CookiesPhilips Smart TV introductie

10 maart 2011 08:08 door Hans Wind

Philips Smart TV introductieDe nieuwe HD TV toestellen die Philips dit jaar uitbrengt zijn voorzien van zogenaamde Smart TV-pakketten waardoor het interactieve mediaportalen worden voor online content. Met SmartTV kun je bijvoorbeeld ook muziek, foto en video materiaal streamen vanaf je tablet pc, smartphone of laptop naar de HDTV en programma’s of films opslaan op je harddisk.

Smart TV van Philips is gebaseerd op vier pijlers: SimplyShare, Control, Net TV en Program, en is voortaan beschikbaar op de nieuwe Philips televisies uit de series 6000, 7000, 8000, 9000, Cinema 21:9 Platinum en Gold. Smart TV biedt je een eenvoudige toegang tot een hele reeks van online applicaties. Ze brengen een verbinding tot stand met virtuele videotheken voor een geïmproviseerd filmavondje, geven je de kans je ervaringen te delen met familie en vrienden via Facebook of Twitter, je televisie te besturen vanaf je smartphone of tablet pc, en helpen je je content naar eigen wens te beheren.

SimplyShare

Smart TV van Philips stelt je Philips HD TV in staat om te communiceren met al je WiFi-compatibele systemen, zoals telefoon, laptop, tablet pc en thuiscomputer. Het kan elk bestand weergeven dat je pc kan afspelen dankzij SongBird en zijn complete reeks van up-to-date codecs voor een probleemloze weergave van alle bestandtypes.Je kunt foto’s afbeelden en video’s afspelen op je grote televisiescherm, met een prachtig diep contrast en in sublieme kleuren, of je tv zo instellen dat je muzikale afspeellijsten rechtstreeks vanaf je digitale collectie worden gestreamd. En omdat Smart TV ook WiFi ondersteunt, kun je audiovisuele content van het internet streamen.

Multiview maakt het mogelijk om in alle comfort naar de content van verschillende bronnen tegelijk te kijken. Zo kan je simultaan naar een televisie-uitzending kijken én de sportuitslagen via Net TV volgen.

Control

Een eenvoudig en intuïtief beheer van de content is één van de vier pijlers van het Smart TV-concept. Of je wilt surfen, dan wel lokaal opgeslagen bestanden wilt doorlopen of gewoon van zender wilt veranderen, je hebt steeds een waaier van opties ter beschikking voor je interactie met je Philips televisie. Je kunt uiteraard gebruik maken van de afstandsbediening, maar je kunt ook je smartphone (iOS of Android) of tablet pc gebruiken met de smartphone applicatie van Philips, of zelfs met een draadloos keyboard de verschillende menu’s doorlopen of tekst invoeren. Dit zorgt voor reële flexibiliteit en connectiviteit, en betekent dat je Philips Smart TV zich naadloos integreert in je dagelijks leven.

Net TV

Met de Smart TV’s van Philips kies wat je wilt zien en wanneer. Alle Philips Smart TV’s beschikken over Net TV, een interactief platform op het scherm om uitzendingen te selecteren en toegang te krijgen tot applicaties. Met Net TV krijg je ook toegang tot online videotheken; zo kun je vanaf je televisie films kiezen, betalen en bekijken. Net TV werkt met de videotheken van Videoland, VideoFutur, Film2Home, iConcerts en Cartoon Network.

Philips verwelkomt continue nieuwe partners op Net TV. Na de introductie van RTL Gemist vorig jaar in Nederland, vernieuwd RTL deze applicatie nu door de lancering van het nieuwe platform RTL XL op Net TV. Hiermee kan de consument een aantal van zijn favoriete tv-uitzendingen bekijken wanneer hem dat het beste uitkomt. RTL XL is de online videotheek van RTL en de consument kan op Net TV afleveringen van RTL XL raadplegen.

Heb je net je lievelingsuitzending op tv gemist? Gebruik dan Net TV om de terugkijkapplicatie van je favoriete zender te raadplegen, naar uitzendingen te zoeken en te kijken wanneer het jou het beste uitkomt. Net TV biedt applicaties voor de terugkijkdiensten van ARD, ZDF, Pro7, Sat1, RTL, UitzendingGemist, ARTE, France24, Antena3 en TV3. Met AppGallery van Philips is Net TV niet alleen je portaal naar tv-uitzendingen en films, maar ook naar bronnen van informatief amusement, games en meer online content en video’s. En dankzij de geavanceerde 3D Super Resolution-technologie van Philips, die automatisch inkomende beelden verscherpt en vlekken en verkleurde plekken wegwerkt, kan je er van op aan dat al je favoriete content er op het grote scherm prachtig uitziet.

Program

Weet je nog niet naar wat je vanavond gaat kijken? Op de Smart TV’s van Philips is de lange lijst van zenders en programma’s vervangen door de elektronische programmagids (EPG), een intuïtief overzicht van alle uitzendingen om makkelijker je keuze te maken. Dankzij de Picture-in-Picture-functie kan je blijven tv-kijken terwijl je door de programmagids bladert. En met de Smart USB-opnamefunctie kun je zelfs een live-uitzending pauzeren terwijl je een oproep beantwoordt of een hapje klaarmaakt. Smart TV neemt de digitale content van zenders op je externe harddisk op zodat je de weergave kunt hervatten precies daar waar je de tv in pauze had gezet. Ga je een avondje uit? Via de EPG kan je Smart TV zo programmeren dat je uitzending wordt opgenomen en je die achteraf kan bekijken.

Smart TV in een notendop

Eenvoudige bediening: specifiek ontwikkelde applicaties helpen je bij de bediening van je hdtv met je smartphone of tablet pc. Naast de normale functies van een afstandsbediening maken ze het mogelijk tekst in te voeren, rechtstreeks toegang te krijgen tot content en foto’s naar de televisie over te zetten.

Een wereld van applicaties: Net TV is een interactief platform op het scherm om uitzendingen te selecteren, content vanaf online winkels te downloaden en toegang te krijgen tot een reeks applicaties. Als applicaties zijn er de videotheken van Videoland, VideoFutur, Film2Home, iConcerts en Cartoon Network. Applicaties voor terugkijkdiensten zijn beschikbaar voor de belangrijkste zenders als ARD, ZDF, Pro7, Sat1, RTL, UitzendingGemist, ARTE, France24, Antena3 en TV3.

Intuïtieve programmering: de elektronische programmagids (EPG) biedt een intuïtief overzicht van al je programmeeropties, om de keuze van je entertainment te vergemakkelijken. En dankzij de Smart USB-opname kun je live-uitzendingen pauzeren en programma’s opnemen om achteraf te bekijken.

Bron: Philips