CookiesPhilips Smart TV 2012

23 februari 2012 09:57 door Hans Wind

Philips Smart TV 2012Bijna alle HD TV’s die Philips dit jaar aankondigt beschikken over Smart TV-functies met een vernieuwd en personaliseerbaar beginscherm en eenvoudiger bediening.

“Nu de hele Smart TV-infrastructuur – breedband webtoegang, cloud content, tv’s, apps, gebruikersacceptatie – klaar is, verwachten we een sterke toename van Smart TV-gebruik”, zegt Pieter Vervoort, Vice President en Head of Product Strategy & Smart TV van Philips. ”Nu al zet meer dan 60 procent van de actieve Philips Smart TV-gebruikers de Smart TV meer dan vijftig keer per maand aan.”

Smart TV is nu ook beschikbaar in modellen met kleinere schermafmetingen tot 48cm (19”), zodat gebruikers nu overal in huis een tv kunnen neerzetten die toegang geeft tot digitale content. “De digitale wereld van content en apps is niet langer voorbehouden aan gebruikers van de dure tv’s, maar is nu ook bereikbaar voor mensen met een beperkt budget”, zegt Vervoort.

Gebruiksgemak is erg belangrijk voor Smart TV en Philips heeft dan ook zijn Smart TV Home Screen verbeterd met een gemakkelijk te gebruiken grafische interface en een uitgebreid dienstenaanbod. Dit geeft gebruikers snel toegang tot hun favoriete apps, weersvoorspellingen, het web en gepersonaliseerde video-aanbevelingen.
Smart TV is gebouwd op basis van een cloudgebaseerde architectuur, zodat iedereen die een Philips Smart TV heeft automatisch het vernieuwde Home Screen te zien krijgt.

Smart TV Home Screen

De Home Screen grafische gebruikersinterface geeft met één klik toegang tot de populairste onderdelen van de Philips Smart TV-dienst. De balk bovenaan het Home Screen laat de plaatselijke weersvoorspelling zien, de tijd en de datum. De bovenste helft van het scherm is gereserveerd voor live beelden van een geselecteerd tv-kanaal of een externe bron. Rechts naast de afbeelding van het tv-kanaal staan gepersonaliseerde aanbevelingen van apps, tv-shows, Uitzending Gemist en het video-on-demand (VoD) aanbod. De onderste helft van het Home Screen toont de favoriete apps van de gebruiker en die kan de plaats van deze apps ook individueel bepalen.

Ondersteuning voor app-ontwikkelaars

Hoewel er al meer dan 500 apps beschikbaar zijn, wil Philips het app-aanbod voor de Smart TV’s verder uitbreiden. Philips heeft een Partner Portal gelanceerd (www.yourappontv.com), met tools zoals een software development kit (SDK), informatie en de supportvoorzieningen die elke ontwikkelaar die apps wil bouwen nodig heeft.

Bron: Philips

N.B. U kunt de 2012 HD TV lijn van Philips in detail bekijken in onze eerdere artikelen:

Philips 4000, 5000 en 5500 LED TV lijn 2012

Philips 6000, 7000 en 8000 LED TV lijn 2012