CookiesPhilips verkoopt resterend belang in TP Vision

23 januari 2014 08:21 door Hans Wind

Philips verkoopt resterend belang in TP VisionPhilips heeft bekendgemaakt dat het bedrijf een overeenkomst heeft gesloten met TPV voor de verkoop van het resterende belang van 30 procent van Philips in TP Vision, het samenwerkingsverband met TPV Technology op het gebied van tv’s. Hiermee komt TP Vision volledig in handen van TPV. De ondertekening van de definitieve overeenkomst zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2014 plaatsvinden. Afronding van de transactie is voorzien voor de tweede helft van dit jaar, als goedkeuring is verkregen van toezichthoudende instanties en de aandeelhouders van TPV. Na afronding is TP Vision volledig eigendom van TPV, waardoor het onderdeel verder in de tv-activiteiten van TPV kan worden ge├»ntegreerd.

“Met deze overeenkomst stellen we TP Vision in staat succesvol te kunnen opereren in de buitengewoon dynamische en concurrerende tv-markt”, aldus Frans van Houten, CEO van Philips. “Doordat TPV nu volledige zeggenschap heeft, kunnen mogelijkheden tot synergie beter worden benut en kan sneller en flexibeler worden ingespeeld op ontwikkelingen binnen de markt. Samen met TPV zullen we ons blijven inzetten om de tv-activiteiten tot een succes te maken met een aantrekkelijk aanbod van innovatieve tv-toestellen onder de merknaam Philips.”

Het resterende belang van 30 procent in TP Vision wordt door Philips van de hand gedaan voor een uitgestelde overnamesom. Alle uitstaande kredieten en stand-by faciliteiten tussen Philips en TP Vision worden overgedragen aan TPV. De bestaande merklicentie tussen Philips en TP Vision blijft van kracht, waardoor TP Vision een jaarlijkse royalty van 2,2 procent van de omzet aan Philips verschuldigd is. De minimaal af te dragen royalty is verlaagd van 50 miljoen euro naar 40 miljoen euro. Met de overeenkomst is een bedrag van 50 miljoen euro gemoeid. Deze post zal door Philips in de resultaten over het vierde kwartaal van 2014 worden verwerkt.

Bron: Philips