CookiesPhilips 65PFL9708 en 84PFL9708 Ultra HD LED TV modellen

7 september 2013 11:38 door Hans Wind

Philips Smart TV-platform uitgebreid naar de cloudDe Philips 65PFL9708 en 84PFL9708 zijn twee nieuwe LED TV modellen met Ultra HD resolutie en schermen van respectievelijk 65 en 84 inch. De nieuwe TV’s bieden een combinatie van grote UHD-schermen met 3840 x 2160 pixels en functies om het beeld te verbeteren zoals bijvoorbeeld upscaling van Full HD naar Ultra HD.

Ultra Pixel HD-engine

De Ultra HD-beeldkwaliteit van de Philips 9000-serie wordt gerealiseerd door de combinatie van een hoogwaardig beeldschermpaneel – met ruim acht miljoen pixels – en de kracht van een Ultra Pixel HD-engine, die de beeldverbeteringsfuncties van de UHD-tv’s op elkaar afstemt.

Full HD-resolutie naar Ultra HD

Aangezien échte UHD-content nog maar zeer beperkt beschikbaar is, heeft TP Vision de nieuwe UHD-tv’s voorzien van upscaling-functies om de consument bij het bekijken van ‘gewone’ Blu-rays, dvd’s en televisie-uitzendingen alvast kennis te laten maken met een benadering van de Ultra High Definition-ervaring. Gebruikmakend van de Ultra Pixel HD-engine is de upscaling-technologie van Philips, Ultra Resolution, in staat om Full HD-pixelinformatie om te zetten naar een gedetailleerder, helderder en scherper beeld dat in de buurt komt van UHD.

Sensorgestuurde local dimming

Een ingebouwde lichtsensor geeft de Micro Dimming Pro-algoritmes informatie over het omgevingslicht. Dit stelt de Philips UHD-tv’s in staat om de intensiteit van het LED-backlight dynamisch aan te passen, waardoor het optimale mogelijke contrast wordt geleverd bij de bestaande lichtomstandigheden.

Scherpe bewegende beelden

Het natuurlijk en nauwkeurig weergeven van snelle actie op een UHD-scherm is een technische uitdaging gezien het grote aantal pixels dat continu verwerkt moet worden. De Ultra Pixel HD-engine met 900 Hz Perfect Motion Ratezorgt dat beelden vloeiend worden weergegeven, ongeacht de bron.

Philips Smart TV-diensten in de cloud

Op de tv’s uit de 9000-serie navigeer je zeer eenvoudig door het Philips Smart TV-aanbod, recentelijk uitgebreid met cloud-TV-functies. De tv’s worden geleverd met een afstandsbediening met volledig toetsenbord, wat het invoeren van tekst gemakkelijk maakt. De aanwijsfunctie van de afstandsbediening stelt de gebruiker in staat om snel applicaties op het startscherm aan te klikken en door menu’s en websites te bladeren.

Streamingmogelijkheden

Dankzij ingebouwde wifi worden mobiele apparaten eenvoudig draadloos aangesloten. De UHD-tv’s uit de 9000-serie ondersteunen Wi-fi Miracast en SimplyShare, voor eenvoudige toegang tot foto’s en video’s op de smartphones, tablets en notebooks van het hele gezin. Met beide toepassingen kan de content van mobiele apparaten naar het grote Ultra HD-scherm worden gestreamd. Ook hier zorgt de upscaling-technologie voor uitstekende beeldkwaliteit. Met Wi-Fi Smart Screen en Multi-room viewing kunnen de beelden van de UHD-tv’s ook naar andere schermen worden ‘gepusht’.

Originele UHD-content wordt verbeterd

De upscaling-technologie bewijst óók zijn nut als het wordt toegepast op originele UHD-content: het zorgt voor nóg scherpere en gedetailleerdere weergave. De kwaliteit van de in UHD-resolutie opgenomen Hollywood-blockbusters die de Philips-tv-kijker krijgt voorgeschoteld, is hierdoor nog fraaier. Foto’s van acht miljoen pixels of meer zullen ook op het grootste UHD-scherm absoluut helder en scherp zijn. Hetzelfde geldt voor 4K-content van internet, zoals kaarten van online maps en YouTube-video’s.

Voor uitgebreide specificaties verwijzen we u graag naar de volgende srtikelen:
Philips 65PFL9708S
Philips 84PFL9708S

Philips 65PFL9708 en 84PFL9708 prijs en beschikbaarheid

De Philips 65PFL9708 (65 inch – 165 centimeter) en de 84PFL9708 (84 inch 213 centimeter) zijn vanaf heden verkrijgbaar voor een adviesprijs van respectievelijk 4.999 euro en 14.999 euro.

Bron: Philips