CookiesPhilips DesignLine Edge HD TV

12 juli 2012 17:42 door Hans Wind

Philips DesignLine Edge HD TVDe nieuwe Philips DesignLine Edge Smart HD TV-serie vormt volgens de fabrikant de ideale match met het hedendaagse interieur. Met zijn parelwitte behuizing en zijn strakke, glazen front is de DesignLine Edge een fraaie verschijning. In combinatie met de nieuwste Smart TV-mogelijkheden, de kijkervaring van Ambilight Spectra 2 en 3D-prestaties biedt de serie een mix van vorm en functie.

De onlangs onthulde modellen zijn de grootste en dunste Philips tv’s tot nu toe. De schermen zijn slechts 3,5 cm dik. Het front is vervaardigd uit één stuk glas met tiptoetsen en gemonteerd in een slank, parelwit frame. Dat geeft de tv’s een gevoel van lichtheid, alsof ze boven hun voet zweven. Ambilight Spectra 2 completeert dit ontwerp.

De DesignLine Edge-modellen zijn voorzien van de nieuwste Smart TV-toepassingen. De ingebouwde Wi-Fi-interface sluit de hd tv’s draadloos aan op een lokaal netwerk of internet en opent de deur naar de wereld van digitale content. Een breed scala aan applicaties en diensten – zoals Video on Demand, catch-up TV en surfen op internet – is binnen handbereik via het nieuw vormgegeven Philips Smart TV-beginscherm. Ook zijn de Philips DesignLine Edge-apparaten voorzien van Pauze TV, USB Recording en Skype. Met Philips MyRemote App worden tablets en smartphones een slimme afstandsbediening, waarmee door de elektronische programmagids (EPG) gebladerd kan worden. Met deze app kunnen ook foto’s en video’s met één ‘swipe’ op de tv worden getoond.

De nieuwe DesignLine Edge-modellen zijn voorzien van geavanceerde beeldkwaliteitverbeterende functies als 600Hz Motion Rate Perfect voor zeer scherpe beeldweergave en Pixel Precise HD voor gedetailleerde actiebeelden.

De beeldverbeterende technologie heeft ook effect op de 3D-ervaring van de DesignLine Edge. Met 3D Depth Adjustment kan iedereen zijn driedimensionale content bekijken zoals hij dat wil door de diepte naar zijn persoonlijke voorkeur aan te passen. Ook zijn er conversiemogelijkheden van 2D naar 3D. Tenslotte maakt de Two Player Full Screen Gaming-modus het mogelijk om 2D-games met z’n tweeën driedimensionaal in full-screen te spelen.

Philips DesignLine Edge TV specificaties

Display 16:9 LED backlit LCD, Full HD met 1920×1080 pixels
400cd/m2, dynamische contrastratio 500,000:1
Beeldschermdiagonaal / type-aanduidingen 119 cm (47’’)
107 cm (42’’)
3D-functies Easy 3D Clarity 700 (passive 3D), 2 Player Full Screen Gaming, 3D depth adjustment, 2D naar 3D-conversie
Beeldverbetering: 600Hz Perfect Motion Rate
Micro Dimming
Smart TV-applicaties Catch-up TV, online videowinkels, open internet browser, online apps, Pause TV, USB recording, elektronische programmagids (EPG)
MyRemote App
Geluid 2 x 10 Watt (RMS), stereo
automatische volumeregelaar, Clear Sound, Incredible Surround, Pure Bass
Connectiviteit 4 HDMI, 3 USB, Wi-Fi, Ethernet-LAN RJ45, Component in, SCART, CI+, Easylink (HDMI-CEC), PC-in VGA, headphone, DLNA
Ontvangst DVB-C, DVB-T
Afmetingen (BxHxD) 1098,6 x 697,5 x 35,3 mm
989 x 635,8 x 35,3 mm
Accessoires 4 passieve 3D-brillen, netsnoer, afstandsbediening, SCART-adapter, Componentkabel-adapter


Philips DesignLine Edge TV prijs en beschikbaarheid

De 119 cm (47 inch) en 107 cm (42 inch) DesignLine Edge tv’ zullen in het derde kwartaal van 2012 verkrijgbaar zijn in Europa en Rusland. De prijzen zullen op dat moement bekendgemaakt worden.

Bron: TP Vision