CookiesPathé thuis app beschikbaar op Samsung Smart TV

6 december 2011 14:39 door Hans Wind

Pathé thuis app beschikbaar op Samsung Smart TVVanaf vandaag is de Pathé thuis app beschikbaar op het Samsung Smart TV platform van de 2010 en 2011 modellen.

Met Samsung Smart TV heb je keuze uit vele films, zonder dat je hiervoor de deur uit hoeft. Via de app Pathé Thuis op de Samsung Smart TV selecteer je vanuit je stoel die film waar jij op dat moment zin in hebt. Je kunt kiezen uit alle mogelijke genres, zoals actie, drama, romantiek, arthouse en kinderfilms. Variërend van de laatste blockbusters uit de bioscoop, tot filmklassiekers en films die niet eerder op het witte doek te zien waren. Bovendien kun je een groot deel van het aanbod in HD kijken, waardoor je films nóg intenser beleeft.

Samsung is de exclusieve introductiepartner van de dienst Pathé Thuis. Nederlanders met een Samsung Smart TV of Samsung Blu-ray speler kunnen nu de Pathé Thuis app gratis downloaden uit Samsung Apps. Vervolgens klik je de app op de TV aan om een film uit te zoeken. De Pathé Thuis app werkt heel gemakkelijk. Je hebt de film waar je zin in hebt zo gevonden. Weet je nog niet zeker of je keuze dé film van de avond is? Dan lees je de beschrijving en bekijk je de trailer. Wil je hem bekijken? Druk dan op de knop en de film begint. En wanneer je een aantal films hebt gekeken, geeft de app op basis van je kijkgedrag advies over films die je ook zullen aanspreken.

“Samsung voert de TV-markt in Nederland al jaren aan. Eenderde van alle LED-TV’s die dit jaar tot nu toe zijn verkocht, zijn TV’s van Samsung,” vertelt Tonnie van Schijndel, Product Manager TV van Samsung Electronics Benelux. “Met Smart TV’s hebben we zelfs meer dan 40% van de markt in handen. Met de Samsung Smart TV geven we Nederlanders een ervaring die het TV kijken voorgoed verandert. Voor een filmavondje hoeven mensen de deur nu niet meer uit. Want met de Pathé Thuis app kunnen zij kiezen uit vele films. En het is zo gemakkelijk: selecteer op je Samsung Smart TV de film waar je zin in hebt en je kunt ‘m direct bekijken.”

Samsung Smart TV

De Samsung Smart TV brengt televisiekijken, Video on Demand, internet en entertainment naar het hart van de woonkamer. Het ‘One Design’ van de Samsung Smart TV is fraai. De ultradunne randen zorgen voor een groter beeld en een grotere kijkhoek. De lijst van de TV valt hierdoor zo goed als weg, waardoor de kijker maximaal van de beelden kan genieten. De Consumentenbond heeft de Samsung Smart TV D8000 serie in juli tot ‘Beste uit de test’ uitgeroepen.

Steeds meer mensen ontdekken Samsung Apps: ’s werelds eerste en grootste app store voor TV’s die toegang geeft tot vele betaalde en gratis apps op de Samsung Smart TV. “Stond in januari de teller nog op 2 miljoen downloads, inmiddels is de grens van 10 miljoen downloads gepasseerd”, zegt Rick Fens, Content Manager Samsung Electronics Benelux. “De Samsung Smart TV kijkers in Nederland kunnen kiezen uit bijna 300 apps die voor de Samsung devices zijn ontwikkeld. Zoals de Pathé Thuis app, maar ook Facebook, YouTube, NOS Journaal, Muzu.TV en Buienradar”.

De trailers van Pathé thuis zijn in SD kwaliteit maar veel films worden in HD TV kwaliteit gestreamed. Momenteel zijn er 85 films beschikbaar via de video on demand-dienst en dat aantal zal volgens Pathé elke week met 35 films worden uitgebreid. Een film bekijken kost rond de 5 tot 6 Euro. De film moet na het bestellen binnen 30 dagen worden opgestart en kan daarna onbeperkt gedurende 48 uur bekeken worden.
Films zullen ongeveer 4 maanden na de bioscoop introductie worden vrijgegeven voor Pathé thuis.

Voor degenen die nog geen Samsung Smart TV hebben, heeft Samsung een aantrekkelijke actie. Wie voor 8 januari 2012 een Samsung Smart TV koopt, krijgt tot € 150 op zijn bankrekening teruggestort én € 50 huurtegoed voor Pathé Thuis.

Bron: Samsung en Pathé