect, tot ingebouwde draadloos LAN.

• Twin HD Tuner: Panasonic heeft ook een innovatieve Twin HD Tuner geïntroduceerd in bepaalde modellen van het 2013 assortiment voor een flexibelere TV-ervaring. Nu kan men naar een programma kijken en tegelijkertijd een ander programma opnemen of naar een programma op de TV kijken terwijl een ander gezinslid een programma (dat tegelijkertijd wordt uitgezonden) op zijn tablet bekijkt.

• Ingebouwde camera: voor een verbeterde entertainmentervaring is de WT60 voorzien van de eerste ingebouwde camera van Panasonic en biedt gezichtsherkenning en videobellen.

Ontwerp

Het 2013 Led assortiment is voorzien van de nieuwste technologie en een modern ontwerp. Door de smalle randen en de nieuwe voet lijkt het bij de WT60, DT60 en FT60 TV’s van Panasonic bijna alsof het beeld zweeft.

Eco

De nieuwe en verbeterde uiterst efficiënte Led schermen van Panasonic verlagen het energieverbruik tot wel 15% .

Daarnaast is er een nieuw Eco Navigation-systeem toegevoegd waarmee een heel gamma aan energiebesparende functies op de HDTV kan worden ingesteld. Hiertoe behoren Intelligent Auto Standby, dat automatisch aangesloten AV-apparaten uitschakelt als ze niet worden gebruikt, en een Eco Mode dat de helderheid van het beeld aanpast afhankelijk van de hoeveelheid licht in de ruimte.

De WT60 serie

De Smart Viera WT60 serie is de Full HD 3D, IPS Led vlaggenschipserie en is beschikbaar in twee beeldformaten, 47 inch en 55 inch, en biedt:
• Full HD 3D IPS Led TV met 3.600 Hz Back Light Scanning (BLS) – het ultrasnelle beeldscherm voor prachtige beelden en haarscherpe bewegingen.
• Geavanceerde brede kijkhoek – voor natuurgetrouwe kleuren, contrast en helderheid vanuit bijna elke positie.
• Hexa-processing – voor een entertainmentervaring met levendige kleuren.
• Intelligent local dimming – voor een optimale weergave van zwartgradaties.
• Infinite contrast – donkere beelden blijven helder en scherp.
• Clear Panel Pro – biedt cherpe en levendige beelden met diepe zwarttinten en rijke kleuren.
• Twin HD Tuner – hiermee kan men naar een programma kijken en tegelijkertijd een ander programma opnemen in hoge definitie.
• Ingebouwde camera – voor eenvoudig videobellen en gezichtsherkenning.
• Connectiviteit en gebruiksvriendelijke functies, zoals Viera Connect, My Home Screen, Voice-interactie, Swipe & Share 2.0 en USB HDD-opname.

DT60 serie

De Smart Viera DT60 serie biedt een vooruitstrevend design met een fraaie weergave en is verkrijgbaar in vijf beeldformaten: 42 inch, 47 inch, 50 inch, 55 inch en 60 inch. Alle modellen bieden:
• Full HD 3D IPS Led TV met 1.600 Hz BLS – een snel scherm met een prima beeldkwaliteit en vloeiend bewegende beelden.
• Hexa-processing – voor een entertainmentervaring met levendige kleuren.
• Intelligent local dimming – voor een optimale weergave van zwartgradaties.
• Clear Panel Pro – biedt scherpe en levendige beelden met diepe zwarttinten en rijke kleuren.
• Brede kijkhoek van 178°
• Twin HD Tuner – hiermee kan men naar een programma kijken en tegelijkertijd een ander programma opnemen in fantastisch hoge definitie.
• GConnectiviteit en gebruiksvriendelijke functies, zoals Viera Connect, My Home Screen, Voice-interactie, Swipe & Share 2.0 en USB HDD-opname.

FT60 serie

De Smart Viera FT60 serie bestaat uit twee modellen met de volgende beeldformaten: 42 inch en 47 inch. De modellen bieden:
• Full HD 3D IPS Led TV met 1.600 Hz BLS – een supersnel scherm met een prima beeldkwaliteit en vloeiend bewegende beelden.
• Clear Panel Pro – biedt scherpe en levendige beelden met diepe zwarttinten en rijke kleuren.
• Hexa-processing – voor een entertainmentervaring met levendige kleuren.
• Brede kijkhoek van 178°
• Connectiviteit en gebruiksvriendelijke functies, zoals Viera Connect, My Home Screen, Voice-interactie, Swipe & Share 2.0 en USB HDD-opname.

