CookiesPhilips 40PFL8664 LCD HDTV met LED backlight

25 september 2009 09:53 door Hans Wind

Philips 40PFL8664 LCD HDTV met LED backlightMet de lancering van de nieuwe 40PFL8664 lcd-televisie met led-technologie is Philips erin geslaagd een minimalistisch design, een uitstekende beeldkwaliteit en een laag energieverbruik te verenigen in een slanke HDTV van slechts 39 mm dik.

Het fraaie uiterlijk van deze nieuwe televisie wordt versterkt door een stijlvol kader van slechts 28 mm breed. Hierdoor krijgt de consument nog meer beeld en minder frame wat, in combinatie met het tweezijdige Ambilight-systeem, voor een bijzondere kijkbeleving zorgt. De 40PFL8664 of 40PFL8664H is één van de vijf nieuwe televisietoestellen met led-technologie. De nieuwe reeks bevat zowel modellen met LED (achtergrondverlichting vanuit de rand of Edge Lit) als LED Pro (achtergrondverlichting vanuit het volledige scherm met lokale dimfunctie).

De led-technologie van Philips maakt het mogelijk een ultradun ontwerp te creëren. Het biedt bovendien het bijkomende voordeel van een grotere energie-efficiëntie, met een vermindering met 40% van het energieverbruik ten opzichte van een klassieke (CCFL) lcd-tv.

De 100HZ Clear LCD technologie en een snel Full HD 1080p lcd-paneel staan er bovendien garant voor dat de algemene responstijden beperkt blijven tot 3 ms, wat bewegingsruis elimineert en voor vloeiende bewegende beelden zorgt, hoe snel de beelden ook zijn.

De nieuwe televisie heeft ook de Philips HD Natural Motion technologie in huis, die beelden verwerkt met een snelheid van 250 miljoen pixels per seconde. Om er voor te zorgen dat, vooral bij bronmateriaal met een lage beeldsnelheid, zoals blu-rayfilms in 1080/24 fps, geen trileffecten te zien zijn.

Het lcd-paneel is bovendien gecombineerd met het Dynamic Contrast systeem van Philips om een uitstekend zwartniveau te bieden met een contrastverhouding van 80.000:1. De 14-bit (RGB) kleurverwerking kan maar liefst vier biljoen kleuren verwerken, voor ongelooflijk levendige kleuren en heel natuurlijke huidtinten.

De 40PFL8664 is uitgerust met een onzichtbaar geluidssysteem van 2×10 W met twee front-firing luidsprekers (die achter het scherm staan opgesteld en voorwaarts geprojecteerd worden door de heldere schermafdekking) en twee rear-firing woofers.

Een andere nieuwe functie op de 40PFL8664 is Philips Net TV; hiermee krijgt de gebruiker vanaf een startpagina op het televisiescherm snel en eenvoudig toegang tot een hele reeks websites. Het Net TV-platform bevat aangepaste websites van een aantal Europese partners zoalsYouTube, eBay, TomTom, MeteoGroup, Netlog, Funspot en MyAlbum, plus een aantal lokale partners die afhankelijk van het land de meest populaire websites bieden.

Net TV biedt informatie en televisie diensten op maat voor een optimale kijkervaring op het tv-scherm. De informatie is makkelijk toegankelijk via de afstandsbediening van de televisie. Het is ook mogelijk het volledige internet te gebruiken via een Opera browser. De kijker sluit de televisie gewoon aan op de router, via de netwerkpoort, en hoeft geen computer meer op te starten of abonnement te betalen.

De 40PFL8664 is ook DLNA-gecertificeerd, wat betekent dat hij toegang biedt tot alle muziek, foto’s en video’s op computers of andere opslagapparaten in de woning, via de ingebouwde Ethernet-poort. De televisie biedt ook nog vier HDMI 1.3-plugs (alle HDMI CEC gecertificeerd voor een makkelijke bediening van andere aangesloten apparaten), twee SCART-aansluitingen, PC-In VGA en component video-ingangen.

De televisie geeft een eenvoudige toegang tot digitale content, via een ingebouwde USB-poort die muziek in MP3 en LPCM kan weergeven, naast jpeg-foto’s en video’s in MPEG1, MPEG2 en H.264/MPEG4.

Ondanks zijn slanke profiel en de uitgebreide connectiviteit, is Philips erin geslaagd in de 40PFL8664 alle aansluitingen binnen in het apparaat te verwerken, zonder dat er bijkomende dongles aan te pas komen.

Philips 40PFL8664H prijs en beschikbaarheid
De Philips 40PFL8664 is beschikbaar in oktober 2009 voor een adviesprijs van 1499 Euro.

Bron: Philips


Philips 40PFL8664 prijs vergelijking