CookiesPanasonic Viera Plasma HD TV lijn voor 2013

14 februari 2013 19:04 door Hans Wind

Panasonic Viera Plasma HD TV lijn voor 2013De Panasonic Plasma HD TV lijn voor 2013 biedt verbeterde verbindingsmogelijkheden en veel opties voor het kiezen van persoonlijke instellingen, een uitbreiding van Viera Connect, een uitstekende beeldkwaliteit in combinatie met een duidelijk verbeterd ontwerp.

De 2013 Smart Viera Plasma lijn zorgt voor een perssonlijke tv-ervaring waarbij alle leuke dingen zich op één plek bevinden, en biedt de gebruiker geavanceerde netwerkfuncties, verbeterde verbindingsmogelijkheden, een geremasterde beeldkwaliteit en moderner ontwerp. Deze tv’s combineren het beste van het internet, tv-uitzendingen, eigen content, sociale netwerken en apps zodat men snel en eenvoudig toegang krijgt tot alle favoriete functies. Met het nieuwe Smart Viera-aanbod kan men zelfs een persoonlijke toets toevoegen door het beginscherm naar wens aan te passen en er tot elf favoriete apps, functies en services aan toe te voegen.

De twaalf nieuwe modellen van het Viera Plasma-gamma (42 inch tot 65 inch), waaronder het topmodel in de Smart Viera ZT60 serie, bieden de gebruiker een uitstekende beeldkwaliteit en tal van slimme en gebruiksvriendelijke functies.

Het 2013 Viera Plasma-gamma – met de series ZT60, VT60, GT60, ST60 en X60 – is gebaseerd op vijf belangrijke ontwikkelingspijlers:

Beeldkwaliteit

• Nieuwe normen voor beeldkwaliteit – Vooruitgang op het vlak van beeldverwerkings- en productietechnieken zorgt ervoor dat de 2013 NeoPlasma’s van Panasonic zeer hoge contrastwaarden en diepe zwarttinten bieden. Dankzij de nieuwe Red Phosphor voor een betere kleurweergave en een 3.000 Hz Focused Field Drive (FFD) voor scherpe bewegingen, zelfs tijdens extreem snelle actiescènes.

• Studio Master Panel – De nieuwe Viera ZT60 Plasma serie – wat betreft beeldkwaliteit het nieuwe paradepaardje van Panasonic – is uitgerust met een Studio Master Panel dat zorgt voor ultieme zwarttinten en een bijzondere beeldkwaliteit. Door gebruik te maken van een nieuwe High Contrast Pro-filter biedt de ZT serie een betere onderdrukking van extern licht, extra helderheid en een optimale lichtoverdracht. Het nieuwe scherm vermindert reflecties om in heldere omgevingen scherpere beelden met hogere contrastwaarden weer te kunnen geven.

• Krachtige engine – Modellen van de ZT60 en VT60 serie zijn daarnaast ook uitgerust met een Hexa Processing Engine

Eenvoudige bediening

• My Home Screen – Een nieuwe personaliseringsfunctie waarmee elke gebruiker een eigen beginscherm met snelle toegang tot favoriete functies aan kan maken. “My Home Screen” kan volledig naar wens aangepast worden. Dit betekent dat alle leuke items, van favoriete widgets tot achtergrondbeelden, op één plaats kunnen worden weergegeven. De slimme en gebruiksvriendelijke Face Recognition-functie herkent de gebruiker vanaf nu automatisch via een ingebouwde pop-up camera en opent het persoonlijke Home Screen van de gebruiker.

• Swipe & Share 2.0 – Het gamma voor 2013 komt met Swipe & Share 2.0, een verbeterde verbindingsfunctionaliteit die de hd tv omvormt tot een hub voor het naadloos streamen en delen van foto’s en video’s met smartphones en tablets. Gebruikers kunnen persoonlijke foto’s en video’s rechtstreeks van Android- of iOS-apparaten overzetten naar het grote scherm door met de vinger een wrijfbeweging te maken. De foto’s en video’s kunnen op dezelfde manier overgezet worden naar de smartapparaten. Daarnaast kan de overgedragen inhoud opgeslagen worden op de optionele USB Hard Disk Drive (HDD) van de Smart Viera. Met Swipe & Share 2.0 kan de gebruiker ook zelfgemaakte foto’s en video’s op het grote scherm delen met andere Android- of iOS-apparaten.

