CookiesPinnacle PCTV nanoStick Ultimate introductie

18 september 2008 06:44 door Hans Wind

Pinnacle PCTV nanoStick Ultimate introductieDe kleine Pinnacle PCTV nanoStick Ultimate biedt digitale TV-ontvangst voor PC’s en Macs terwijl de gebruiker zijn favoriete programma’s kan pauzeren, terugspoelen en opnemen. Aangesloten op een PC kan het TV-signaal ook naar maximaal drie andere PC’s in het thuisnetwerk gestreamd worden.

De Pinnacle PCTV nanoStick Ultimate is een ultracompacte USB TV-ontvanger die zeer geschikt is voor de dunne Windows®- en Mac®-laptops van deze tijd. Ondanks zijn kleine afmetingen (5,5 x 2,3 x 1,3cm) levert de PCTV nanoStick Ultimate behoorlijke prestaties; de uiterst gevoelige ontvangsttechnologie vangt digitale TV en radio (DVB-T) zelfs op wanneer het signaal zwak is.

De mini TV-ontvanger wordt geleverd inclusief gebruiksvriendelijke software; Pinnacle TVCenter Pro voor de PC en de nieuwste versie van Elgato EyeTV Lite voor de Mac. Met de PVR-functionaliteit van beide programma’s kunnen gebruikers TV-programma’s timeshiften en opnemen op de harde schijf. Met de Pinnacle VideoSpin software kunnen de opnames vervolgens getrimd en bewerkt worden. TV-kijken kan zowel in volledig scherm als in een verschaalbaar venster. Zappen kan natuurlijk met de inbegrepen mini-afstandsbediening.

Het complete softwarepakket van de Pinnacle PCTV nanoStick Ultimate bestaat uit:

— Pinnacle TVCenter Pro, hiermee verandert een PC of notebook in een volledige digitale videorecorder waarmee met 1-muisklik opgenomen kan worden (live-TV of voorgeprogrammeerd, MPEG-1/-2, DivX) ”“ of direct op DVD. TV-kijken kan in volledig scherm of in een verschaalbaar venster. Met timeshifting kan de gebruiker het TV programma pauzeren en terugspoelen.

— Pinnacle DistanTV verandert de PC in een hub en streamt het TV-signaal naar maximaal drie andere PC’s in het thuisnetwerk (LAN). Voor de installatie zijn slechts enkele muisklikken noodzakelijk.

— Pinnacle VideoSpin is eenvoudige videobewerkingssoftware, waarmee gebruikers van de PCTV nanoStick Ultimate hun opnames kunnen trimmen en bewerken. Foto’s, muziek, titels en overgangen kunnen aan de opnames toegevoegd worden en het eindresultaat kan rechtstreeks geupload worden naar YouTube™.

— Nieuwe Elgato EyeTV Lite software voor Mac, waarmee gebruikers live-TV kunnen kijken, pauzeren, terugspoelen en vele uren kunnen opnemen op een Mac.

Pinnacle PCTV nanoStick Ultimate prijs en beschikbaarheid
De Pinnacle PCTV nanoStick Ultimate is gecertificeerd voor Windows Vista en werkt tevens met Windows Media Center. De PCTV nanoStick Ultimate is verkrijgbaar vanaf eind september voor een adviesverkoopprijs van € 69,00 incl. BTW.

Bron: Pinnacle

LET OP: Deze DVB-T Stick is uitsluitend geschikt voor ongecodeerde DVB-T ontvangst. In Nederland zijn Nederland 1, 2, 3 en de regionale zenders gratis, digitaal via de ether te ontvangen. Ook in België zijn in een groot aantal plaatsen de publieke Belgische zenders gratis, ongecodeerd te bekijken. Afhankelijk van de locatie kan een buitenantenne vereist zijn. In de ons omringende landen (o.a. Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje) is nagenoeg het volledige zenderaanbod gratis, digitaal te ontvangen.

Voor een actuele Pinnacle PCTV nanoStick Ultimate prijsvergelijking kunt u een kijkje nemen bij Kieskeurig