CookiesPhilips SoundStage HTL4110B en de HTB4150B passen onder HD TV

22 oktober 2013 09:54 door Hans Wind

Philips SoundStage HTL4110B en de HTB4150B passen onder HD TVDe Philips SoundStage tv-geluidsinstallaties bieden consumenten geluidskwaliteit in een houten behuizing die onder de hd tv past. Beide modellen bieden geluid in hifi-kwaliteit in een compact apparaat dat kan dienen als sokkel voor een flatscreen-tv met een schermgrootte van maximaal 55 inch. Eén van de twee nieuwe Philips Soundstage modellen beschikt over een ingebouwde 3D Blu-ray-speler en biedt integratie met de internet-tv-dienst Smart TV van Philips.

“Ruimte is schaars in veel moderne woningen, en consumenten zijn daarom op zoek naar compacte apparatuur die goed past bij hun interieur”, aldus Kirsten Heinemans, Marketing Manager voor audio- en videosystemen bij Philips Lifestyle Entertainment. “SoundStage is een geluidsinstallatie in een stijlvolle en compacte houten behuizing die onder de tv kan worden geplaatst. Het systeem biedt een hoogwaardige thuisbioscoopervaring en bespaart ruimte, zonder gedoe met lelijke kabels en snoeren. Onze SoundStage-systemen worden vervaardigd van hoogwaardige materialen. Als een van de weinige apparaten in zijn soort is het systeem daardoor in staat om ook grotere beeldschermen te dragen.”

De houten behuizing van de Philips SoundStage helpt bij het doorgeven van het geluid. De ingebouwde subwoofer en het virtuele surround-geluid bieden de luisteraar het geluid dat bij een thuisbioscoop hoort. Eén model is voorzien van een discreet weggewerkte sleuf voor Blu-ray-discs en biedt toegang tot de Smart TV-dienst van Philips.

De Philips SoundStage is niet alleen bedoeld voor films, maar is ook geschikt voor het draadloos streamen van muziek via Bluetooth, zodat gebruikers kunnen genieten van hun favoriete muziek in kamervullende geluidskwaliteit. De optie van NFC-functionaliteit (Near Field Communications) voor Android-toestellen stelt consumenten in staat om met één druk op de knop hun toestel via Bluetooth te koppelen aan de SoundStage. Het systeem kan snel en eenvoudig worden geïnstalleerd omdat er slechts één HDMI-kabel nodig is om de Philips SoundStage aan te sluiten op de hd tv. Bij HDMI CEC-apparaten kan de SoundStage ook worden bediend via de afstandsbediening van de tv.

Belangrijkste kenmerken van de Philips SoundStage

• Kan als sokkel voor de hd tv dienen: de behuizing is stevig genoeg om grote beeldschermen te dragen.

• 2.1-kanaals stereogeluid, Dolby Digital en Virtual Surround Sound.

• Blu-ray 3D voor een driedimensionale kijkervaring waar u helemaal in opgaat (geldt alleen voor model HTB4150B).

• HDMI-ingangen voor HD-films.

• Volledig compatibel met Blu-ray- en DV-spelers, spelconsoles en andere apparaten, waaronder MP3-spelers.

• Uitgerust met audio-ingang voor externe apparaten en EasyLink om alle HDMI CEC-apparaten via één afstandsbediening te kunnen bedienen.

Philips SoundStage HTL4110B en de HTB4150B prijs en beschikbaarheid

De Philips Soundstage HTL4110B en de HTB4150B hebben een adviesprijs van respectievelijk 249 en 349 euro.

Bron: Philips