CookiesPathé stapt in Video on Demand

3 augustus 2011 08:11 door Hans Wind

Pathé stapt in Video on DemandPathé maakte bekend dat het bedrijf plannen heeft om in december dit jaar te starten met een Video On Demand dienst. Dankzij deze nieuwe service kunnen films niet alleen onder het Pathé label in de bioscoop worden bekeken, maar ook op de HD TV, desktop computer, laptop, tablet of mobiele telefoon.

Pathé is op dit moment in onderhandeling met diverse filmdistributeurs en tv-aanbieders om deze service mogelijk te maken. De films zullen circa vier maanden na de bioscooprelease via Pathé thuis te zien zijn. Films kunnen eenmalig in standaard of HD TV kwaliteit bekeken worden of zelfs gekocht worden. De kosten voor het eenmalig bekijken van een film zullen volgens Pathé zo rond de 5 euro zijn. Het kopen van een film zal ongeveer 14,50 euro bedragen. Het voordeel van Pathé Thuis ten opzichte van andere aanbieders op de VOD-markt is volgens de leverancier dat deze service de grootste, betrouwbare en betaalbare database aan films in Nederland zal gaan bevatten.

Pathé verwacht binnen enkele jaren zo’n drie miljoen downloads te genereren via Pathé Thuis. De directie kiest ervoor om mee te gaan in deze ontwikkeling, omdat het een goede aanvulling zal zijn op de bestaande activiteiten: ‘Pathé is verheugd een optimale filmbeleving aan te kunnen bieden aan het eind van het jaar, zowel in de bioscoop, als thuis en onderweg’.

Bron: Pathé

Gerelateerd artikel dd. 6 december 2011: Pathé thuis app beschikbaar op Samsung Smart TV