CookiesPhilips Smart TV uitgebreid

2 september 2012 07:33 door Hans Wind

Philips Smart TV uitgebreidOp de IFA presenteerde TP Vision de nieuwste toevoegingen en verbeteringen op het gebied van Philips Smart TV.

Smart TV is nu beschikbaar op de meeste tv’s van Philips. Social App, de nieuwe functie die het mogelijk maakt om tegelijkertijd tv te kijken en discussies op sociale media te volgen, is nu beschikbaar op Philips Smart TV’s. In het najaar krijgt Philips MyRemoteApp een update. De nieuwe versie beschikt over Philips Wi-Fi Smart Screen, waardoor gebruikers hun favoriete programma ‘mee kunnen nemen’ naar hun iPhone of iPad.

De groei in het gebruik van sociale media heeft bijna ieders verwachtingen overtroffen. Facebook- en Twitter-apps voor Smart TV waren er al, maar gebruikers moesten soms kiezen: óf tv-kijken, óf de discussies op sociale media volgen. Met de introductie van Social App op de Philips Smart TV kan het allebei tegelijk: naar je favoriete programma kijken, je vrienden laten weten waar je naar kijkt én de Twitter-feeds over het programma volgen. Binnenkort kun je met Social App ook gelijktijdig inloggen op Facebook.

YouTube Rentals

Op dit moment zijn er meer dan 1500 apps om uit te kiezen. In de loop van dit jaar wil TP Vision in enkele Europese landen YouTube Rentals op Philips Smart TV introduceren. Philips Smart TV zal daarmee een van de eerste TV-platforms zijn met toegang tot de filmverhuurdienst van YouTube. Gebruikers kunnen dan met hun pc films van YouTube huren en die vervolgens op hun Philips Smart TV bekijken. Daarnaast zijn er nog een paar diensten die net zijn gelanceerd of binnenkort worden gelanceerd, variërend van Catch-up TV tot nieuwe Video on Demand-apps.

Gebruiksvriendelijker

Naast een ruime keuze aan apps en content is gebruiksvriendelijkheid het belangrijkste kenmerk van een Smart TV. Het Philips Smart TV Home Screen beschikt nu over een zoekfunctie om snel tv-programma’s, films en apps te vinden. En omdat niemand zit te wachten op langdurige betalingsprocessen is er nu ook Smart TV Payment, een veilig en toch eenvoudig betalingssysteem dat speciaal voor de Smart TV is ontwikkeld. Een viercijferige pincode volstaat om creditcardaankopen te doen of binnen apps een ‘pre-paid wallet’ te gebruiken. En ook bij Social App draait het volledig om het gemak. Met een enkele klik op het Twitter-logo stuur je je tweets rechtstreeks naar het scherm. Geen nodeloos gezoek naar de juiste app: klik, tweet, klaar.

Persoonlijke tv

De MyRemote App voor Android- en iOS-smartphones en -tablets is zeer gewild. Bijna een miljoen gebruikers hebben de app al gedownload. De Wi-Fi Smart Screen-functie in de volgende release maakt MyRemote App zelfs nóg aantrekkelijker. De tv-kijker kan hiermee de film of het tv-programma ‘meenemen’ naar zijn tablet of smartphone, om ergens anders in huis verder te kijken. De nieuwe versie van MyRemote App komt eerst beschikbaar voor iOS-apparaten. De Android-versie volgt.

Bron: TP-Vision