CookiesPCZapper opent multimedia op PC en Internet

18 januari 2007 18:56 door Hans Wind

PCZapper openings menuZo af en toe ontdek je bijzondere TV toepassingen die eigenlijk meer aandacht zouden verdienen. PCZapper valt zeker binnen die categorie. Binnen enkele minuten hadden we de gratis software gedownload en hadden we een eenvoudig mediacenter op onze PC staan waarmee multimedia bestanden op de PC maar ook op het web snel en eenvoudig konden worden geraadpleegd.

PCzapper FREE is een compleet werkende, gratis Nederlandstalige versie van de software. Deze versie is geheel gratis en geeft toegang tot alle content in de PCzapper TV Portal. In de TV Portal navigeer je snel en makkelijk door zowel de mediabestanden die op je PC staan (foto’s, muziek, opnames en films) als door gratis streams vanaf internet. De PCzapper redactie heeft deze streams voor je verzameld en op een makkelijke en overzichtelijke manier geordend. Het menu is zodang opgezet dat je op normale TV kijkafstand het geheel kunt lezen en bedienen.


Het PCZapper hoofdmenu bevat aan de linkerkant een persoonlijk gedeelte met directe links naar al je eigen digitale media die op je PC staan. Het persoonlijke gedeelte van de PCzapper TV Portal is gekoppeld aan de multimedia in de ‘Mijn Documenten’ map van Windows.

Het publieke gedeelte van het menu aan de rechterkant bevat streams van internet. Op internet zijn duizenden, zowel Nederlandse als buitenlandse TV en radio zenders, online videotheken, homevideo’s en gemiste uitzendingen beschikbaar, die worden gebundeld in de PCzapper TV Portal.

De PCzapper PRO is de volledige, betaalde versie van de software. Als extra ten opzichte van de gratis variant geeft deze versie toegang tot alle content in de PCzapper TV Portal en heeft daarbij allerlei extra opties om de het geheel nog leuker te maken zoals:

  • Je kun het persoonlijke gedeelte (linkerkant) van de PCzapper TV Portal helemaal zelf configureren
  • Je kunt uit de TV Portal interessante streams opslaan in het persoonlijke gedeelte van het PCzapper menuJe kunt DVD’s afspelen direct vanuit de PCzapper TV Portal
  • Je kunt voor bepaalde mappen de toegang beveiligen met een pincode.
  • Je kunt de look en feel van de TV Portal aanpassen door andere achtergrond foto’s en plaatjes te gebruiken.
  • Je kunt muzieknummers toevoegen aan de Party Jukebox tijdens het afspelen.
  • De PRO versie ondersteunt hardware van derden, nl de Trust NB-5100p afstandsbediening en de Microsoft MCE afstandsbediening.
  • De prijs van de Pro versie is € 29,95

Naast de Free en Pro versie zijn er ook nog een aantal versies van de software in combinatie met hardware aan te schaffen.

Al met al een interessante toepassing die gezien de eenvoud van installatie de moeite waard is om een uit te proberen via de gratis versie.

Over PCZapper
PCzapper.TV BV ontwikkelt en levert producten gericht op de convergentie van de computer en televisie. De oplossingen van PCzapper maken het niet alleen mogelijk TV te kijken op de PC maar brengen ook het internet en media naar de TV. Met de PCzapper Media Manager bereikt het bedrijf 80% van de computergebruikers. Het bedrijf bundelt haar software met goedkope en betrouwbare hardware. PCzapper wil haar klanten een laagdrempelige en makkelijk te gebruiken oplossing bieden. Meer informatie is natuurlijk te vinden op de website van PCZapper waar de ook de software kunt downloaden.