CookiesPhilips E5 Wireless Surround systeem voor 2.1 en 5.1 weergave

10 september 2013 09:33 door Hans Wind

Philips E5 Wireless Surround systeem voor 2.1 en 5.1 weergaveHet Philips E5 Wireless Surround Sound systeem kan – dankzij de afneembare boxen – zowel als een 2.1 als een 5.1 surround systeem gebruikt worden. De hoofdluidsprekers bestaan bij dit systeem namelijk uit twee delen, waarvan de bovenste draadloze delen eraf gehaald kunnen worden om een 5.1 surround weergave te produceren.

De met kasjmier afgezette speakers hebben een topping van cederhout. Het E5 systeem maakt volgens Philips een einde aan de discussie in vele Nederlandse huishoudens over de keuze van een surround systeem waarbij vooral de kabels voor de achterluidsprekers het hangijzer zijn.

“Met onze nieuwe E5 spelen we in op de behoefte van de consument aan hoge geluidskwaliteit zonder grote luidsprekers of rommelige snoeren”, Kirsten Heinemans, Lead Consumer Marketing Manager voor audio- en videosystemen bij Philips Lifestyle Entertainment.”

Philips E5

Philips E5 – van 2.1 naar 5.1 in 5 seconden

De E5 bestaat uit speakers van 40 cm hoog. De bovenzijde van de luidspreker kan worden afgenomen om het systeem over te schakelen van stereogeluid naar ‘Wireless Surround Sound’. Het Philips E5 systeem biedt een echte surround sound geluidsbeleving zonder het gedoe met vele luidsprekers of lelijke snoeren die dwars door de kamer lopen. De draadloze subwoofer levert een diep basgeluid voor een echte bioscoopervaring.

De soft-dome tweeter in de zuil zorgt voor een helder geluid. Consumenten kunnen het systeem eenvoudig installeren en koppelen aan andere apparaten, zoals een HD TV, met behulp van HDMI ARC en de twee beschikbare HDMI-ingangen. Dankzij aptX en AAC Bluetooth-streaming kun je ook genieten van muziek afkomstig van een smartphone, tablet of laptop. De Philips E5 is tevens uitgerust met NFC-functionaliteit (Near Field Communications) voor Android-toestellen en stelt consumenten in staat om met door aanraking hun toestel via Bluetooth te koppelen aan de Philips E5. De speakers zijn voorzien van discrete knoppen om het volume te regelen en de bron in te stellen.

Ontwerp

De Philips E5 is ontworpen om naadloos in uw interieur te worden ingepast. De onderste helft van de zuil is bekleed met luxueus luidsprekerdoek van zwarte kasjmier. Het roestvrijstalen bovengedeelte is voorzien van warme cederhouten accenten en een handgreep van leer om dit deel eenvoudig te kunnen afnemen en te verplaatsen.

Wanneer u de folder met verdere specificaties van dit systeem eens wilt bekijken dan kan dat via de Philips website (PDF).

Philips E5 prijs en beschikbaarheid

De Philips E5 CSS7235Y is verkrijgbaar vanaf oktober 2013 voor een adviesprijs van 699 euro.

Voor een actuele prijsvergelijking kunt u een kijkje nemen bij Kieskeurig

Bron: Philips