CookiesPhilips Econova Led tv krijgt A+ energielabel

3 februari 2011 12:21 door Hans Wind

Philips Econova Led tv krijgt A+ energielabelPhilips heeft vandaag bekendgemaakt dat zijn Econova LED TV, uitgeroepen tot European Green TV 2010-2011, bij de lancering van de Europese energielabels voor televisies, de groene A+-classificatie zal krijgen.

Bovendien zullen volgens de fabrikant alle actuele led-tv’s van Philips in aanmerking komen voor een Europees groen energielabel A, B of C. Philips verlaagt niet alleen het energieverbruik van zijn televisies, maar blijft ook de recycleerbaarheid ervan verbeteren, door zowel meer gerecycleerde materialen te gebruiken in nieuwe producten als ervoor te zorgen dat zijn producten makkelijker te recycleren zijn.

Europees energielabel

Philips zal vanaf februari 2011 het Europese energielabel gebruiken op zijn televisies. Dit zal de consumenten helpen makkelijker te bepalen wat het energieverbruik is van de televisie die ze willen kopen. Televisies hebben een belangrijk aandeel in de totale elektriciteitsconsumptie van gezinnen in de Europese Unie. De televisies van de verschillende fabrikanten vertonen echter erg uiteenlopende waarden in termen van energie-efficiƫntie. Het nieuwe energielabel werd in het leven geroepen om de energie-efficiƫntie van televisies te verbeteren en zal het voor de EU mogelijk maken om een jaarlijkse besparing in het elektriciteitsverbruik te realiseren van 6500 miljoen euro tegen 2020.

Holistisch milieuvriendelijk ontwerp

Vorig jaar bracht Philips de Econova led-tv uit met een afstandsbediening op zonne-energie. De Econova led-televisie ( 42PFL6805 ) werd door de European Imaging & Sound Association (EISA) uitgeroepen tot European Green TV 2010-2011 omdat het op een holistische manier de milieuproblematiek aanpakt zonder de prestaties in het gedrang te brengen. De Econova led-tv komt in aanmerking voor een Europees A+ energielabel.

De Econova led-tv past de meest recente led-verlichtingtechnologie toe om het energieverbruik met maar liefst 60 % terug te schroeven zonder de prestaties in het gedrang te brengen. De televisie is namelijk voorzien van een Zero Power schakelaar: als de tv uitgeschakeld is verbruikt ze 0 watt. De Econova led-tv is gemaakt van reeds gebruikte materialen die makkelijk te recycleren zijn. Maar nog steeds straalt de Econova led-tv hoogstaande kwaliteit uit, dankzij de behuizing in hoogstaand aluminium.

Bij de ontwikkeling van de Econova led-tv werd ook het gebruik van gevaarlijke bestanddelen verder verminderd. De televisie is vrij van pvc en broomhoudende vlamvertragers en is bovendien ontworpen om makkelijk gerecycleerd te worden. De verpakking bevat geen schokbeschermers in polystyreen noch plastic zakken, waardoor hij 100 % recycleerbaar is.

Het Europese energielabel, dat verplicht afgebeeld moet worden vanaf eind 2011, zal duidelijk zichtbaar zijn voor de consumenten die een nieuwe televisie willen kopen en zal ze doen beseffen hoe makkelijk ze hun impact op het milieu kunnen verlagen.

Bron: Philips


Philips 42PFL6805H prijs vergelijking