CookiesPhilips komt in de zomer met 3D Full HDTV series

25 februari 2010 12:19 door Hans Wind

Philips komt in de zomer met 3D Full HDTV seriesPhilips kondigt een volledige range van Full HD 3D-compatibele televisies aan, waaronder ’s werelds eerste 3D-televisie in de 21:9 bioscoopverhoudingen.

Philips luidt naar eigen zeggen het tijdperk van de ultieme thuisbioscoopervaring in, met haar nieuwe 3D Full HDTV serie. De topmodellen uit de nieuwe range erven de beeldkwaliteit van de Philips televisies die meermaals bekroond werden en zijn voorzien van Ambilight. Deze modellen zullen deze zomer Full HD 3D-compatibel zijn. De eerste Full HD TV 3D Cinema 21:9-televisie zal eind van de zomer uitgebracht worden. Ook de televisies uit de 9000 en 8000 LED-series voor mei 2010 zullen Full HD 3D-compatibel zijn. Ze zijn uitgerust met de Active 3D-technologie waarmee de televisie een meeslepende filmervaring garandeert. Meer informatie over de Full HDTV 3D Cinema 21:9-televisies zal in de zomer van 2010 bekendgemaakt worden.

Active 3D-technologie
De Active 3D-technologie maakt gebruik van een draadloze zender die tussen de televisie en de Active 3D-bril communiceert. Ze synchroniseert de sluiters van deze bril met de beelden op het scherm. Op die manier worden het linker- en vervolgens het rechterbeeld na elkaar getoond, wat voor een dieptewaarneming en een onderdompelende 3D-beleving zorgt.

3D-upgradepack
Een 3D-upgradepack zal afzonderlijk verkrijgbaar zijn voor de 3D-compatiblele televisies. Consumenten die nu al films in 3D willen bekijken kunnen het pack kopen en thuis genieten van een meeslepende HD 3D-filmervaring. Het pack bestaat uit 2 Active 3D-brillen en een draadloze zender. De Active 3D-brillen zullen ook afzonderlijk verkrijgbaar zijn; je kunt dus net zo veel brillen kopen als je nodig hebt voor het hele gezin en samen van een 3D-ervaring genieten.

Het 3D-upgradepack is beschikbaar voor de 3D-compatibele Cinema 21:9-televisie, de 32, 40 en 46 inch uit de 9000-serie en voor de 3D-compatibele televisies van 37, 40 en 46 inch uit de 8000-serie die in 2010 uitgebracht worden.

De consument en de 3D-televisie
Net zoals het geval was met de evolutie van de HD-content en de HD-compatibele televisies, verwacht Philips dat ook de belangstelling voor de 3D-ervaring thuis parallel met de beschikbaarheid van de content zal toenemen. En net zoals de consumenten op verschillende manieren kunnen genieten van 2D-content, zal dat het geval zijn voor 3D. Er zijn nu al duidelijke tekenen dat er een zekere vraag bestaat vanuit het grote publiek. Dit blijkt uit de populariteit van de films die in de bioscoop in 3D uitkomen en de eerste programma’s die de zenders bieden. Deze vraag zal de komende jaren geleidelijk aan stijgen en de Philips televisies zijn klaar om thuis de ultieme kijkbeleving te bieden aan kijkers die nu al, in deze vroege ontwikkelingsfase, willen genieten van 3D. Door naast de range van Full HD 3D-televisies ook een 3D-upgradepack te bieden, geeft Philips deze consumenten de kans om thuis een 3D-bioscoop ervaring te creĆ«ren, zonder al te veel te moeten uitgeven voor een 3D-televisie.

Prijs
Op dit moment zijn nog geen prijzen bekendgemaakt.

Bron: Philips