CookiesPhilips 100 inch Ambilight HDTV introductie

2 september 2006 09:12 door Hans Wind

Philips 100 inch HDTVOp de IFA 2006 geeft Philips een demonstratie van ‘high-definition home entertainment’. In een stand van 8000 m², die een complete hal van het jaarbeursterrein in Berlijn in beslag neemt, zal de wereldpremière plaatsvinden van een 100”‘inch Ambilight HD FlatTV, samen met 300 andere HD-Ready FlatTV’s en de eerste Philips-producten die het nieuwe Blu-Ray Disc-formaat ondersteunen.

100-inch FlatTV maakt zijn debuut
Tien jaar nadat Philips ’s werelds eerste plasma-FlatTV aan het publiek demonstreerde, blijft Philips continue werken aan innovatie op het gebied van platte tv’s. Later dit jaar zal de onderneming zijn een miljoenste Ambilight FlatTV verkopen, na in de eerste helft van 2006 wereldwijd het grootste aantal LCD TV’s te hebben geleverd volgens DisplaySearch, een instelling op het gebied van beeldschermmarktonderzoek.

Bezoekers van de IFA zullen Philips’ meest recente FlatTV-innovatie kunnen zien, het prototype van een 100-inch (245 cm) LCD HDTV met Ambilight Full Surround: de nieuwe vierzijdige versie van Philips’ ambient lighting’-technologie. Ambilight is een techniek die de verlichting aanpast aan de kleur en de helderheid van de op tv vertoonde beelden.


Dit jaar voegt Philips twee nieuwe Ambilight-versies toe: Ambilight Full Surround, die licht uitstraalt aan alle vier de zijden van het apparaat, en Ambilight Surround die lichtbronnen aan drie zijden heeft. Beide varianten van Ambilight zullen worden gedemonstreerd in de Philips-stand op de IFA, waar bezoekers van dichtbij Philips’ vlaggenschip, de Cineos Philips 42PF9831D FlatTV met Ambilight Full Surround kunnen bekijken, en de Philips Cineos 37PF9731D FlatTV, die onlangs door de European Imaging & Sound Association (EISA) werd uitgeroepen tot high-end LCD-TV van het jaar.

De komst van de Blu-ray Disc valt samen met de introductie dit jaar van HDTV-diensten in Europa. Philips zal op de IFA 2006 voor het eerst in Europa zijn eerste serie Blu-ray Disc-producten laten zien, waaronder de nieuwe Blu-ray speler BDP9000, de ‘Triple Writer’ pc drive, en 25-gigabyte Recordable Blu-ray Discs.

Na de introductie op de IFA 2005 van het eerste Philips Showline Media Center laat Philips dit jaar op de IFA twee nieuwe modellen zien, de MCP9480i en MCP9360i. Deze modellen, waarin bekroonde beeldverbeteringstechnologie van Philips wordt gecombineerd met de Microsoft® Windows® XP Media Center Edition en Viiv™-technologie van Intel®, vormen een video entertain­ment- en multimediaplatform voor in de woonkamer. De MCP9480i biedt tevens de mogelijkheid Blu-Ray Discs af te spelen en op te nemen, heeft HDMI (High Definition Multi­media Interface)-connectiviteit, en is uitgerust met twee digitale (DVB-T)-tuners in modellen die bestemd zijn voor verkoop in specifieke landen.


Philips 42PF9831D prijs vergelijking

Philips 37PF9731D prijs vergelijking