CookiesPhilips Design line TV wint Dutch Design Award

25 oktober 2013 09:01 door Hans Wind

Philips Design line TV wint Dutch Design AwardDe Philips Design line TV won tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven de prijs voor het beste consumentenproduct. De award werd in ontvangst genomen door Rod White en Frank Rettenbacher van TP Vision.

“We hoopten bij de introductie in maart al dat we een ‘instant design classic’ op de markt hadden gebracht en met deze award wordt dit bevestigd,” zegt Frank Rettenbacher, Senior Lead Product Designer van de Philips DesignLine. “Met deze televisie zonder poot of omlijsting, die er op het eerste gezicht uitziet als een nonchalant tegen de wand leunende glasplaat, hebben we radicaal gebroken met de traditionele tv-designtaal en we zijn heel blij met de erkenning die we daar nu voor krijgen.”

Ook Rod White, Senior Creative Director bij TP Vision, is trots. “De jury was van mening dat er durf te zien is in de door ons gekozen designoplossing en sprak zelfs over ‘een nieuwe notie van de televisie’. Wat de juryleden vooral bijzonder vonden, is hoe de techniek vrijwel onzichtbaar is verwerkt in een ogenschijnlijk fragiel apparaat.”

De Dutch Design Awards zijn onderdeel van de Dutch Design Week in Eindhoven, die afgelopen vrijdag werd geopend en nog tot zondag 27 oktober duurt. De uitreiking van de Dutch Design Awards 2013 vond zaterdag plaats in het Klokgebouw in Eindhoven. De Philips DesignLine was een van de drie finalisten in de categorie Consumentenproduct.

Naast de vakjury heeft ook het publiek de mogelijkheid om te stemmen op de finalisten van de Dutch Design Awards. De Fontanel Public Award is onderdeel van Dutch Design Awards en wordt in samenwerking met Fontanel uitgereikt aan de Dutch Design Awards finalist die de meeste stemmen krijgt van het publiek. Er kan tot en met 27 oktober online gestemd worden of tijdens het bezoeken van de Dutch Design Awards tentoonstelling die deel uitmaakt van de Dutch Design Week van 19 tot en met 27 oktober in Eindhoven.

De Philips Design line bestaat momenteel uit twee modellen:

• De Philips Design line TV 46PDL8908S met 46 inch scherm

• De Philips Design line TV 55PDL8908S met 55 inch scherm

Naar onze mening is de Philips Designline een zeer origineel en bijzonder ontwerp. Het ontwerp wordt gekenmerkt door een vlakke glasplaat die op de grond, schuin tegen de muur wordt geplaatst. Het glas verloopt van transparant aan de onderkant tot donker aan de bovenkant waar het TV scherm is aangebracht. Hierdoor lijkt het TV scherm te “zweven”.

Philips Design Line TV prijs en beschikbaarheid

• De 46 inch Philips Design Line TV 46PDL8908S heeft een adviesprijs van 2.199 euro.

• De 55 inch Philips Design Line TV 55PDL8908S heeft een adviesprijs van 2.999 euro.