CookiesPathé Thuis app nu ook op Sony televisies

24 juli 2014 13:08 door Hans Wind

Pathé thuis app op Sony TVSony kondigt vandaag de beschikbaarheid aan van de Pathé Thuis app op Sony Bravia televisies in Nederland. Met de toevoeging van Pathé Thuis maakt Sony onder andere nieuwe bioscoopfilms zoals Rise of an Empire, Toscaanse Bruiloft en The Lego Movie direct beschikbaar. Via de app kunnen gebruikers nationale en internationale films huren of kopen die recentelijk in de bioscoop zijn vertoond.

Sony speelt zo verder in op de toenemende vraag naar on demand diensten. De introductie van Pathé Thuis op Sony TV past binnen de strategie van Pathé Thuis om alle relevante apparaten in en rondom het huis te voorzien van de mogelijkheid om de meest actuele films te kijken. Op dit moment zijn dat bij Pathé ruim 2.300 films.

De Pathé-applicatie komt het eerst beschikbaar op Bravia-televisies uit de jaren 2012, 2013 en 2014. Pathé Thuis was al beschikbaar op PlayStation3. Beiden partijen hebben de ambitie om Pathé Thuis ook beschikbaar te maken voor Sony Tablets en PlayStation4.
De prijs van een film varieert van drie tot zes euro. Het aanbod wordt wekelijks uitgebreid met nieuwe titels en alle films zijn voorzien van Nederlandse ondertiteling of zijn Nederlands gesproken.

De Pathé Thuis app wordt automatisch zichtbaar in het Sony Entertainment Netwerk menu. Dit netwerk is direct toegankelijk via de SEN-knop op de afstandsbediening van de Bravia televisie.

Bron: Sony