CookiesPhilips 9700 LCD HDTV serie op komst

2 april 2009 13:12 door Hans Wind

Philips 9700 LCD HDTV serie op komstDe nieuwe Philips 9700 LCD HDTV serie, die de komende zomer uitkomt, biedt volgens de fabrikant het beste prestatieniveau in termen van scherpte, vloeiende beelden en contrast. Daarnaast is deze serie voorzien van de laatste ontwikkelingen op het gebied van internettelevisie of Net TV zoals Philips dat noemt.

De 9700-serie, die zich onderscheidt door zijn design met afwerking in geborsteld aluminium (TV rand en voet), zal verkrijgbaar zijn in schermafmetingen van 40, 46 en 52 inch. Optioneel zal ook een wandmontagesysteem worden aangeboden waarmee op de meest makkelijke manier de televisie altijd recht hangt.

De 9700-serie combineert een Full HD-scherm van de jongste generatie (1920x1080p) met de bekroonde LED-backlighttechnologie voor een lokale dimfunctie (LED LUX) welke in de 2009 range 25% meer LED segmenten heeft. Dit staat garant voor een buitengewoon contrast met een ongekend diep zwartniveau.

Naast de weergave verbeteringen, past Philips ook een lokale verbetering van het beeldcontrast toe, wat de donkere delen in het beeld nog donkerder maakt en de heldere zones nog helderder. Het resultaat is een fors hoger contrast met diepe zwartniveaus en een prachtige helderheid, met een dynamische contrastratio van 5 000 000:1.

Daarnaast is de 9700-serie ook de snelste reeks van lcd-tv’s, dankzij de 200Hz Clear LCD-technologie en een responsetijd van 1 milliseconde. Dit laatste zorgt ervoor dat het probleem van de bewegingsruis, dat vaak voorkomt bij andere lcd-tv’s, voorgoed verleden tijd is. 200Hz Clear LCD creëert extreem scherpe bewegingen, voor duidelijke en fascinerende beelden, zelfs bij snelle bewegingen op het scherm.

Naast de LED LUX-technologie, die al meermaals bekroond werd, is de 9700-serie ook uitgerust met de meest vooruitstrevende schermverwerkingstechnologieën. Zo verwerkt de Perfect Pixel HD Engine, versie 2009, maar liefst vijfhonderd miljoen pixels per seconde, voor een uniek niveau van scherpte en detail. Elke pixel van het inkomende beeld wordt geoptimaliseerd om beter afgestemd te zijn op de omliggende pixels, waardoor het beeld natuurlijker en natuurgetrouwer overkomt.

Perfect Colors koppelt nieuwe kleurbronnen aan een vooruitstrevende kleurverwerking van bestaande en nieuwe bronnen en de weergave van een breed kleurenpalet. De krachtige 17-bit Color Booster-technologie brengt maar liefst 2250 biljoen kleuren voort, wat borg staat voor heldere, natuurgetrouwe beelden met realistische huidtinten en witte nuances. De weergave van een breed kleurenpalet van de x.v. Color HDMI-ingang staan garant voor levendige en schitterende kleuren.

Perfect Natural Motion staat borg voor vlijmscherpe beelden zonder trileffecten dat vooral bij bronmateriaal in 1080p/24 essentieel is. Perfect Natural Motion bepaalt of het beeld bewogen is en corrigeert de trillingen van zowel tv-beelden als van opgenomen filmmateriaal (zoals dvd en blu-ray disc). Perfect Natural Motion resulteert in meer vloeiende en rustige beelden met een fantastische scherpte en een nog hogere kwaliteit dan in de bioscoop.

Het televisietoestel is uitgerust met de meeslepende Ambilight Spectra 3-technologie van Philips (versie 2009, Ambilight met 4 segmenten aan beide kanten), die heel nauwkeurig bepaalt welke overheersende kleuren op het scherm te zien zijn en vanaf de zijkanten van het scherm op de muur erachter een sfeerverlichting projecteert die helemaal bij deze kleuren past.

Omdat het beste prestatieniveau nu eenmaal slaat op zowel de beeld- als de geluidskwaliteit, pakt de 9700-serie uit met bijzonder efficiënte luidsprekers van 2×15 W voor hoogstaande geluidsprestaties. Het speakersysteem bestaat uit front-firing koepeltweeters die in het frontpaneel van de televisie zijn ingebouwd en met klankroosters zijn afgedekt voor een uitstekende helderheid en geluidskwaliteit. De bass- en speakerboxen met groot volume zijn achteraan in de tv ingebouwd, wat voor een diepe, warme klank zorgt met een hoog vermogen.

Net TV
Een andere opmerkelijke nieuwe functie op de 9700-serie is Net TV; hiermee krijgt de gebruiker vanaf een startpagina op het televisiescherm snel en eenvoudig toegang tot een hele reeks websites via de eigen internetverbinding thuis. Net TV biedt speciaal aangepaste internetcontent op het tv-scherm, die makkelijk leesbaar en navigeerbaar is. De content is makkelijk toegankelijk via de afstandsbediening van de televisie, zonder dat er extra decoders en/of abonnementen aan te pas komen. Vanaf het Net TV-platform krijgt de gebruiker toegang tot de content van een aantal Europese partners zoals YouTube, eBay, TomTom, MeteoGroup, Netlog, Funspot en MyAlbum, plus een aantal lokale partners die afhankelijk van het land de meest populaire websites bieden.

Geïntegreerde digitale tv-tuner en connectiviteitsopties
De 9700-serie is uitgerust met een geïntegreerde DVB-T/DVB-C/MPEG-4 HDTV-ontvanger om originele uitzendingen in hoge definitie te ontvangen (waar deze beschikbaar zijn). De televisies uit de 9700-serie zijn makkelijk in te stellen en te gebruiken, en zijn voorzien van vijf EasyLink HDMI 1.3a-ingangen voor een makkelijke aansluiting van HDMI-apparatuur. Naast Net TV zijn ook Wi-Fi, Ethernet en een pc-netwerkverbinding (DNLA) inbegrepen, wat toegang tot de pc of andere netwerkapparatuur mogelijk maakt voor het bekijken van foto’s en beluisteren van muziek.

Philips 9700 LCD HDTV serie prijs en beschikbaarheid
De serie zal beschikbaar komen in de zomer van 2009.
De modellen zijn:
• De 40pfl9704h met 40 inch scherm
• De 46pfl9704h met 46 inch scherm
• De 52pfl9704h met 52 inch scherm

Bron: Philips


Philips 46PFL9704H prijs vergelijking

Philips 46PFL9704H prijs vergelijking