CookiesPhilips 9000-serie premium Smart TV

3 september 2012 07:42 door Hans Wind

Philips 9000-serie premium Smart TVDe nieuwe Philips 9000-serie premium Smart TV serie bestaat uit twee modellen met schermgroottes van 117 en 152 centimeter (46 inch en 60 inch). Onder andere door hun Perfect Pixel Philips HD Engine zijn de Philips 46PFL9707 en 60PFL9607 de topmodellen van dit merk. Micro Dimming Premium zorgt voor perfect contrast en levendige kleuren, Flicker Free 3D voor een trillingsvrije Full HD 3D-ervaring en 1200Hz Perfect Motion Rate voor zeer scherp beeld. De met een EISA-award bekroonde Philips 46PFL9707 beschikt ook over een verbeterde versie van de Moth Eye Filter, een bionische technologie. De nieuwe Philips 9000-serie Smart LED TV zal in het derde kwartaal van 2012 leverbaar worden.

De Philips 9000-serie draagt alle kenmerken van de expertise die Philips heeft op het gebied van beeldkwaliteit. De Perfect Pixel HD Engine – waarvan beide modellen zijn voorzien – benut ieder element van het beeldverwerkingsproces optimaal, met een zeer goede beeldkwaliteit als resultaat.

Philips 9000-serie remoteMicro Dimming Premium en Bright Pro

Ultiem contrast, scherpe beelden, levendige kleuren: de 9000-serie laat het zien door gebruik te maken van Micro Dimming Premium en Bright Pro. Het Direct LED-backlight is verdeeld in honderden segmenten, die elk afzonderlijk worden aangestuurd. Daar waar het beeld donker is, wordt het LED-backlight uitgeschakeld. Ondertussen zorgt Bright Pro voor meer achtergrondverlichting op delen van het beeld die juist helder moeten zijn.

Moth Eye Filter neemt spiegeling weg

Het nieuwe Moth Eye Filter creëert een zeer efficiënt antireflecterend schermoppervlak door de nanostructuur van het oog van een mot te kopiëren. De technologie – toegepast op de 46 inch 46PFL9707 – maakt de zwartheid van donkere tinten nóg dieper en verlicht de heldere elementen van het beeld, zónder storende halo’s of reflecties op het scherm.

Verbeterde Ambilight

De Smart LED-TV’s uit de 9000-serie zijn voorzien van driezijdig Ambilight Spectra XL. De gepatenteerde technologie van Philips vergroot het scherm virtueel door vanaf de achterkant een gloed op de muur te projecteren. De kleur en de helderheid van het licht worden automatisch aangepast aan wat er op het televisiescherm te zien is. Ambilight XL maakt het beeld virtueel groter dan het ooit deed.

3D-beeldkwaliteit

Deze 9000 serie tv’s beschikken ook over goede 3D-functies. Het geavanceerde 2D to 3D conversion voegt diepte toe aan 2D-beelden, onafhankelijk van de bron, bijna in realtime. Omdat iedereen 3D anders ervaart, is de Philips 9000-serie voorzien van 3D Depth Adjustment, zodat de kijker het 3D-diepteniveau naar zijn eigen wensen kan aanpassen.

Gaming

De bijgeleverde Philips 3D-brillen zorgen voor een indrukwekkende game-ervaring op de 9000-serie. Dankzij de Two Player Full Screen Gaming-modus kunnen twee gamers met één druk op de knop tegelijk in full screen genieten van 2D-games voor twee personen.

Premium Smart TV

Het nieuwe Smart TV startscherm geeft bezitters van een tv uit de 9000-serie toegang tot een breed scala aan digitale content en apps, zoals catch-up TV, online videotheken en surfen op het net. Met USB-opname kan de kijker zijn tv-programma pauzeren en opnemen op een USB-opslagapparaat. Met de MyRemote App kunnen gebruikers met hun smartphone of tablet de elektronische programmagids raadplegen tijdens het tv-kijken. Ook maakt de app van het mobiele apparaat een slimme afstandsbediening om bijvoorbeeld foto’s, video’s of muziek naar de tv te sturen.

Philips 9000-serie prijs en beschikbaarheid

Zodra we op dit punt over meer informatie beschikken zullen we die met u delen.

Bron: Philips