ET60 serie

De Smart Viera ET60 is verkrijgbaar in 42 inch, 47 inch, 50 inch en 55 inch en biedt:
• Full HD 3D IPS Led TV met 600 Hz BLS – een geavanceerd scherm voor een goede beeldkwaliteit en vloeiende bewegingen.
• Brede kijkhoek van 178°
• Brilliant contrast
• Connectiviteit en gebruiksvriendelijke functies, zoals Viera Connect, My Home Screen en Swipe & Share 2.0.

E6 serie

De Smart Viera E60 serie met FULL HD 3D Led (in 3 kleuren beschikbaar) TV’s is verkrijgbaar in vier beeldformaten: 32 inch, 39 inch, 42 inch en 50 inch. Alle modellen bieden:
• Full HD Led TV met 100 Hz Back Light Blinking (BLB)
• High contrast
• Web Content Optimiser – een helder en vloeiend beeld voor alle internetgebaseerde videobeelden die worden weergegeven op TV.
• Connectiviteit en gebruiksvriendelijke functies, zoals Viera Connect, My Home Screen en Swipe & Share 2.0.

EM6 serie

De Viera EM6 serie is verkrijgbaar in drie beeldformaten: 32 inch, 39 inch en 50 inch. Alle modellen bieden:
• Full HD Led TV met 100 Hz (BLB)
• High contrast
• V-audio – levert een rijk geluid via tweeweg luidsprekers.
• Media Player – foto’s, films en muziek kunnen rechtstreeks vanaf een USB-bron worden afgespeeld op de TV.

XM6 serie

De Viera XM6 is verkrijgbaar in drie beeldformaten: 19 inch, 24 inch en 32 inch. De modellen bieden:
• Design met smalle rand en HD-scherm.
• High contrast – de rijke kleurcontrasten zorgen voor een spannende kijkervaring.
• Media Player – foto’s, films en muziek kunnen rechtstreeks vanaf een USB-bron worden afgespeeld op de TV.

B6 serie

De Viera B6 serie is verkrijgbaar in vier beeldformaten: 32 inch, 39 inch, 42 inch en 50 inch . Alle modellen bieden:
• High contrast
• Media Player – foto’s, films en muziek kunnen rechtstreeks vanaf een USB-bron worden afgespeeld op de TV.
• Twee HDMI-aansluitingen met één USB-poort.

Prijs en beschikbaarheid van de nieuwe modellen

WT60-serie
• TX-L55WT60E (zilver) : april 2013
• TX-L47WT60E (zilver) : april 2013

DT60-serie
• TX-L60DT60E (zilver) : maart 2013
• TX-L55DT60E (zilver) : maart 2013
• TX-L50DT60E (zilver) : maart 2013
• TX-L47DT60E (zilver) : maart 2013
• TX-L42DT60E (zilver) : maart 2013

FT60-serie
• TX-L47FT60E (zilver) : april 2013
• TX-L42FT60E (zilver) : april 2013

ET60-serie
• TX-L55ET60E (zilver) : maart 2013
• TX-L50ET60E (zilver) : maart 2013
• TX-L47ET60E (zilver) : februari 2013
• TX-L42ET60E (zilver) : februari 2013

E6-serie
• TX-L50E6E (zilver) : februari 2013
• TX-L42E6E (zilver) : februari 2013
• TX-L42E6EK (zwart) : maart 2013
• TX-L42E6EW (wit) : februari 2013
• TX-L39E6E (zilver) : februari 2013
• TX-L39E6EK (zwart) : maart 2013
• TX-L39E6EW (wit) : april 2013
• TX-L32E6E (zilver) : maart 2013

EM6-serie
• TX-L50EM6E (zwart) : mei 2013
• TX-L39EM6E (zwart) : maart 2013
• TX-L32EM6E (zwart) : mei 2013

XM6-serie
• TX-L32XM6E (zwart) : maart 2013
• TX-L24XM6E (zwart) : april 2013
• TX-L19XM6E (zwart) : april 2013

B6-serie
• TX-L50B6E (zwart) : april 2013
• TX-L42B6E (zwart) : april 2013
• TX-L42B6ES (zilver) : april 2013
• TX-L39B6E (zwart) : maart 2013
• TX-L39B6ES (zilver) : maart 2013
• TX-L32B6E (zwart) : maart 2013
• TX-L32B6ES (zilver) : maart 2013

De prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

Bron: Panasonic