CookiesPhilips Aurea lijn vernieuwd

31 augustus 2008 08:28 door Hans Wind

Philips Aurea lijn vernieuwdDe bijzondere kijkbeleving van de Aurea HD TV van Philips gaat nog een stap verder met de komst van de nieuwe modellen die vanaf september beschikbaar zullen zijn. De nieuwe Aurea, ook wel Area II genoemd, pakt uit met een nieuw design en technologische verbeteringen om de kijker een unieke beeld- en geluidskwaliteit te garanderen.

De nieuwe Aurea HDTV komt beschikbaar in de 37 inch 37PFL9903 en 42 inch 42PFL9903 en is uitgerust met een Full HD 1080p LCD-scherm. De Aurea heeft een uniek doorzichtige ‘Active Frame’ dat naadloos versmelt met de Philips Ambilight-technologie om de kleuren op het scherm te verlengen, deze te reflecteren in het transparante kader en ze te projecteren rond het tv-scherm.

Door het gecombineerde effect van de kleuren op het scherm die gespiegeld worden in het Active Frame en op de muren rond de televisie, wordt de kijker ondergedompeld in een verbluffende kijkervaring.
Aurea maakt gebruik van de nieuwste versie van de gepatenteerde Philips Perfect Pixel HD Engine, om perfecte beelden en een vloeiende beeldverwerking te garanderen. De HDTV verwerkt 2250 biljoen kleuren wat een ware lust voor het oog is. Het dynamisch contrast van 30.000:1 staat borg voor diepe volle zwarte details in het beeld. Voor scherpe snelbewegende beelden is Aurea voorzien van de 100Hz Clear LCD- technologie met een responstijd van slechts 2 ms.

Speciaal ontworpen voor de omgeving van de kijker
De Philips Aurea heeft een zogenaamd emblematisch design, met een zuiver witte geometrische behuizing en een volledig glazen front. Dit front verzacht en reflecteert het licht dat vanaf het frame en de zijkanten van de HD TV wordt uitgestraald. Het Ambilight-effect kan in verschillende niveaus (van 1 tot 10) worden ingesteld, van subtiel en rustig tot dynamisch en levendig. Aurea is tevens uitgerust met een sfeerverlichtingfunctie als de FlatTV niet aan staat. De Aurea TV pakt ook uit met een onzichtbaar luidsprekersysteem van zes luidsprekers die volledig geïntegreerd zijn in de glasrand van de FlatTV en bijgevolg helemaal versmelten in het design.
De TV kan samen worden gebruikt met een witte Ambisound Soundbar (HTS8150) die perfect past bij de 42″ FlatTV. Het elegante thuisbioscoopsysteem uit één stuk biedt een krachtige 5.1 klankprestatie.

Technische kenmerken van Aurea II
• De jongste versie van de Philips Perfect Pixel HD Engine
• 100Hz Clear LCD met een responstijd van 2 ms (tegen 3 ms voorheen)
• 17 bit RGB-verwerking van 2250 biljoen kleuren (tegen 4 biljoen kleuren voorheen)
• Contrastverhouding van 30.000:1 (tegen 8.000:1 voorheen)
• Perfect Natural Motion (in plaats van HD Natural Motion)
• Verbeterde Ambilight Spectra technologie voor een zachter omgevend licht.
• Ingebouwde digitale tv-tuner (DVB-T/C MPEG-4)
DLNA pc-netwerkaansluiting om de inhoud van een pc of thuisnetwerk te doorlopen
• 4 HDMI-ingangen (in plaats van 3 voorheen)
• Lager energieverbruik in stand-by: 0,15 W (tegen 0,8 W voorheen)
• De Aurea van 42 inch ( 42PFL9903 ) kan samen gebruikt worden met de nieuwe, witte Ambisound Soundbar.

Bron: Philips

Meer Philips IFA annonceringen kunt u vinden in ons artikel Philips hoogtepunten op IFA.


Philips 37PFL9903 prijs vergelijking

Philips 42PFL9903 prijs vergelijking