CookiesPhilips TV 2014 modellen met Android en Ultra HD

27 maart 2014 11:17 door Hans Wind

Philips TV 2014 modellen met Android en Ultra HDHet 2014 aanbod van Philips omvat televisies met Ultra High Definition-resolutie en ook de eerste Philips-tv’s met het Android-besturingssysteem, dat veel consumenten zullen kennen van hun smartphone of tablet.

Er zijn modellen in diverse formaten van 32 tot 55 inch met tweezijdig, driezijdig en volledig rondom Ambilight-achtergrondverlichting. Alle nieuwe reeksen van Philips TV komen in de tweede helft van 2014 op de markt.

Het Ambilight-systeem wordt uitgebreid met een gaming-modus, dat zich onderscheidt door een snellere responstijd. Wie dat wil, kan ook de Philips Ambilight TV-app downloaden, waarmee je de kleurstemming zelf kan aanpassen aan de gelegenheid – bijvoorbeeld voor het bekijken van voetbalwedstrijden.
Wanneer u in het bezit bent van Philips Hue lampen dan kan het geïntegreerde Hue-controlepaneel de Ambilight-ervaring dan weer over de hele kamer verspreiden, zonder dat je daar nog een smartphone of tablet voor nodig hebt.

Ultra-HD

De toestellen uit de 6000-reeks combineren goede beeldkwaliteit met een modern ontwerp en zijn geschikt voor een beperkt budget. In de 7000-reeks komen daar een aantal tv-functies bij, en op tv’s uit de 7500-reeks zorgt een krachtige, draadloze subwoofer bovendien voor een verbeterd geluid. De 7800-serie is het eerste Philips 4K Ultra-HD-model dat in 2014 het levenslicht ziet. Dankzij Ultra Resolution kan hierop vrijwel alle content worden bekeken in een 4K Ultra-HD-resolutie.

Android

Alle toestellen uit de 8000-reeks maken gebruik van het Android-besturingssysteem. In combinatie met de quadcore-processors – en op de Philips 8800 zelfs een hexacore-processor – zorgt dat voor een bijzonder snelle beleving. Een tweede voordeel is dat je met deze toestellen ook toegang hebt tot Google Play, de app store voor Android-apparaten. Daar is een ruim aanbod aan muziek, films, spelletjes en handige applicaties te vinden, waarmee consumenten nog meer uit hun tv-toestel kunnen halen.

Cloud en andere apparaten

Alle nieuwe toestellen bieden volledige toegang tot het Philips Smart TV-aanbod, waaronder video-on-demand via Netflix, muziek streamen met Spotify en de honderden online tv-kanalen van Cloud TV. Dankzij Cloud Explorer kun je ook op je tv-scherm genieten van privéfoto’s en -video’s die je met Dropbox in de cloud bewaart.

De nieuwe Smart TV’s beschikken bovendien over Micro Dimming Pro, een dynamische sensortechnologie die het LED-backlight exact afstemt op het omgevingslicht, wat een indrukwekkend contrast oplevert met diepe zwarttinten en helder wit. Daarnaast ondersteunen ze allemaal de Philips MyRemote-app, Wi-Fi Miracast en SimplyShare, dat draadloze streaming van en naar mobiele apparaten verzorgt. Zo worden smartphones en tablets eenvoudig geïntegreerd met de televisie. Verder maakt Multiroom viewing het mogelijk om te streamen naar een andere tv, overal in huis.

Bron: TP Vision

Update 10 juli 2014: Lees ook Philips 65PUS9809 Ultra HD TV met Android