Cookies



Pentax K-x digitale spiegelreflex met HD video

17 september 2009 12:17 door Hans Wind

Pentax K-x digitale spiegelreflex met HD videoDe nieuwe Pentax K-x digitale spiegelreflex komt met een 23,6 x 15,8mm metende CMOS-sensor met 12,4 miljoen pixels en een krachtige beeldprocessor aan boord qua prestatieniveau dicht in de buurt van zijn grotere broers uit de hogere regionen van het assortiment.

De K-x produceert sprankelende beelden met veel detail, en schiet flitsend snelle opnamesalvo’s in de continumodus (4,7 bps). De K-x reikt zijn bezitter een rijk arsenaal geavanceerde functies aan: zo onder meer Live View met drie scherpstelmodi waaronder AF met gezichtsherkenning, en een videomodus waarmee je aan een snelheid van 24 bps filmpjes van HDTV-kwaliteit (1280×720) in 16:9 formaat kan draaien.

Daarnaast komt de K-x ook verrassend uit de hoek met een aantal nieuwe beeldverwerkingsopties. Het goed gevulde keuzemenu van digitale filters laat nu ook toe op één enkel beeld verschillende filters tegelijk toe te passen. En dan is er nog de gloednieuwe ‘Cross Processing’-modus, die intrigerende effecten creëert net zoals bij gekruiste ontwikkeling van film (negatieven als dia’s ontwikkeld en vice versa).

Pentax K-x achterkantIn de Pentax K-x vindt de debutant in reflexfotografie een licht en handelbaar toestel dat op hoog niveau presteert. En voor de expert die al over een professionele uitrusting beschikt kan de K-x perfect dienst doen als back-up camera.

Leuk extraatje van Pentax : er is keuze uit vier verschillende carrosseriekleuren : zwart, wit, rood en marineblauw, de laatste twee weliswaar in beperktere oplage verkrijgbaar. Zo kan iedereen de versie uitkiezen die het beste aansluit bij zijn of haar persoonlijke smaak.

PENTAX DA-L 55-300mm f/4-5.8 ED : het comfort van een lichte supertele
Samen met de K-x en uitsluitend als onderdeel van een tweelingkit introduceert Pentax de DA-L 55-300mm, een superteleobjectief dat bijzonder licht gebouwd is maar wel de gekende optische kwaliteiten van een Pentax-optiek biedt.

Pentax K-x prijs en beschikbaarheid

Zwart :
Pentax K-x body : 599 euro, eind oktober, beperkt beschikbaar
Pentax K-x + DA-L 18-55mm : 649 euro, eind oktober
Pentax K-x + DA-L 18-55mm + DA-L 50-200mm : 749 euro, eind oktober
Pentax K-x + DA-L 18-55mm + DA-L 55-300mm : 999 euro, eind november, zeer beperkt beschikbaar

Wit :
Pentax K-x + zwart-witte DA-L 18-55mm : 649 euro, eind oktober

Rood :
Pentax K-x + zwart-rode DA-L 18-55mm : 649 euro, eind november, beperkt beschikbaar

Marineblauw :
Pentax K-x + zwarte DA-L 18-55mm : 649 euro, eind november, beperkt beschikbaar

Bron: Pentax


Pentax K-x prijs vergelijking