CookiesPhilips Fidelio Wireless HiFi luidsprekers

6 november 2012 18:52 door Hans Wind

Philips Fidelio Wireless HiFi luidsprekersDe Philips Philips Fidelio Wireless HiFi serie zal volgens de fabrikant zelfs de meest veeleisende muziekliefhebber aanspreken.

“De manier waarop we naar muziek luisteren is aan het veranderen, en daarmee ook de technologie waarmee we thuis van muziek genieten. We leven in een wereld waarin apparaten met elkaar zijn verbonden. Onze muziek is opgeslagen op smartphones, tablets en laptops, en we genieten steeds meer van een onbeperkte stroom muziek die vanuit Internet tot ons komt”, aldus Edouard Petit, marketingmanager Audio van Philips.

Het vlaggenschip van Philips Fidelio is de draadloze HiFi-luidspreker A9 die is afgewerkt met massief hout en is voorzien van zes HiFi-transducers.

Met Philips Fidelio Wireless HiFi hebt u toegang tot uw muziek zonder dat u daarvoor van uw plaats hoeft te komen. U kunt uw favoriete muziek beluisteren door deze te streamen vanaf uw smartphone of tablet, of het nu een Android- of een Apple-toestel is. Ook kunt u genieten van uw complete muziekverzameling op uw pc of Mac en van online muziekdiensten zoals Spotify naast nog eens 30.000 Internetradiozenders van TuneIn.

Met ruim 15 miljoen actieve gebruikers in 15 landen is Spotify de meest succesvolle streaming muziekdienst. Het muziekaanbod van Spotify biedt gebruikers de mogelijkheid om uit een database van meer dan 185 miljoen nummers te bepalen welke muziek ze willen beluisteren. Met deze technologie ontdekken muziekliefhebbers steeds weer nieuwe nummers, die ze delen met vrienden. Abonnees van Spotify Premium kunnen hun muzikale horizon nu nog verder verbreden met Philips Fidelio Wireless HiFi.

Kristalhelder geluid

De Fidelio Wireless HiFi-speakers zijn voorzien van professionele HiFi-drivers, Klasse-D digitale versterkers, gold-plated connectors en Lossless Audio Support, zodat elk audiodetail helder wordt weergegeven. Dankzij de rigide constructie van de markante diamantvormige kasten is de weergave van de diepste bastonen gewaarborgd en ontstaat een uiterst brede ‘sweet-spot’, waardoor deze compacte luidsprekers zelfs grote vertrekken vullen met muziek van hoge kwaliteit.

Eenvoudige bediening

Binnen een handomdraai kunt u genieten van draadloze muziek. Voor de instelling van uw luidsprekers hoeft u slechts de gratis Philips AirStudio app voor Apple (AppStore) en Android (Google Play) te downloaden. Met deze handige app kunt u uw luidsprekers met slechts een paar handelingen aansluiten op uw thuisnetwerk. Dit doet u door middel van een eenvoudig automatisch proces, waarin u slechts uw Wifi-wachtwoord hoeft in te geven en een naam aan uw luidsprekers moet toekennen. De app kent een uiterst eenvoudige drag & drop-interface, waarmee u iedere willekeurige muziekbron in een handomdraai kunt aansluiten op de luidspreker van uw keuze.

Vul meer kamers met geluid

Met het uitgebreide productaanbod van Fidelio Wireless HiFi brengt u geluid naar iedere kamer in huis. Met Fidelio hebt u de keus uit uiteenlopende audio-oplossingen, van all-in-one luidsprekersystemen als de Fidelio A9, A5 of A3, tot aan ontvangers als de Fidelio A2 of A1, waarmee u verbinding maakt met uw huidige luidsprekers en/of versterker. Met Philips AirStudio kunt u zelfs verschillende luidsprekers aansturen, zodat u in ieder kamer van andere muziek kunt genieten. Completer kan een home-audiosysteem niet zijn.

Philips Fidelio Wireless HiFi-aanbod

Het topproduct van de serie is de Philips Fidelio Wireless HiFi-luidsprekers A9. Deze luidsprekers onderscheiden zich door een unieke vormgeving, waardoor ze een bijzondere stereobeleving in het gehele vertrek teweegbrengen. De set van twee luidsprekers – vervaardigd met massief hout en met zes HiFi-transducers – zal volgens Philips zelfs de meest veeleisende muziekliefhebber aanspreken dankzij de brede, heldere en diepe weergave van elk genre. Digitale en analoge ingangen zorgen voor uitgebreide aansluitingsmogelijkheden op uw TV en AV-apparatuur.

De Philips Fidelio Wireless HiFi-luidspreker A5 is een stereosysteem met twee soft-dome tweeters en twee mid-woofers van 4,25 inch in een basreflexbehuizing. De grote woofers en de output van de A5 zorgen zelfs in grote vertrekken voor een goed geluid dankzij een akoestisch volume van liefst 5,5 liter. Een universeel systeem voor de bevestiging van de luidspreker zorgt voor extra flexibiliteit.

De Philips Fidelio Wireless HiFi-luidspreker A3 is een compacte luidspreker die een krachtig en gedetailleerd geluid produceert. Deze stereoluidspreker is opgebouwd rond een tweewegsysteem met een soft-dome tweeter en een compacte woofer voor elk kanaal, die wordt geladen door een passieve radiator. De A3 is ook geschikt voor wandmontage en is net als alle Fidelio-producten voorzien van vijf subtiele toetsen voor directe toegang tot uw favoriete Internetradiozenders.

Wanneer u tevreden bent met uw huidige luidsprekers is de Philips Fidelio Wireless HiFi-ontvanger A2 voor u ideaal: deze verbindt uw bestaande luidsprekerset met uw complete digitale muziekcollectie. De HiFi-grade versterker levert een vermogen van 2 x 50W RMS en een Klasse-D digitale versterker zorgt voor verbeterde geluidskwaliteit. Met de A2 kunt u al uw muziek met een simpele druk op de knop draadloos streamen.

Met de Philips Fidelio Wireless HiFi-link A1 kunt u uw huidige stereo- of home cinema-systeem upgraden naar een draadloos HiFi-systeem.

De AirStudio app van Philips is gratis verkrijgbaar in de App store op iPhone, iPad en iPod touch of op www.iTunes.com/appstore. Gebruikers van Android kunnen de AirStudio app downloaden via de Google Play store.

Philips Fidelio Wireless HiFi luidsprekers prijs en beschikbaarheid

• Philips Fidelio Wireless HiFi-link A1: € 149,99

• Philips Fidelio Wireless HiFi ontvanger A2: € 299,99

• Philips Fidelio Wireless HiFi luidsprekers A3: € 249,99

• Philips Fidelio Wireless HiFi luidsprekers A5: € 349,99

• Philips Fidelio Wireless HiFi luidsprekers A9: € 549,99

Verkrijgbaar vanaf 1 november.

Bron: Philips