CookiesPhilips Smart TV-platform uitgebreid naar de cloud

7 september 2013 11:05 door Hans Wind

Philips Smart TV-platform uitgebreid naar de cloudHet Philips Smart TV-platform wordt uitgebreid met cloud-gebaseerde diensten als Cloud TV en Cloud Explorer. Volgens de fabrikant is Philips Smart TV één van de eerste Smart TV-platformen die een uitgebreid scala aan geïntegreerde clouddiensten aanbiedt. Cloud TV levert honderden tv-kanalen die je via de cloud op Philips Smart TV’s kunt streamen. Met Cloud Explorer kan op de Smart TV worden genoten van video’s, foto’s en muziekbestanden die bij cloudproviders zijn opgeslagen. Cloud TV en Cloud Explorer zijn vanaf heden beschikbaar via speciale apps. Cloud TV en Cloud Explorer zijn compatibel met alle Philips Smart TV’s vanaf 2012.

“We hebben naadloos clouddiensten in ons Philips Smart TV-platform geïntegreerd, zodat gebruikers kunnen profiteren van een nóg bredere selectie aan tv-diensten en niet langer gebonden zijn aan de beperkingen van kabeltelevisie”, zegt Albert Mombarg, hoofd Smart TV.

Cloud TV rekent af met de beperkingen van kabeltelevisie

Cloud TV tilt – volgens Philips – televisie naar een hoger plan door honderden lokale, internationale en themakanalen via internet naar Philips Smart TV’s te streamen via “Over The Top-streaming” of OTT. Dit biedt een grote verscheidenheid aan premium- en non-premiumkanalen, waarvan er veel gratis te bekijken zijn. De Cloud TV-app op het Philips Smart TV-startscherm toont alle beschikbare kanalen, gerangschikt op genre en populariteit, en beschikt over een zoekfunctie.

Content delen via Cloud Explorer

Met Cloud Explorer wordt het eenvoudig om op de Philips Smart TV toegang te krijgen tot foto’s, video’s en muziekbestanden die in de cloud zijn opgeslagen. Cloud Explorer is een speciale app die alle afspeelbare bestanden in de persoonlijke cloudruimte toont, gesorteerd op soort: muziekbestanden, foto’s en video’s krijgen allemaal een eigen map. De Cloud Explorer-app wordt aangedreven door Dropbox; gebruikers die al bij Dropbox zijn geregistreerd, kunnen hun bestaande account gebruiken of een nieuw account aanmaken.

Bron: Philips