CookiesPhilips SPD5130 terabyte externe harde schijf introductie

25 mei 2007 11:43 door Hans Wind

Philips SPD5130 terabyte externe harde schijf introductieMet de stijgende populariteit van HDTV en HD foto en video materiaal neemt ook de behoefte aan opslag capaciteit snel toe. Vandaag introduceert Philips een externe harde schijf waarmee de opslaggrens van één terabyte in een enkelvoudige diskvorm wordt doorbroken. Deze nieuwe Philips SPD5130 drive is uitgerust met een snelle eSATA-interface die zes maal sneller is dan de industrienorm USB 2.0.De gebruiker krijgt hiermee onmiddellijk extra capaciteit om meer muziek, films en foto’s op te kunnen slaan dan ooit te voren. De harde schijf SPD5130 heeft een enkelvoudige diskvorm, waardoor veel kleinere afmetingen mogelijk zijn dan bij de dubbele drive-uitvoeringen die momenteel beschikbaar zijn.

De nieuwe Philips SPD5130 is ontwikkeld voor gebruikers die extra opslagruimte nodig hebben of die snel en gemakkelijk een backup van al hun gegevens willen maken om deze veilig te kunnen bewaren. Op deze harde schijf kunnen 1 miljoen foto’s, 250.000 songs, of zes weken niet-gecomprimeerde video worden opgeslagen. De SPD5130 is uitgerust met een eSATA-verbinding en een standaard USB 2.0 interface, waarmee bestanden direct kunnen worden overgezet. Een 32Mb buffer zorgt er daarnaast voor dat de data betrouwbaar en foutloos worden overgezet. Dankzij deze geavanceerde technologieén kan de harde schijf worden gebruikt om de bestaande opslagruimte op de computer overzichtelijk en veilig uit te breiden.

De SPD5130 heeft een opvallende, stevige behuizing, die ervoor zorgt dat de drive zeer geruisloos loopt. Samen met een warmteregelingssysteem dat de ingebouwde ventilator stuurt, beschermt de robuuste aluminium behuizing de opgeslagen gegevens tegen te hoge temperaturen. Het ophangsysteem beschermt de drive tegen eventuele schokken. De SPD5130 heeft een slanke, voor Philips karakteristieke vorm­geving die past op elk modern bureau.

Dankzij het intelligente energiebeheersysteem kan de disk samen met de computer worden gestart en uitgezet. Evenals de andere modellen in de Philips SPD-serie van harde schijven heeft de SPD5130 een backup-toets waarmee bestanden met één klik worden bewaard, en een toets waarmee de harde schijf op een veilige manier kan worden uitgezet om verlies van gegevens te voorkomen.

De SPD5130 zal in juni in Nederland verkrijgbaar zijn voor de marktadviesprijs van € 569,-.

Philips SPD5130 prijs vergelijking