• Voice Interaction – Panasonic heeft stem interactie toegevoegd aan het Viera-productaanbod voor 2013. Deze functie ondersteunt 10 Europese talen en zorgt voor een vereenvoudiging van het gebruik van de hdtv. De gebruiker kan hiermee trefwoorden, URL-adressen of berichten op sociale netwerken invoeren door de woorden uit te spreken in de Smart Viera Touch Pad Controller of een compatibele smartphone of tablet.

• Touch Pen – Met de nieuwe Touch Pen-functie, waarvoor de optionele Electronic Touch Pen (TY-TP10E) wordt gebruikt, kunnen gebruikers elektronisch tekenen of schrijven op het scherm. De Touch Pen voegt een extra dimensie toe aan de personaliseringsopties van de tv, of deze nu gebruikt wordt in games, voor het maken van tekeningen of voor het toevoegen van berichten aan stilstaande of bewegende beelden, die vervolgens opgeslagen kunnen worden op SD-kaarten, HDD’s enz.

Netwerk

• Verbeterde Viera Connect – Elke nieuwe Smart Viera HDTV biedt een verbeterd Viera Connect-platform met meer opties voor het streamen van video’s, functies voor sociale netwerken, volledig geïntegreerde apps en zoekfuncties die zorgen voor een snelle en eenvoudige gebruikservaring. Alle Smart Viera TV’s zijn uitgerust met uitgebreide verbindingsmogelijkheden, zoals onder meer een voor de tv geoptimaliseerde webbrowser voor Viera Connect en een geïntegreerde functie voor draadloos LAN.

• Twin HD Tuner – Panasonic heeft bepaalde modellen uit het gamma voor 2013 uitgerust met de Twin HD Tuner, wat zorgt voor een veel flexibelere manier van tv kijken. Gebruikers kunnen vanaf nu een programma bekijken terwijl er een ander wordt opgenomen, of een programma op de tv bekijken en tegelijk een andere uitzending weergeven op een tablet.

• Ingebouwde camera – De VT60 is uitgerust met de eerste ingebouwde camera van Panasonic, die zal zorgen voor een verbeterde home-entertainmentervaring, met onder meer opties als Face Recognition en video-oproepen.

Ontwerp

De Viera Plasma-modellen voor 2013 bouwen verder op het “Glass and Metal”-designconcept van 2012. De nadruk ligt nog steeds op gestroomlijnde designs. De VT60 serie omvat ingebouwde zijdelingse luidsprekers en een dunne, metalen voet. Daarnaast zorgt het One Sheet of Glass-design van de modellen uit de ZT en VT serie voor een minimalistische vormgeving en stijl.

Eco

Het plasmagamma voor 2013 is daarnaast uitgerust met tal van energiebesparende functies die het milieu helpen beschermen. Bovendien is het scherm van de ZT60 serie volledig vrij van kwik en lood. Een nieuw ontwikkeld fosfor- en rear panel-proces zorgt voor een levensduur die oploopt tot 100.000 uur. Pas daarna begint de helderheid van het Plasma-scherm met de helft af te nemen. Dit is gelijk aan meer dan 30 jaar lang 8 uur per dag televisie kijken.

Bovendien werd een nieuw Eco Navigation-systeem voorzien waarmee de gebruiker tal van energiebesparende functies op de tv kan instellen. Deze functies zijn onder meer Intelligent Auto Standby, waarmee aangesloten AV-apparaten automatisch uitgeschakeld worden als deze niet worden gebruikt, en een Eco Mode die de helderheid van het beeld afstemt op de helderheid in de kamer.

ZT60 serie

De ZT60 serie is het paradepaardje binnen de Smart Viera Full HD 3D Plasma-series van Panasonic en is beschikbaar als model van 60 inch, met:
• Een Studio Master Panel met een nieuw ontwikkelde schermaandrijfmethode en een nieuwe schermstructuur met een rechtstreekse glaslaag, en een 3.000 Hz Focused-field Drive (FFD). Deze functies zorgen voor Full HD 2D/3D-beelden met uitzonderlijke zwarttinten, optimale contrastwaarden en scherpe, heldere bewegingen.
• Ultimate zwart – geniet van uistekende zwarttinten en uitermate fijne kleurschakeringen.
• THX Certified 2D/3D-scherm – bekijk films in 2D/3D zoals de regisseur het voor ogen had.
• Hexa Processing Engine
• Twin HD Tuner – bekijk een uitzending en neem tegelijk een ander programma op, en dit in een HD-kwaliteit.
• Het stijlvolle design van de ZT60 serie is gebaseerd op het concept One Sheet of Glass.
• Geavanceerde verbindingsmogelijkheden en gebruiksvriendelijke functies waaronder Viera Connect, My Home Screen, Voice Interaction, Swipe and Share 2.0 en USB HDD-opnames.

