CookiesPentax Optio P80 met HD video

8 augustus 2009 08:22 door Hans Wind

Pentax Optio P80 met HD videoDe nieuwe Pentax Optio P80 is een hyperslanke digitale camera die volgens de leverancier de kneepjes van de portretfotografie tot in de puntjes beheerst. Vergeleken met het vorige model, de Optio P70, is de functie automatische gezichtsherkenning aanzienlijk verfijnd : de Pentax P80 herkent niet alleen tot 32 gezichten in amper 0,03 seconde, maar detecteert nu ook gezichten vanuit diagonale hoek en in andere poses dan een vooraanzicht zoals bijvoorbeeld met gebogen hoofd. Functies als glimlachherkenning en oogknipperdetectie zijn ook aanwezig om ervoor te zorgen dat elk portret een mooi plaatje wordt.

De Vertical Snap modus maakt het mogelijk om eenvoudig foto’s te maken in staand formaat : gewoon op de OK-knop drukken en het beeld en de tekens op het LCD-scherm maken vanzelf een draai van 90 graden; vervolgens kan je zoomen of de instellingen corrigeren met het navigatiepad, en afdrukken met de OK-knop. Even handig als foto’s maken met een mobieltje.

De nieuwe Pentax P80 beschikt over een 12MP sensor en een krachtige 4x optische groothoekzoom (van 27,5 tot 110mm). Drie types van schokreductie kunnen ingeschakeld worden om beeldonscherpte geen kans te geven. De P80 schiet videoclips in HDTV kwaliteit met 30 beelden per seconde in een resolutie van 720p, met beeldstabilisatie mogelijkheid.

Pentax heeft de P80 in een stijlvol designjasje gestoken, helemaal in lijn met de fraaie prestaties : de body id uitgevoerd in fraai aluminium met gebogen randen en glanzende chroom accenten. De P80 kan ook worden geleverd in drie andere kleuren : glossy zwart, zacht amandelgroen of wit met parelglans.

Pentax Optio P80 prijs en beschikbaarheid
De P80 komt in de verkoop vanaf september voor een adviesprijs van 209 Euro.

Bron: Pentax


Pentax Optio P80 prijs vergelijking