CookiesPhilips Smart TV krijgt Android besturingssysteem

7 januari 2014 08:25 door Hans Wind

Philips Smart TV krijgt Android besturingssysteemSmart TV’s van Philips zullen later dit jaar gaan draaien op het bekende Android besturingssysteem. Volgens de fabrikant zal Android zal de Smart TV-ervaring verrijken en zorgen voor meer vloeiende en snellere tv- en gamebeelden op de Philips tv’s. De eerste Philips tv met Android zal vanaf het derde kwartaal van 2014 beschikbaar zijn in de Benelux.

Maarten de Vries, CEO TP Vision: “In 2014 beginnen we met de uitrol van high-end Philips tv’s met Android, waarna we ons Android-aanbod stap voor stap zullen uitbreiden naar de andere segmenten. In 2015 zullen de meeste van onze Smart TV’s door Android worden aangedreven.”

Android is een zeer populair besturingssysteem in de mobiele markt van vandaag. TP Vision zet de volgende stap in het leveren van haar tv’s door de kracht van Android te combineren met de mogelijkheden van een groot tv-scherm en het bestaande Smart TV-aanbod.
Snelle responstijden, efficiënt gebruik van de beschikbare middelen, slimme interoperabiliteit en focus op apps en content versterken volgens de fabrikant de rol van de televisie als centrum van entertainment in de woonkamer.

Philips Smart TV-apps en Google Play Store

Philips Smart TV’s met Android zorgen ervoor dat het aanbod op de Philips Smart TV portal groter wordt. Ze combineren de Android-apps in de Google Play Store met bestaande Smart TV-apps zoals video on demand, catch-up TV, de elektronische programmagids EPG en muziekstreamdiensten.

Scott Housley, Global Head of Product and Strategy TP Vision: “Wij zijn ervan overtuigd dat Android een grote belofte is voor de tv-markt. Het zal de Smart TV-ervaring een serieuze boost geven, omdat het de snelheid en de gebruiksvriendelijkheid op één lijn brengt met dat van de hedendaagse smart devices. We zijn er trots op het eerste Europese tv-merk te zijn dat deze verbeterde Smart TV-ervaring kan aanbieden.”

Philips tv’s voor games

Het Android-besturingssysteem en de nieuwe, krachtige quad-corechip kunnen volgens de fabrikant een een Philips tv transformeren tot een uitsekend game-apparaat met een groot scherm dat het brede aanbod aan games in de Google Play Store ondersteunt.

Interconnectie met smart devices

Door het omarmen van Android komen Philips TV’s dichter bij smartphones en tablets die op Android draaien, terwijl volgens de fabrikant de probleemloze connectiviteit met apparaten die gebruikmaken van Apple iOS onveranderd blijft.

Bron: TP-Vision