VT60 serie

De Smart Viera VT60 serie bestaat uit drie schermformaten (50 inch, 55 inch en 65 inch) die stuk voor stuk uitgerust zijn met:
• Een Full HD 3D neoPlasma-scherm met 3.000 Hz FFD – een premium en uiterst snel scherm voor een bijzondere beeldkwaliteit en scherpe bewegingen.
• Twin HD Tuner – bekijk een uitzending en neem tegelijk een ander programma op, en dit in een verbluffende HD-kwaliteit.
• Infinite zwart Ultra
• VR-audio stage pro 2.1 – ervaar meerkanaalsgeluiden via slechts twee luidsprekers en een subwoofer.
• THX Certified 2D/3D-scherm – bekijk films in 2D/3D zoals de regisseur het voor ogen had.
• Ingebouwde camera – geniet van eenvoudige video-oproepen en Face Recognition met de ingebouwde pop-up camera.
• Geavanceerde verbindingsmogelijkheden en gebruiksvriendelijke functies waaronder Viera Connect, My Home Screen, Voice Interaction, Swipe and Share 2.0 en USB HDD-opnames.

GT60 serie

De Smart Viera GT60 serie omvat twee schermformaten (42 inch en 50 inch) die beide uitgerust zijn met:
• Een Full HD 3D neoPlasma-scherm met 3.000 Hz FFD – een premium en uiterst snel scherm voor een zeer goede beeldkwaliteit en haarscherpe bewegingen.
• Hexa Processing Engine
• THX Certified 2D/3D-scherm – bekijk films in 2D/3D zoals de regisseur het voor ogen had.
• Geavanceerde verbindingsmogelijkheden en gebruiksvriendelijke functies waaronder Viera Connect, My Home Screen, Voice Interaction, Swipe and Share 2.0 en USB HDD-opnames.

ST60 serie

De Smart Viera ST60 serie bestaat uit vier schermformaten (42 inch, 50 inch, 55 inch en 65 inch) die stuk voor stuk uitgerust zijn met:
• Een Full HD 3D neoPlasma-scherm met 2.500 Hz FFD – een uitstekend, uiterst snel scherm voor heldere beelden en vloeiende bewegingen.
• Infinite zwart Pro
• Geavanceerde verbindingsmogelijkheden en gebruiksvriendelijke functies, waaronder een bijgeleverde Electronic Touch Pen, Viera Connect, My Home Screen en Swipe and Share 2.0.
• Web Content Optimiser – sta versteld van de heldere, vloeiende beelden voor alle webgebaseerde video’s.

X60 serie

De Viera X60 serie omvat twee schermformaten (42 inch en 50 inch) en is dit jaar de enige niet-3D-serie binnen het HDTV Plasma-productaanbod, met onder meer de volgende functies:
• HD Ready en 600Hz Sub-Field Drive.
• Media Player – geef foto’s, films en muziek op een USB-bron rechtstreeks weer op de tv.
• HDMI-aansluitingen en één USB-poort.

Panasonic Viera Plasma HD TV lijn prijs en beschikbaarheid

ZT60-serie
• TX-P60ZT60E (zilver) : mei 2013

VT60-serie
• TX-P65VT60E (zilver) : april 2013
• TX-P55VT60E (zilver) : maart 2013
• TX-P50VT60E (zilver) : maart 2013

GT60-serie
• TX-P50GT60E (zilver) : april 2013
• TX-P42GT60E (zilver) : april 2013

ST60-serie
• TX-P65ST60E (zilver) : april 2013
• TX-P55ST60E (zilver) : maart 2013
• TX-P50ST60E (zilver) : maart 2013
• TX-P42ST60E (zilver) : maart 2013

X60-serie
• TX-P50X60E (zwart) : maart 2013
• TX-P42X60E (zwart) : maart 2013

De prijzen zijn nog niet bekend.

Bron: Panasonic