CookiesPhilips Aurea 3 HDTV introductie

16 september 2009 06:54 door Hans Wind

Philips Aurea 3 HDTV introductieIn een HD TV landschap dat overheerst wordt door zwarte, donkergrijze en zilverkleurige televisies valt de Philips Aurea meteen op. De nieuwste Aurea 3 HDTV behoudt de eigenschappen waar Aurea om bekend staat zoals: het doorzichtige Active Frame met Ambilight Spectra, het volledige glazen front, het glas rond de rand en het aparte design dat voor een stijlvolle uitstraling zorgt, of de televisie nu aan of uit staat.

De nieuwe Aurea 3 2009 versie bevat een aantal nieuwe kenmerken:
• Aurea 3 biedt extra levendige beelden, omdat het aparte Active Frame met Ambilight nu gekoppeld is aan een nieuwe led-technologie die de TV slanker maakt.
• Aurea heeft nu een naadloze overgang tussen het scherm en het Ambilight Active Frame van 8 mm met 250 leds. De televisie werd geoptimaliseerd om een exacte kleurovereenstemming mogelijk te maken tussen het beeld op het scherm en het Active Frame.
• Met dit ontwerp komt Philips met een iconische afstandsbediening in een parelmoeren uitvoering en schuiffunctie. Hierdoor zijn de belangrijkste toetsen makkelijk toegankelijk. De achtergrondverlichting op de afstandsbediening zorgt voor een comfortabel gebruik in een donkere kamer.

Philips Aurea 3 40PFL9904H afstandbediening• Om het design helemaal compleet te maken worden de bedieningstoetsen van de televisie niet langer aan de zijkant geplaatst, maar zijn ze geïntegreerd in aanraak-toetsen voor op de rand van de Aurea 3.
• De onzichtbare geluidsboxen zijn op maat ontworpen voor een maximale weergave in een minimaal formaat.
• Bij de nieuwe Aurea sluit een Harmony Soundbar perfect aan bij het design van de televisie; één enkele afstandsbediening kan zowel de televisie als het thuisbioscoopsysteem aansturen.

De gepatenteerde Ambilight Active Frame Philips technologie maakt gebruik van meer dan 250 leds om een meerkleurig lichtkader rond het scherm te creëren, dat verlengd wordt op de wand. Ambilight past automatisch de kleur en de helderheid van het licht rond de tv aan, zodat het in totale harmonie is met het beeld en de kijker er volledig in op gaat.

Aurea combineert volgens de fabrikant een uniek ontwerp met een laag energieverbruik. Deze LED HD TV levert een prima beeldkwaliteit met hoge helderheid, een optimaal contrast en scherpte, fraaie kleuren, in een televisie met een dunne en slanke vormgeving. Dat alles met een 40% energiebesparing in vergelijking met klassieke lcd-tv’s met eenzelfde schermdiagonaal.

Op het Full HD-scherm (1920x1080p), maakt de lokale verwerking van het beeldcontrast de donkere delen in het beeld nog donkerder en de heldere delen nog helderder. Het resultaat is een veel hoger contrast met diepe zwartniveaus en een hoge helderheid, met een dynamische contrastratio van 80 000:1.

Aurea 3 is voorzien van de 100Hz Clear LCD-technologie en een responstijd van 2 milliseconden die het probleem van de bewegingsruis oplost. 100 Hz Clear LCD creëert scherpe bewegingen, voor duidelijke en vloeiende beelden zelfs in de snelste scènes. Het Double Frame Rate Insertion-systeem past een hoge verversingssnelheid toe van 100 Hz. Het verhoogt de scherpte in de weergave van de bewegingen tot meer dan het dubbele van die van een klassieke lcd–televisie. Resultaat? Een responstijd van 2 milliseconden, één van de hoogste verversingssnelheden ter wereld bij lcd-televisies.

Aurea is uitgerust met de meest vooruitstrevende schermverwerkingstechnologieën van Philips. Zo verwerkt de Perfect Pixel HD Engine, versie 2009, maar liefst 500 miljoen pixels per seconde, voor een ongewoon niveau van scherpte en detail. Elke pixel van het inkomende beeld wordt geoptimaliseerd om beter afgestemd te zijn op de omliggende pixels, waardoor het beeld natuurlijker overkomt.

Perfect Colors koppelt nieuwe kleurbronnen aan een kleurverwerking van bestaande en nieuwe bronnen. De krachtige 17-bit Color Booster-technologie brengt maar liefst 2250 biljoen kleuren voort, wat borg staat voor heldere, natuurlijke beelden met realistische huidtinten en witte nuances.

Perfect Natural Motion garandeert vlijmscherpe beelden zonder trileffecten dat vooral bij bronmateriaal in 1080p/24p essentieel is. Perfect Natural Motion bepaalt of het beeld bewogen is en corrigeert de trillingen van zowel tv-beelden als van opgenomen filmmateriaal (zoals dvd en blu-ray disc). Perfect Natural Motion resulteert in meer vloeiende, rustigere en zeer scherpe beelden waarvan de kwaliteit nog hoger ligt dan in de bioscoop.

Krachtige klank
Aurea heeft kleine front-firing koepeltweeters van 2×15 W die in het frontpaneel van de televisie zijn ingebouwd. Gekoppeld aan de grote woofers achterin de televisie, zorgen ze voor een mooie geluidskwaliteit.

Internetverbinding dankzij NetTV
Een andere nieuwe functie op Aurea is Net TV; hiermee krijgt de gebruiker vanaf een startpagina op het televisiescherm snel en eenvoudig toegang tot een ruime reeks websites. Het Net TV-platform bevat specifieke en aangepaste websites van een aantal Europese partners zoalsYouTube, eBay, TomTom, MeteoGroup, Netlog, Funspot en MyAlbum, plus een aantal lokale partners die afhankelijk van het land de meest populaire websites bieden. Net TV biedt internetcontent op maat voor een optimale kijkervaring op het tv-scherm, de content is makkelijk toegankelijk via de afstandsbediening van de televisie, zonder dat er extra decoders of abonnementen aan te pas komen.

Geïntegreerde digitale tv-tuner en connectiviteitsopties
Aurea is uitgerust met een geïntegreerde DVB-T/DVB-C/CI+ HDTV-ontvanger om originele uitzendingen in hoge definitie te ontvangen (waar deze beschikbaar zijn). Aurea is makkelijk in te stellen en te gebruiken, en is voorzien van vijf EasyLink HDMI 1.3a-ingangen voor een makkelijke aansluiting van HDMI-apparatuur. Naast Net TV zijn ook Wi-Fi, Ethernet en een pc-netwerkverbinding (DNLA) voorzien, wat toegang tot de pc of andere netwerkapparatuur mogelijk maakt voor het bekijken van foto’s en het beluisteren van muziek.

Philips 40PFL9904H Aurea 3 prijs en beschikbaarheid
De nieuwe Aurea 3 40PFL9904H 40 inch HDTV is in Nederland beschikbaar vanaf November 2009 voor de marktadviesprijs van 3999,00 Euro.

Bron: Philips


Philips 40PFL9904H prijs vergelijking