CookiesPentax Optio W80, waterdicht met HD video

25 juni 2009 13:17 door Hans Wind

Pentax Optio W80, waterdicht met HD videoVandaag lanceert Pentax de Optio W80, een stoere compact die het avontuur niet schuwt : hij is waterdicht, stofdicht, opgewassen tegen koude én bestand tegen schokken en kan video opnemen in HDTV kwaliteit.

De water- en stofbestendige Pentax Optio W80 laat zich niet afschrikken door regen of sneeuw, en duikt met plezier tot vijf meter diep het water in. Hij kan tot twee uur lang foto’s maken onder water. Ook zand en stof en koude temperaturen (tot -10°C) kunnen hem niet deren.

Op cruciale plaatsen in en op de body zijn extra stevige materialen gebruikt die schokken opvangen. Zo trotseert de Optio W80 glansrijk een val van op 1 meter hoogte.

Laat u niet misleiden door zijn slanke figuur; de Optio W80 bezit een forse 5x optische zoom die reikt van 28mm groothoek tot 140mm tele.

Filmen in HD en ook onder water
In de videomodus – mét stabilisatie – schiet de Optio W80 filmpjes in HD TV kwaliteit (1280 x 720p) aan 30 beelden per seconde. Er is ook een speciale onderwater-filmmodus voorzien die alle instellingen optimaliseert om ook in die specifieke omgeving mooie videofilmpjes te kunnen maken.

De aanwezigheid van een krachtige 12 megapixelsensor leidt tot kleurrijke en fijn gedetailleerde beelden, die ook bij afdruk op groot formaat niets van hun pluimen verliezen.

Maar liefst drie anti-shake systemen kunnen ingeschakeld worden om te verhinderen dat cameratrillingen tot onscherpe beelden zouden leiden : pixel tracking en verhoging van de gevoeligheid tot 6400 ISO voor stilstaande beelden, en een softwarematige antischokmodus voor videobeelden.

In de Auto Picture-stand herkent de camera automatisch tot acht verschillende soorten van scènes en maakt hij helemaal zelfstandig de juiste keuze van instellingen voor het opnametype in kwestie. Bovendien heeft hij ook een automatische macro-modus voor fraaie close-ups.

In amper 0,03 seconden weet de Optio W80 tot 32 gezichten in het beeld te ontwaren. En de Smile Capture en knipperdetectie, die u al kende van andere Pentax-compacts, zijn op de W80 ook weer van de partij.

De 2,5 inch grote monitor is behandeld met een reflectiewerende coating om het bekijken van de opnamen in het zonlicht vergemakkelijken.

Pentax W80 prijs en beschikbaarheid
De Pentax Optio W80 gaat vanaf midden juli in verkoop, in de kleuren azuurblauw, kardinaalrood en anthraciet. De adviesprijs is 349 Euro.

Bron: Pentax


Pentax Optio W80 prijs vergelijking