CookiesPhilips Blu-ray speler serie vernieuwd

4 juni 2009 10:11 door Hans Wind

Philips Blu-ray speler serie vernieuwdDoor een groeiende vraag bij consumenten voor HDTV’s en gesteund door een wereldwijde leiderspositie op de markt van de dvd-spelers, heeft Philips besloten een breed portfolio van Blu-ray spelers uit te brengen. Hiermee komt Philips tegemoet aan deze stijgende consumentenvraag naar de bioscoopbeleving thuis.

Met dit nieuwe portfolio verlegt Philips nogmaals de grenzen van beeldkwaliteit en klankervaring, te beginnen bij de introductie van de nieuwe Philips BDP5000 en de BDP7300 Blu-ray spelers in mei 2009, meteen daarna gevolgd door de nieuwe Blu-ray spelers BDP3000 en BDP9100.

De nieuwe Blu-ray spelers van Philips optimaliseren de HD-beleving dankzij een hoogstaand beeld- en klankkwaliteit. Ze zijn compatibel met de Blu-ray films in 1080p-formaat (progressive scan) aan dezelfde snelheid (24 frames per seconde) als in de bioscoop, met een uitzonderlijk niveau van detail, scherpte en kleurverzadiging.

De nieuwe Blu-ray spelers van Philips laten niet alleen Blu-ray films optimaal tot hun recht komen; ook je bestaande dvd-collectie krijgt een tweede leven. Dvd’s worden geüpscaled naar een bijna HD-kwaliteit. Zo beleef je er nog meer plezier aan.

Maar wat is een mooie film zonder een grootste klank? De Philips BDP7300 biedt een optimale surround sound dankzij de decodering, zonder kwaliteitsverlies, van alle 7.1 kanaals HD-audioformaten, zoals Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio. Gekoppeld aan de Philips algoritmen die videoartefacten verwijdert en de 3D-ruisonderdrukkings-systemen die eventuele storingen in de beeldkwaliteit neutraliseren, biedt Philips een meeslepende bioscoop beleving.

Deze nieuwe reeks Blu-ray spelers speelt niet alleen Blu-ray disc’s en dvd’s af, maar is ook DivX Ultra Certified en is compatibel met de meest gangbare formaten als WMV, MP3, WMA en JPG. Op de Philips BDP5000 en BDP7300 zijn deze formaten makkelijk toegankelijk via de Hi-Speed USB 2.0-poort, vooraan op de speler. Tot slot kun je met de BDP7300 ook in Full HD-kwaliteit genieten van je eigen HD-camcorder opnames in AVCHD-formaat.

Philips Blu-ray spelers met BD-Live
Alle nieuwe Blu-ray spelers van Philips ondersteunen de functie BD-Live. Met BD-Live en een internetverbinding kan de consument het beste halen uit zijn BD-Live-compatibele Blu-ray discs, zoals speciale te downloaden online content, online extra’s en online transacties. De Philips BDP7300 pakt zelfs uit met een ingebouwd geheugen van 1 Gb voor het downloaden van BD-Live applicaties. Bovendien kunnen alle modellen hun ingebouwde software makkelijk updaten via de internetverbinding.

Gebruiksgemak en vormgeving
Al deze nieuwe eigenschappen beletten echter niet dat de Blu-ray spelers van Philips verrassend makkelijk te bedienen zijn, dankzij een nieuwe gebruikersinterface in HD-resolutie en het praktische Easylink-systeem waarmee je verschillende apparaten kunt bedienen met slechts één afstandsbediening.

Alle modellen van deze nieuwe reeks worden gekenmerkt door het stijlvolle design van Philips, met zachte lijnen en een glanzend zwarte finishing waardoor deze perfect passen bij de Philips flat tv’s.

Milieuvriendelijk
Deze nieuwe reeks is bijzonder energiezuinig dankzij een verbruik in stand-by van minder dan 1 W; de BDP5000 en de BDP7300 verbruiken in sluimerstand zelfs maar 0,2 W, het laagste verbruik in hun categorie.

Beschikbaarheid en prijzen
De BDP7300 is nu beschikbaar voor de marktadviesprijs van 329,– Euro
De BDP3000 is nu beschikbaar voor de marktadviesprijs van 199,– Euro
De BDP9100 is nu beschikbaar voor de marktadviesprijs van 399,– Euro
De BDP5000 is nu beschikbaar voor de marktadviesprijs van 279,– Euro

Bron: Philips

EISA awardDe Philips BDP9100 is onderscheiden met een EISA award 2009-2010. Een uitgebreid overzicht van EISA awards kunt u vinden in ons artikel EISA Awards 2009-2010.


Philips BDP7300 prijs vergelijking

Philips BDP3000 prijs vergelijking

Philips BDP9100 prijs vergelijking

Philips BDP5000 prijs vergelijking